Alkoholisme

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Alkoholisme
  Spørg naturterapeuterne
  Kost og alkoholisme
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Akupunktur
  Ædelsten, healing og meditation
  Medicin

  ALKOHOLISME

  Ved alkoholisme forstås en afhængighed af alkohol i en sådan grad, at det påvirker det fysiske, psykiske og det sociale liv.

  I vores samfund spiller det sociale aspekt en stor rolle i udviklingen af dårlige alkoholvaner. Hvis man skal hygge sig, skal der altid alkohol på bordet. Det er en del af vores kultur. I Danmark drikker vi i gennemsnit omkring 26 l. rent alkohol pr person pr år., hvilket er det højeste i verden.

  I mange år har man haft en forfejlet alkoholpolitik der fortalte folk, at man måtte drikke 3 genstande om dagen hvis man var mand, og 2 genstande om dagen som kvinde. Når man drikker alkohol er det bedre at gøre en gang imellem end at drikke hver dag. Ved at drikke hver dag, ligger alkohol meget beslag på leverens arbejde. 3 genstande dagligt tager ca. 6 timer for leveren at nedbryde. Alkohol er en form for cellegift som leveren skal slide hårdt for at nedbryde. I den tid leveren nedbryder alkohol er andre opgaver nedprioriteret.

  Udbredelsen af alkoholisme kan også føres tilbage til en dårlig ernæring. Mangel på næringsstoffer fører til tilstande som lettere gør folk til alkoholikere. Når blodsukkerniveauet er lavt vil der også være en øget trang til stimulanser.

  Når man drikker meget alkohol, udsætter man sin krop for mange farer. Alkohol kan gøre mange skader i fordøjelseskanalen. Leveren skal nedbryde alkoholen og med tiden vil den blive ødelagt. Man taler da om skrumpelever, og det er en tilstand der ses hos ca. 1 ud af 6 alkoholikere. Ved alkoholisme er kvinder mere udsat for leverskader end mænd.

  Ved skrumpelever bliver celler i leveren erstattet med arvæv, hvilket bevirker at leveren har svære ved at modtage blod gennem portåresystemet. Det betyder igen, at kroppen lettere kommer i underskud af essentielle næringsstoffer, idet de ikke kommer frem i tilstrækkelig mængde fra tyndtarmen. Det er uheldig, idet alkoholikere typisk ikke har sund levestil i forvejen. Når blodet bliver omstyret vil milten sommetider hæve, idet blodet staser op i det venøse kredsløb.

  Når leverens ikke fungerer ordentlig vil giftstoffer lettere ophobes i organismen. Det kan give sekundære skader i hjerne samt hjerte- og karsystem.

  Ved alkoholisme ses også en øget fedtophobning i leveren. Fedtsyrer som skal bruges i energiomsætning deponeres, og der sker en øget optagelse af fedtsyrer fra blodet.

  Ved længerevarende forbrug kommer der abstinenser idet hjernecellerne har vænnet sig til at fungere i sprit.

  Nogle mener, at årsager til alkoholisme grundlægges i barndommen gennem den sociale påvirkning, gennem situationer hvor forskellige angstsituationer ikke bliver løst, hvorefter alkohol senere bliver et middel til at kontrollere angst med. Alkohol bliver et beroligende og angstdæmpende middel. Børn får ikke de fornødne "redskaber" til at tackle vanskelige situationer/perioder, hvorefter hele det psykiske apparat er mere sårbart.

  SPØRG NATURTERAPEUTERNE

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du kan følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger om bl.a. vægt, højde, køn, alder, eventuel blodtype og andet relateret til selve sygdomshistorien.

  Der vil være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være bedst for dig samt i hvilke doseringer, og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi samler herudover alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de vigtigste for netop dig, og integrerer dem i det forløb som planlægges til opnåelse af velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at klikke ind på Spørg Naturterapeuterne.

  KOSTRÅD

  1. Spis 6-7 gange om dagen for at holde et stabilt blodsukkerniveau. Spis fødevarer lav glycæmisk værdi.
  2. Den mest effektive måde at kurere alkoholisme på, er at sørge for organismens næringsbehov bliver dækket således, at behovet for stimulanser forsvinder.
  3. Man har målt forskellige fedtsyrer i blodet og fundet ud af, at mange alkoholikere har en defekt i udnyttelsen af en fedtsyre ved navn Gamma-Linolensyre. (GLA). Alkoholikere udtømmer deres depoter af GLA, hvilket betyder at de har brug for mere alkohol for at føle sig tilpas. GLA-fedtsyrer påvirker bl.a. hormonbalancen og den psykiske balance.
  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en masse uddybende information om bl.a. blodsukkerbalance, fedtsyrer og eikosanoider. Der findes herudover en masse information om mad og sundhed.

  GODE FØDEVARER

  Fuldkornsprodukter, rå nødder, frisk frugt og grøntsager:
  Det er essentiel at kosten har det optimale indhold af livsvigtige næringsstoffer.

  Fede fisk som laks, sild, sardin og makrel:
  Indeholder essentielle fedtsyrer. Er også god kilde til selen der er et vigtigt mineral for kroppens afgiftning.

  Solbærkerner, frøolie fra hjulkroneblomster, havregryn:
  Indeholder Gamma-linolensyre.

  Solsikke olie, tidsel olie og andre planteolier:
  Indeholder fedtsyrer der kan konverteres til Gamma-Linolensyre.

  Skaldyr, græskarkerner:
  Indeholder meget zink der generelt optages dårligt hos alkoholikere, hvorved zinkrige fødevarer kan anbefales.

  Pasta, ris og kartofler:
  Indeholder gode kulhydrater. Masser af kulhydrater giver ro i kroppen, idet disse fødevarer kan påvirke kroppens serotonin niveau.

  DÅRLIGE FØDEVARER

  Kaffe:
  Hvis der drikkes meget kaffe øges trangen til alkohol betydelig.

  Raffinerede produkter, hvidt mel, sukker, dårlige kornprodukter:
  Bidrager ikke i tilstrækkelig grad med næringsstoffer.

  Fødevarer med høj glycæmisk værdi:
  Påvirker blodsukkerbalancen negativt. ( I bogen "Din mad er din medicin" findes under de enkelte fødevarer angivet om de har en høj eller lav glycæmisk værdi.

  Mættet fedt fra kød, mælkeprodukter, oste mm.:
  Fremmer dannelsen af dårlige eikosanoider der er en type hormonlignende stoffer som nedsætter immunreaktioner og fremmer hjerte- og kredsløbssygdomme. Disse produkter øger også indholdet i blodet af den farlige LDL-kolesterol.

  TILSKUD

  Alkoholisme frarøver organismen en hel række vitaminer og mineraler.

  Magnesium: Mangel på magnesium ses ofte hos alkoholikere.

  Zink: Optages dårligt af alkoholikere. Mangel ses ofte.

  B1-vitamin: Optages dårligt ved alkoholindtagelse. Alkohol hæmmer udnyttelsen af B1-vitamin. Kan give forstyrrelser i nervesystemet.

  Alkohol giver generel dårlig udnyttelse af B-vitaminer som B6-vitamin, Folinsyre (B9) og B12-vitamin. B6-vitamin beskytter mod homocystein der er en aminosyre der skader hjerte- og kredsløbssystemet. B12-vitamin og folinsyre er sammen med C-vitamin vigtige i dannelsen af et stof, methionin, der igen indgår i dannelsen af serotonin, som er vigtigt for psykisk velbefindende.

  Niacin, B3 vitamin: Mangel kan give psykiske forstyrrelser. Mangel ses ofte hos alkoholikere.

  K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin som alkoholikere ofte kommer i underskud af.

  Selen: Vigtigt for kroppens afgiftnings processer.

  Lecitin: Styrker nervesystemet.

  Kæmpenatlysolie: Kan reducere abstinenser. Indeholder Gamma-Linolensyre.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  1. Alkohol forstærker effekten af en række lægemidler bl.a. midler mod depression. Alkohol nedsætter virkningen af en række typer medicin, bl.a. antibiotika og epilepsimidler. Hvis man får medicin er man nødt til at vide om alkohol indvirker på optagelsen.
  2. Motion eller fysisk aktivitet virker generelt befordrende på hele sundhedstilstanden. Kan reducere trangen til alkohol.
  3. At undgå tømmermænd.
  4. Før og under: B1-vitamin før man drikker alkohol. 8-15 Kæmpenatlys-olier fordelt over aftenen med 3-4 før sengetid. Dehydreringen er skyld i de fleste abstinenser og kan afhjælpes ved at man drikker 1 L vand gerne boullion eller grøntsagssaft.

   Dagen efter: 8-10 Chlorella (Alge) dagen efter kan hurtigt fjerne alle affaldsstoffer. Spis en masse honning dagen efter. Honning indeholder meget fruktose som øger forbrændingen betydelig ved alkohol.

  PLANTER

  Læs i planteindekset hvordan du bruger planterne.

  Ginseng
  Øger leverens evne til at nedbryde alkohol.

  Baldrian, citronmelisse, humle, avena sativa (havre)
  Kan drikkes som te for at undgå abstinenser. Virker beroligende.

  Løvetand, Marietidsel, artiskok, cikorie
  Forskellige typer planter som øger leverens effektivitet. Når man er stoppet med alkohol skal disse drikkes som te for at hjælpe leveren i gang igen.

  Kinabark, Ginkgo biloba
  Øger kroppens forbrænding af alkohol. Mod tømmermænd.

  Vintergrøn og pil
  Mod tømmermænd. Er smertestillende. Indeholder naturligt aspirin.

  HOMØOPATI

  Under Alternative behandlingsformer findes der information om homøopati.

  Arsenicum album
  Udmattelse, afmagring, forgiftninger, lyst til alkohol.

  Carbo vegetabilis
  Forgiftninger. Følger af alkoholmisbrug.

  Lachesis
  Hjerte-, kredsløbssvækkelse. Efter alkoholmisbrug.

  Ledum
  Tarmblødninger efter alkoholindtagelse.

  Nux vomica
  Nervøsitet, leveren er opsvulmet, følger af alkoholmisbrug.

  Homøopatisk Petroleum
  Beroliger nerverne. Efter overdreven alkoholindtagelse.

  Sulfur
  Almen svækkelse og afmagring. Kronisk alkoholisme.

  Phosfor D30
  Til følelsesbetonede individer, hvor alkoholmisbrug er kombineret med angst.

  CELLESALTE

  Information omkring cellesalte findes under Alternative behandlingsformer.

  Leverproblemer: Kalium sulf.

  Indre uro: Kalium phos.

  Alkoholforgiftning: Natrium mur.

  AKUPUNKTUR

  Eksempler på nogle akupunkturpunkter der kan bruges. Meridianpunkternes beliggenhed kan ses under akupunktur.

  Terapipunkter:
  N7, Ren9, B23, N9, M36, Le3, Le14 (Nedsat leverfunktion, skrumpelever)
  Du 20, H7, Ks6. ( Sederende, beroligende)
  M40 (Alkoholisme)
  M44, M36 (Tømmermænd)

  Ørepunkter: Behovspunkter, shenmen, lever.

  HEALING, ÆDELSTEN OG MEDITATION

  "Mennesket er at betragte som en energimæssig enhed. Der findes ikke nogen organisk sygdom uden følelsesmæssige forstyrrelser, ligesom der heller ikke eksisterer nogen følelsesmæssige forstyrrelser uden fysiologiske konsekvenser."

  Nedenstående sten kan bruges ved alkoholisme. De har beroligende og udrensende virkning.

  Ametyst:
  Den virker udrensende og beroligende. Giver styrke. Placeres på panden. (Det tredje øje)

  Citrin:
  Har en beroligende virkning og bruges på solar-plexus. Fremmer realistisk tankegang. Bruges i afvænning.

  Kunzit:
  Relateret til hjertechakraet. Virker udrensende og skaber balance. Giver større selvværd.

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Eksempler på medicin der bruges mod alkoholisme:

  1. Antabus. (Indholdsstof Disulfiram)
  2. Virkning: Antabus er medicin som giver en forgiftningsreaktion indtaget sammen med alkohol, idet kroppen får problemer med omdannelsen af alkohol.

   Bivirkninger: Skal gives til forsigtighed til folk med nedsat leverfunktion. Ved nedsat hjertefunktion bør midlet ikke anvendes. Når man indtager alkohol, vil der et kvarter senere kunne ses rødme af ansigtet, hals og overkrop, varmefornemmelse, hovedpine, hjertebanken, besværet vejrtrækning, evt. øget vejrtrækning, tør hoste, kvalme og opkastning. Ved kraftig alkoholindtagelse kan det være livstruende.

   Forstærker virkningen af fenytoin, epilepsi og kumarinpræparater, blodpropsmiddel. Sammen med nogle midler mod skedekatar, Elyzol, Flagyl kan det give forvirringstilstande.

   Nogle midler ophæver antabus-alkoholreaktioner og giver risiko for alvorlig kredsløbssvigt det er produkter som: Klorpromazin, Largactil, Nozinan, Sparine og Truxal (neuroleptikapr;parater), samt depressionsmidlerne Amytriptylin, Mianserin NM, Quitaxon, Saroten, Sinquan, Tolvon, Tryptizol.

  3. Andet middel Revia.
  4. Det er et middel der blokerer for virkningen af de smertestillende og humørskabende endorfiner i hjernen i forbindelse med alkohol. Alkohol bevirker at alkohol ikke giver en berusende vellystfølelse som får en til at drikke videre. Lysten svækkes. Man kan godt drikke uden at få bivirkninger men uden speciel lyst.

   Bivirkninger: Stoffet har ingen afhængighedsrisiko. I starten af behandlingen kan der optræde kvalme, opkastning, træthed, hovedpine, svimmelhed, søvnbesvær, nervøsitet, angst. Der er i sjældne tilfælde set indflydelse på leverfunktion.

Allergi
Lungekreft
Candida
Tarmfloraen
Astma
Åreforkalkning
Migrene
Ulcerøs kolitt
Tarmproblemer
Diabetes
Immunforsvar
Karsykdommer
Karsykdommer
Gallestein
Endometriose
Tykktarmskreft
Hjerteinsuffisiens
Prostataproblemer
Revmatisme
Stoffskiftesykdommer
Forøyelse
Homeopathic
Worldvide Consultation
Iris diagnosis
Consultation
Konsultation
Irisanalyse
Alternativ klinik
TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved