Astma

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Astma
  Spørg naturterapeuterne
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Hydroterapi
  Schröpfkoph-terapi
  Akupunktur
  Zoneterapi
  Magnetterapi
  Aromaterapi
  Kiropraktik
  Healing, ædelsten og meditation
  Medicin

  ASTMA

  Astma skyldes overaktivitet i muskler omkring bronkiolerne som trækker sig sammen, hvilket gør luftpassage vanskelig. Ved astma ses også en opsvulmning af slimhinderne i luftvejene.

  Det er irritationstilstande relateret til forskellige påvirkninger som en astmatiker reagerer meget kraftigt på. Dette kan give anfald af åndenød og hoste. Efter et anfald vil slimhinderne vende tilbage til deres normale tilstand, og lungefunktionen vil igen blive normal.

  Årsager til astma:

  Astma er arvelig betonet. Det er en lidelse som især rammer børn, dog vokser de fleste børn fra deres astma.

  1. Allergi kan være årsag til astma. En allergisk astma begynder sædvanligvis i barndommen, og den ses ofte optræde sammen med andre allergiske sygdomme. Hvert tiende barn har astma og det er en stigning til næsten det dobbelte i forhold til for ti år siden. Astma kan bl.a. udløses af støvmider, allergener i kosten, luftforurening, hudrester fra dyr, tobak og mug.

   Af særlig betydning kan infektioner have i barnets første leveår. Tidlige infektioner kan muligvis påvirke ”modningen” af immunapparatet, således at barnet lettere reagerer med allergiske reaktioner.

  2. Infektion med virus eller bakterie kan udløse et astmaanfald, fordi der sker en øget slimproduktion. Især mange spædbørn får astmalignende anfald som komplikation til forkølelse.
  3. Astma der ikke er forårsaget af allergi starter ofte i voksenalderen, og her kan den udløsende årsag være fysisk aktivitet, kulde, stress, psykiske faktorer, forurening, kemikalier og tobak.
  4. Indenfor den alternative verden mener man, at skadelige forrådnelsesprocesser i tarmsystemet kan være skyld i udvikling af astma. En tarmflora bestående af ”dårlige tarmbakterier” kan måske tillade stoffer at passere tarmslimhinden med astmatiske reaktioner til følge.
  5. Et barn født ved kejsersnit udvikler tilsyneladende lettere astma end børn der er født naturligt. Ved en naturlig fødsel sker der en frigivelse af stresshormoner og væske kommer letter væk fra lungerne i fødselsøjeblikket, hvilket bidrager til en mindre risiko for udvikling af astma senere.
  Symptomer:

  • Astma ses i anfald med åndenød.
  • Pibende vejrtrækning med hvæsen under udånding.
  • Hoste og opspytning. Det ses især om natten.
  • Ved kraftige astmaanfald ses hurtig åndedrætsrytme og puls, trykken i brystet, nervøsitet, aktivitet af alle åndedrætsmuskler og træthed.
  • Ved astma ses også blåfarvning af huden pga. den dårlige iltning.
  • Ved bronkitis ses nogenlunde de samme symptomer som ved astma, men generne er konstante.
  SPØRG NATURTERAPEUTERNE

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger om bl.a. vægt, højde, køn, alder og andet relateret til din historie. Der vil være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være bedst for dig samt i hvilke doseringer, og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi samler herudover alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de vigtigste for netop dig, og integrerer dem i det forløb som planlægges til opnåelse af velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at [Klikke her].

  KOSTRÅD

  I bogen [Din mad er din medicin] (Aschehoug) findes flere kostemner som kan integreres astma. Herudover findes en masse nyttig information om mad og sundhed.

  Generelle tips:

  • Spis små hyppige måltider i løbet af dagen, idet store måltider vil presse på mellemgulvsmusklen og være med til at forkorte åndedrættet.
  • Placer ikke måltider om aftenen.
  • Pas på med mad som er svært at fordøje og som vil ligge og gære i maven.
  • Spis rigelig fiberrig mad. Mad der ligger lang tid i tarmen afgiver skadelige forrådnelsesgifte som påvirker lunger og hjerte og ligger beslag på meget ilt.
  • Drik godt med væske i løbet af dagen.
  • Spis groft og varieret.
  • Kosten bør indeholde tilstrækkelig med essentielle fedtsyrer. Essentielle fedtsyrer fremmer produktion af hormonlignende stoffer (prostaglandiner) der reducerer betændelse og inflammation i luftvejenes slimhinder.
  Gode fødevarer
  Løg og hvidløg Løg og hvidløg indeholder betændelseshæmmende stoffer. De kan bl.a. hæmme infektioner med bakterien chlamydia pneumoniae, som nogle mener kan udløse astmatisk anfald.
  De fede fisk som laks, makrel, sardiner og sild Essentielle fedtsyrer som findes meget i fede fisk er med til at fremme produktion af stoffer der reducerer betændelsestilstande og allergiske reaktioner.
  Kæmpenatlysolie, havregryn (GLA) Essentielle fedtsyrer som Gamma-Linolensyre er med til at fremme produktion af stoffer der reducerer betændelsestilstande og allergiske reaktioner.
  Solsikkeolie, sesamolie og andre planteolier Kroppen kan selv danne Gamma-linolensyre ud fra linolsyre der findes i planteolierne.
  Surmælksprodukter, syrnede mælkeprodukter Disse produkter kan være med til at reducere tarmens permeabilitet, og vil nedsætte immunapparatets eksponering for antigener fra kosten med mulige allergiske reaktioner til følge.
  Frugter som indeholder meget C-vitamin C-vitamin beskytter mod astmaanfald.
  Kaffe, te, cola, chokolade og kakao Indeholder koffein som kan udvide bronkierne. Te indeholder desuden et stof, teofyllin, som også har en mild bronkieudvidende virkning. Der er ingen virkning, hvis man dagligt konsumerer store mængder i forvejen.

  Dårlige kostemner
  Mælkeprodukter, rå grøntsager, umodne frugter, sukker, slik, kager alt der kommer fra køleskabet Fødevarer der kan påvirke slimdannelsen.
  Kål, bønner, rå løg, æg Fordøjes hos mange mennesker dårligt. Affaldsstoffer giver skadelige forrådnelsesgifte som påvirker lunger og hjerte og som ligger beslag på meget ilt.
  Pas på med tilsætningsstoffer og farvestoffer I bogen [Din mad er din medicin] findes beskrevet hvilke stoffer man skal være opmærksom på som allergiker.
  Kød Er byggesten for stoffer der fremmer betændelsesreaktioner.
  Skaldyr, gluten, mælk, majs, nødder, slik mm. Kan give allergiske reaktioner hos mange.

  TILSKUD

  Vitaminer og tilskud
  C-vitamin Undersøgelse viser, at lungerne fungerer bedre når man får masser af C-vitamin. Der er betydelig mindre risiko for at udvikle astma og bronkitis. C-vitamin kan beskytte mod astmaanfald. C-vitamin fremmer omsætning af histamin og nedsætter allergiske reaktioner.
  Selen Kan måske være med til at beskytte mod astma anfald.
  Magnesium Folk med lavt magnesiumindhold er mere disponeret for astma-anfald, viser undersøgelse.
  Essentielle fedtsyrer Kæmpenatlysolie og fiskeolier. (Omega-3 fedtsyrer). Hæmmer betændelsesreaktioner.
  Antioxidanter C-vitamin, Selen, Beta-Caroten og E-vitamin kan neutralisere frie radikaler som kan fremkalde betændelsestilstande i luftveje.

  Frie radikaler er nogle stoffer der hele tiden dannes inde i vores krop. Det er naturligt og ikke farligt medmindre kroppen er i underskud af nogle stoffer kaldet antioxidanter som har til opgave at opfange og neutralisere frie radikaler. Ved en stor produktion af frie radikaler vil der ske skade på cellemembranerne, og dermed øget inflammatorisk aktivitet.

  B3, B6, C, E og mineraler som magnesium og zink Er med til at sikre produktion af stoffer der reducerer betændelsestilstande.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  Pas på med støv i hjemmet og på arbejde. Tæpper, tøj, møbler, under sengen er blandt de steder, hvor der findes mest støv.

  Astma kan udløses af kraftig fysisk aktivitet. Selvom man har astma er det dog vigtigt at fortsætte med en vis form for motion. Bedst tidspunkt for fysisk aktivitet er for mange sidst på eftermiddagen. Passagen gennem luftvejene er mest åben om eftermiddagen.

  Kold og tør luft kan irritere luftvejene, så et astma anfald fremprovokeres.

  Tobak, røg og os kan udløse et astmaanfald. Børn er mere sårbare ved passiv rygning end voksne. Kombinationen af tobak og astma kan give nedsat lungekapacitet.

  Værste tidspunkt er for mange mellem kl. 4.00-6.00.om morgenen. Lungefunktionen nedsættes under søvnen og lungevævet vil mere blodfyldt når man ligger ned.

  Astma hos voksne er svære at få bugt med end astma hos børn. Mange har i årevis fået forskellige sprayer, ofte med cortison. Det kan have været nødvendigt og endda direkte livsnødvendigt. Men disse medikamenter er med til at gøre sygdommen mere kronisk.

  Sådan stoppes et astma-anfald:

  • Sæt personen op, let foroverbøjet, med armene støttende på en stoleryg.
  • Sørg for frisk luft.
  • Let massage omkring punktet Ren17 (Midt på brystbenet på niveau med brystvorterne).
  PLANTER

  [Læs her] hvordan du bruger planterne.
  Ginkgo biloba Kan modvirke sammentrækninger af bronkier ved allergiske reaktioner.
  Anis Indeholder virksomme fytostoffer, som løsner slim i bronkierne.
  Brændeælde Kan bruges ved astma.
  Kamillete Drikkes som te eller bruges til indånding.
  Lakrids Virker "smørende" på halsen. Lakridsrod skal ikke tages i større mængder i længere tid.

  HOMØOPATI

  Eksempler på homøopatiske midler der bliver brugt af homøopater. [Klik her] for mere information om homoøpati.
  Arsenicum Album Udmattelse, hoste, åndenød, nervøs astma.
  Belladonna Akutte betændelser, overfølsomhed, krampagtige hosteanfald, hæshed, åndenød, følelse af sammensnøring, kighoste, kramper.
  Hepar Sulfuris Katarer og betændelser i luftveje, hæshed, strubehoste.
  Lachesis Tør hoste, opkastning af slim, astmatiske tilstande ledsaget af angst.
  Cuprum Er krampeløsende.
  Nux Vomica Tobak som grundlag for astma.
  Sanguinaria Astma efter høfeber, brænden i luftvejene, tør nattehoste.
  Spongia Strubehoste, falsk strubehoste, hoste med hæshed, astma efter tuberkulose.
  Droserea Styrker måske nyrer/binyrer.

  CELLESALTE

  [Klik her] for mere information om cellesalte.
  Kalium sulf. og Natrium sulf Hovedmiddelet.
  Ferrum phos. Støtter lungerne.
  Magnesium Phosphoricum Nervøs astma med kramper.
  Kalium phos. Især hvor det forværres pga. nervøsitet.

  HYDROTERAPI

  Forskellige former for bade, børstning og omslag kan lindre astma:

  1. Dampbad på hovedet har slimløsende virkning. Kogende vand i vaskebalje med håndklæde over hovedet kan bruges under et astmaanfald. En yderligere effekt opnås ved at putte urter i vandet. Det kan være røllike, salvie eller andet.
  2. Stik hænderne i varmt vand ved astmaanfald. De holdes i intervaller af 20-30 sekunder afhængig af temperaturen.
  3. Vekselfodbad. Skiftevis varmt og koldt vand.
  4. Senneps- og leromslag på brystet.
  SCHRÖPFKOPH-TERAPI

  Anvendes inden for den tyske heilpraktik.

  Ved den blodige Schröpfkoph-terapi perforer man huden med små stik, hvorved man kan suge blod ud ved påsætning af sugekopper. Man kan suge blod ud i mængder hvad svarer til mellem 5 og 200 ml.

  I et væv, hvor man kan bruge denne form for Schröpfkoph-terapi, vil der være opstået en oversyrings tilstand. Viskositet af blodet har ændret sig, og tilførselen af frisk ilt er blevet besværliggjort. Syre kan ikke borttransporteres, og lokale ødemtilstande vil opstå. Der vil ske en opsvulmning.

  Vi har igen områder som bliver sat ud af kroppens fysiologi, og man kan tale om "störfelder". Oftest har området størrelsen af en femkrone, og dette område vil være smertefuld ved tryk. I denne tilstand ses mere vare og rødme end i den anden tilstand.

  Ved den blodige Schröpfkoph-terapi perforer man huden med små stik, hvorved man kan suge blod ud ved påsætning af sugekop. Man kan suge blod ud i mængder hvad svarer til mellem 5 og 200 ml.

  Shi-tilstande:

  Man bruger det i et område hvor man har en form for blodansamling. Inden for den kinesiske filosofi vil man karakteriser det som en yang eller shi-tilstand.

  Ved torntappe af 2-3-4 brysthvirvel placeres sugekopper ved den indre blæremeridian. Man påfører først huden en række stik med en dybde på ca. 5-8 mm parallel med blæremeridianen. Man suger blod ud, tømmer sugekoppen, og sætter den på igen. Man kan suge blod ud i mængder hvad svarer til mellem 5 og 200 ml. Det kan finde sted med 1-2 måneders interval.

  Området hvor der skal placeres sugekopper ligger ved nederste ribben (Segment TH9). Området ligger ved den indre blæremeridian. Man påfører først huden en række stik med en dybde på ca. 8 mm parallel med blæremeridianen.

  Man suger blod ud, tømmer sugekopperne, og sætter dem på igen. Behandling kan foretages ca. en gang om måneden, men kun hvis der er behandlingsværdige områder i de beskrevne områder.

  Xu-tilstande:

  Mellem skulderbladene sugekopper, 15 min. Baunschieid ol eller anden olie.

  Man skal passe på med fremkalde reaktioner, førsteforværringer gennem behandling.

  AKUPUNKTUR

  Eksempler på nogle punkter der kan bruges til nåleindstik. Meridianpunkter kan findes under akupunktur. [Klik her] for mere information om emnet.

  Generel terapi ved astma:
  Du20 (sederer)
  Ren17 (Influental for åndedræt. Godt punkt ved astmaanfald.)
  Ex. l7 (specialpunkt for astma)
  Lu7 (distalt punkt)
  Segmentet omkring B12, B13, B14, B15
  N27
  Lu6, Ren22 (Ved astma anfald)

  Ørepunkter: Lunge. nyre, binyre, sympathicus, astma-special.

  At finde årsagen til astma indenfor den kinesiske medicin er kompliceret. Man skelner mellem shi-tilstande (akut) og en xu-tilstande (kronisk).

   SHI tilstande (Akutte tilfælde)-sederende teknik anvendes.

  1. LU-SHI
  2. Symptomer:
   Hoste med tyndt opspyt. Åndenød. Høj gispende vejrtrækning. Sidder tilbagelænet.

   Terapi:
   B13 (Lu-Shu)
   Lu7 og Co4 (vind, biao)
   Lu1 og Lu2 (slim)
   Lu5(sønpunkt, sederer)
   Ren17 (influental for respiration)
   3E5 (varme, vind, biao)
   Lu6 (Akutte lidelser)
   Le3 (Le-zhi)

  3. LU-SHI. Slim og varme
  4. Symptomer:
   Hurtig og ru vejrtrækning. Raslende vejrtrækning. Hoste som kommer i anfald. Trykken i brystet.

   Terapi:
   B13 (Lu-Shu)
   KS6 (Distal for bryst. Beroligende)
   M40 (slim)
   Ren17 (luftveje og qi)
   Lu5 (søn, køler varme)
   Lu6 (akutte lidelser i lungekredsen)
   Lu7 og Lu11 (afleder varme)
   B20, Ren 12 (moxa på disse punkter forebygger slimdannelser)

  5. Lu-Vind-(Kulde/varme). Le-vind-varme
  6. Symptomer:
   Forlænget udånding. Astma anfald. Allergisk udløst astma. Psykisk udløst astma.

   Terapi:
   B12, B13 (Lu-vind-Kulde)
   Lu5, Lu11, Lu1 (Lu-vind-varme)
   Lu6 (akutte lidelser i lungekredsen)
   Le2, Le14 (Le-vind-varme)
   Ren22, N27
   MP10, Co11 (ved allergi)

   XU tilstande (kroniske astma tilstande)-toniserende teknik

  7. N-XU
  8. Symptomer:
   Astma som forværres ved anstrengelse. Hvor andre muskler bruges til at hjælpe på vejrtrækningen. Hurtig ind- og udånding. Nedsat lungekapacitet. Hævelser omkring øjnene. Smerter i lænd og knæ.

   Terapi:
   B23 (N-Shu) evt moxa
   Ren4 (styrker medfødt N-qi)
   Du4, Ren6, B43 (N-xu. Gerne moxa.)
   N3, N7 (Toniserende punkter for nyre)
   Andre punkter på nyremeridianen som N2 og N5.

  9. LU-XU (kulde)
  10. Symptomer:
   Det rasler i bronkierne. Kort. Hurtig og overfladisk vejrtrækning. Sidder foroverbøjet og taler med lav stemme. Nedsat lungekapacitet.

   Terapi:
   B13 (Lu-Shu. Evt moxa)
   Lu9 (mor, toniserer)
   Ren17 (Influental for respiration. Evt. moxa)
   Du12, B43 (Indirekte moxa på hvidløgsskive)
   Ren12 (moxa på ingefærskive)
   Lu7 (Hoste)

  11. Ny/Lu-wei-xu
  12. Symptomer:
   Nedsat lufttilførsel. Infektioner i luftveje.

   Terapi:
   B13, B23, Ren4, Ren8 (Ny/Lu-wei-qi)
   Du14, H7, DU24, N6

  ZONETERAPI

  Under [Alternative behandlingsformer] findes der information om zoneterapi herunder også skitser over føddernes zoner.

  Gode punkter:
  Astmapunkt mellem 2-3 tå på svømmehuden, medulla, solar plexus, øverste del af rygmarven, nakke, skulder, ileo-coekal, lunge, milt, og tarm

  AROMATERAPI

  [Klik her] for mere information om aromaterapi.
  Citronolie 2-6 dråber 3 gange dagligt i drik eller sammen med honning eller på sukkerknald.
  Eukalyptusolie 2-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  Fyrrenålsolie 5-6 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning 3 gange dagligt. Bruges også til Inhalation.
  Lavendelolie 3-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  Pebermynteolie 2-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  Rosmarinolie 3 dråber 4 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  KIROPRAKTIK

  Hvis man har en kort højre ben, vil man næsten altid udvikle en krumning i ryggen med konveksitet på same side. Nogle kiropraktorer mener, at astma kan skyldes irritationstilstande i ryggen.

  Mange astmatikere har et overaktivt parasympatisk nervesystem. Dermed vil deres tolerancetærskel være betydelig nedsat, idet histamin hos dem forårsager en meget kraftigere sammentrækning af bronkierne end hos ikke astmatikere. Overaktiviteten kan måske være forårsaget af funktionsfejl i ryggen.

  HEALING, ÆDELSTEN OG MEDITATION

  Mennesket er at betragte som en energimæssig enhed. Der findes ikke nogen organisk sygdom uden følelsesmæssige forstyrrelser, ligesom der heller ikke eksisterer nogen følelsesmæssige forstyrrelser uden fysiologiske konsekvenser.

  Sygdom opstår når energistrømmen ikke er åben hvilket kan fremkalde blokeringer. Mønstre i underbevidstheden kan besværliggøre optagelsen af energi. Terapi tager sigte mod at genetablere hele individets funktion, og det tager sigte mod at aktivere eller bane vej for et højere selv i personen, hvor selvhelbredende kræfter aktiveres.

  Chakraerne er energicentre der ligger forskellige steder på kroppen som skal trække energi fra den omgivende atmosfære ind i kroppen for at oplade denne.

  Hjertechakraet ligger omkring hjerteområde midt på brystbenet. Hjertechakraets farve er grøn (eventuel lidt rødligt og gult), og det står for energiforsyning til hjerte, kredsløb, lunger og luftveje. Centret aktiverer hjertefølelserne. Energistrømmen flyder frit når man kan give kærlighed og handle udfra uselviske beslutninger. Oplevelser af vrede og angst er knyttet til hjertechakraet. Således kan tilbageholdte aggressioner og vrede være til skade for energistrømmen i hjertet.

  Hvis de negative mønstre fylder meget og chakraets energi er blokeret kan det give problemer som astma.

  Ædelsten som kan bruges:
  Citrin Har en beroligende virkning og bruges på solar-plexus. Fremmer realistisk tankegang.
  Ametyst Den virker udrensende og beroligende. Giver åndelig styrke. Relateret til det tredje øje og kronechakraet.
  Rhodocrosit Virker på de fire nederste chakraer. Virker beroligende når ting kommer frem. Vitaliserende.
  Malakit Relateret til solar-plexus og hjertecenter. Opløser følelsesmæssige spændinger og blokeringer ved at virke absorberende.
  Topas, gylden Relateret til solar-plexus. Giver roligt åndedræt.
  Pyrit Relateret til halscenter. Løsner blokeringer af fysisk og psykisk karakter. Giver robusthed.

  MEDICIN

  Man stiller diagnosen astma ved at lave en funktionsundersøgelse af lungerne. Man undersøger om der er overfølsomhed.

  Eksempler på medicin som bruges ved astma:

  1. Adrenalin
  2. Middel der virker på alfa- og beta-receptorer er et af de ældre midler mod akutte astma anfald.

   Mulige bivirkninger:
   Hjerterytmeforstyrrelser og forhøjet blodtryk.

  3. Beta-2-receptor-stimulerende midler
  4. Med forskellige indholdsstoffer som isoprenalin, metoksifenadrin, terbutalin, salbutamol, fenoterol, rimiterol, pirbuterol og bambuterol solgt i produkter som bl.a.: Airomir, Bambec, Berotec, Bricanyl, Buventol Easyhaler, Pulmadil, Salbulin, Salbutamol, Salbuvent, Serevent, Ventoline, Volmax.

   Tabletter, spray og indsprøjtninger. Får bronkiegrenene til at udvides. Påvirker ikke i så høj grad kredsløbet. Skal generel anvendes med forsigtighed hvor der er hjerteproblemer eller forhøjet stofskifte.

   Mulige bivirkninger:
   Kan give ekstra hjerteslag og hjertebanken. Endvidere ses rysten på hænder, uro og nervøsitet.

  5. Teofylinpræparater
  6. Neofyllin, Neofyllin Retard, Nuelin, Pulmo-Timelets, Teofylamin, Theo-Dur, Uni Xan, Uno-Lin. Tabletter, depottabletter, mikstur, stikpiller eller indsprøjtninger. Anvendes ved voldsomme og akutte astmaanfald. Virker afslappende p bronkiegrene, hvorved luftfordelingen forbedres.

   Mulige bivirkninger:
   Appetitløshed, kvalme, opkastninger, hjertebanken, uro og søvnløshed.

  7. Glukokortikoider
  8. Aldecin, Aldecin Nasal, Andion, Becloforte, Beclomet Easyhaler, Becocent, Beconase Aqua, Becotide, Betnovat, Betoid, Carbamid-hydrokotison, Celeston, Colifoam, Corticoderm, Cutivat, Decadron, Depo-Medrol, Dermil, Dermovat, Diproderm, Diprolen, Diprospan, Elocon, Emovat, Entocort, Flixonase, Flixotide, Flunitec, Flurolon, Fluciocort, Halog, Hydrokortison, Hydrocortison acetat, Ibaril, Kenalog, Lederspan, Legederm, Locasyn, Nasal, Locoid, Maxidex, Medrol, Metosyn, Mildison, Nasonex, Nerisona, Pred--Clysma, Predniment, Prednisolon, Prednison, Pulmicort, Rhinocort, Rhinosol, Solu-Cortef, Solu-Medrol, Soriflor, Spirocort, Synalar, Triamcinolon, Ultracortenol, Ultracortenol-Adetat, Uniderm.

   Mulige bivirkninger:
   Det skal gives med forsigtighed til personer med tuberkulose, betændelses tilstande hvor det ikke er kontrolleret, ved sukkersyge, brud, mavesår, kraftig blodtryksforhøjelse, alvorlig hjerte eller nyresvigt, psykiske problemer, herpes simplex, Cushings syndrom, graviditet.

   Nedsat binyrebarkfunktion ses ved længere tids indtagelse. Endvidere ses bivirkninger som vægtøgning, hævelse og rødme i ansigtet, tiltagende behåring hos kvinder, evt. skægvækst, muskelatrofi med tynde ekstremiteter, øget fedtaflejring i nakke, ansigt og krop, begyndende knogleafkalkning, udvikling af mavesår og sukkersyge, hudblødninger grundet øget karskørhed, for højt blodtryk som følge af øget væskeophobning i vævene, kaliumtab, søvnløshed, rastløshed, psykiske symptomer, forsinket sårheling, spredning af betændelses tilstande, udebleven menstruation, væksthæmning, fosterskade hos gravide er konstateret.

  9. Korikotropin
  10. Produkter: Synacthen, Synacthen.

   ACTH dannes i hypofysen, og det stimulerer binyrebarken. Det fremkalder en øget binyrebark-hormonproduktion af gruppen glukokortikoider, hvis naturlige hormon er hydrokortison. Det bruges mod en lang række sygdomme herunder astma.

   For at anvende midlerne skal binyrebarken fungere normalt. Det vil sige den skal være i stand til at reagere på impulsen. Det må ikke anvendes af gravide, personer som er overfølsomme overfor stoffet, har tuberkulose, betændelser, mavesår, sukkersyge, alvorlig hjerte eller nyresvigt, kraftig forhøjet blodtryk, psykiske problemer eller Cushings syndrom.

   Mulige bivirkninger:
   Ved længere tids anvendelse kan der optræde bivirkninger i form af Cushings syndrom med hævelse og rødme i ansigtet, abnorm fedtfordeling, væskeansamlinger, tynde arme og ben, spredning af betændelse, knogleskørhed, mavesår, hudblødninger, hypertension, psykiske bivirkninger.

  11. Allergener
  12. ALK Alutard, ALK Aquagen, ALK Soluprick, Pharmalgen.

   Ideen med disse stoffer er at få dannet blokerende antistoffer i blodet og lungeslimhinden så allergenerne opfanges, inden de når at udløse astma anfald.

   Allergener kan være pollen, dyrehår, svampesporer, husstøv, husstøvmider eller insekter der hos følsomme kan udløse overfølsomhedsreaktioner.

   De virker ved at man indsprøjter ekstrakter af de allergener den enkelte er overfølsom overfor.

   Man starter med beskedne doser der i løbet af nogle måneder hæves til kraftige doser så en hiposensibilisering opnås. Dette medfører dannelsen af blokerende antistoffer og dermed beskyttende virkning mod overfølsomhedsreaktioner. Den indledende behandling efterfølges af senere behandling hvor maksimal dosis indtages.

   Mulige bivirkninger:
   I starten rødmen og hævelse omkring indsprøjtningssted. Der kan ses sjældne reaktioner som hoste, astma, snue, nældefeber, Quinckes ødem eller allergisk chok.

  13. Slimløsende midler
  14. Alevaire, Mucomyst til indånding.

   Bisolvon, Bromhexin, Granon, Hostop, Mucolysin, Mucomyst, Viscolyt er slimløsende og sekretionshæmmende midler.

   Expectorans er slimhindedækkende middel. Bruges til at lette hosten af sej slim og sekret der sidder fast i brystet.

  15. Antihistaminer
  16. Der er et meget stort antal antihistaminpræparater i handelen. Nogle er mere specifikke end andre.

   Det er stoffer der er i stand til hæmme histaminets virkning i kroppen. Anvendes ved overfølsomhedsreaktioner som skyldes frigørelse af histamin i kroppen.

   De virker ved at hæmme de modtagesteder i vævene som kun kan besættes af et histamin eller et antihistamin. Ved at komme før histaminet blokerer det for dette. Endvidere påvirker de centralnervesystemet herunder ligevægtssans, og kan derfor modvirke kvalme og svimmelhed.

   Mulige bivirkninger
   Afhængig af stoffet kan der optræde sløvhed og søvnighed samt tørhed i næse og mund, hjertebanken, mangelfuld blæretømning, tågesyn, grøn stær, fordøjelsesgener og hududslæt. Ved forgiftning ses mangelfuld koordination af bevægelser, hallucinationer, kramper og bevidstløshed som kan være dødelig. Nogle af stofferne, særlig dem der virker sløvende, forstærker virkningen af alkohol, nervemedicin og sovemidler.

   Histamin er stof der dannes i alle kroppens væv. Ved overfølsomhed eller vævsbeskadigelse kan histaminet frigøres i store mængder og virker udvidende på blodkarrene. Dette kan medføre blodtryksfald og eventuel kollaps. Histamin får glat muskulatur i bronkierne til at trække sig sammen så astmaanfald kan udløses. Stimulerer kirtler og andet glat muskulatur til at trække sig sammen, er af betydning for reguleringen af stofskiftet i forskellige hjerneafsnit, har betydning for mavesyreproduktionen.

  Allergi
  Lungekreft
  Candida
  Tarmfloraen
  Astma
  Åreforkalkning
  Migrene
  Ulcerøs kolitt
  Tarmproblemer
  Diabetes
  Immunforsvar
  Karsykdommer
  Karsykdommer
  Gallestein
  Endometriose
  Tykktarmskreft
  Hjerteinsuffisiens
  Prostataproblemer
  Revmatisme
  Stoffskiftesykdommer
  Forøyelse
  Homeopathic
  Worldvide Consultation
  Iris diagnosis
  Consultation
  Konsultation
  Irisanalyse
  Alternativ klinik
TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved