Diabetes mellitus-Type II sukkersyge.

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Diabetes mellitus, Alders diabetes, type-II sukkersyge
  Spørg naturterapeuterne
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter, phytoterapi
  Homøopati
  Cellesalte
  Akupunktur
  Zoneterapi
  Schröpfkoph-terapi
  Hydroterapi
  Healing og ædelstene

  ALDERS DIABETES. DIABETES MELLITUS

  Ved sukkersyge fungerer bugspytkirtelen ikke godt nok. Insulin udskillelsen er utilstrækkelig eller insulinkvaliteten kan være for dårlig. Det kan også skyldes problemer med celler som ikke er følsomme for insulin. Ved sukkersyge er der ikke overensstemmelse mellem forbrug og produktion af insulin.

  Insulin produceres i "De Langerhanske celleøer" der ligger indlejret i bugspytkirtlen. Der findes to slags kirtelceller: Alfa-celler og beta-celler. Insulin produceres i beta-cellerne. Det nedbrydes i kroppen af enzymet insulinase, som findes i største mængder i nyre og lever.

  Denne form for sukkersyge kaldes aldersdiabetes, type II sukkersyge og diabetes mellitus. Den er anderledes end den insulinkrævende sukkersyge, idet der oftest ikke er behov for at give insulin.

  Alderdomsdiabetes starter omkring de 55 år symptomerne er de samme som ved almindelig sukkersyge. Ca. 60000 danskere har sygdommen, og det er en sygdom der er i kraftig vækst. Mange over 50 år som regnes for sunde, og som ikke har symptomer på aldersdiabetes, har ret ofte tendens til en form for "insulinstress".

  Ved aldersdiabetes kan cellerne ikke bearbejde blodsukkeret, som da man var ung. Et øget sukkermængde og et svagt insulin vil fremme de processeer der ødelægger arterierne og føre til dannelsen af plak i kredsløbssystemet. I blodkarrene bevirker insulinet en stimulering af de glatte muskelceller på væggene. Denne vækst fremmer udvikling af åreforkalkning.

  Af de mennesker som har aldersdiabetes er 3 ud af 4 overvægtige. Mange af dem har et forhøjet blodtryk, cirkulerende triglycerider samt reduceret mængde af HDL kolesterol i blodet.

  SYMPTOMER PÅ SUKKERSYGE:

  Symptomerne udvikler sig langsomt. Mange gange opdages sygdommen ved en tilfældig undersøgelse af urinen.

  • Der ses træthed, tørst, hyppig vandladning, sukker i urinen, hudkløe og sløret syn.
  • Mavesmerter og kvalme.
  • Symptomer fra nervesystemet med prikkende fornemmelser i tæer og fingre, samt kramper og smerter i benene.
  • Vægttab.
  • Man har lettere ved at få infektion i huden, munden eller skeden.
  ! Sukkersygen skal testes i blodet.

  SPØRG NATURTERAPEUTERNE

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger om bl.a. vægt, højde, køn, alder, eventuel blodtype og andet relateret til selve sygdomshistorien.

  Der vil være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være bedst for dig samt i hvilke doseringer, og i hvor lang tid de bør indtages. Vi samler herudover alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de vigtigste for netop dig, og integrerer dem i det forløb som planlægges til opnåelse af velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at [Klikke her].

  KOSTRÅD

  Man skal spise mellem 5-7 måltider dagligt for at sikre et stabilt blodsukkerniveau, og kosten skal ikke være rig på kulhydrater. Glycæmisk værdi angiver, hvor meget en fødevare kan forårsage stigning i blodsukkerværdi. Man skal spise fødevarer der ikke fremkalder pludselige og langvarige stigninger i blodsukkerniveauet, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi.

  I bogen [Din mad er din medicin] (Aschehoug) findes flere kostemner som kan integreres ved sukkersyge samt en angivelse omkring de enkelte fødevarers glycæmiske værdi. Herudover findes en masse nyttig viden om mad og sundhed.

  Eksempler på gode fødevarer
  Løg Løg indeholder quercetin som har vigtig antioxidant virkning. Antioxidanter kan beskytte de insulinproducerende kirtler mod angreb fra frie radikaler. Antioxidanter bevirker også, at LDL-kolesterolet ikke iltes og ødelægger årene. Løg er blodsukkerregulerende.
  Fede fisk som laks, sild, og makrel Essentielle fedtsyrer modvirker blodpropper, åreforkalkning og forhøjet blodtryk.
  Soja Nedsætter thrombins aktivitet, der bevirker at blodet klumper sammen.
  Olivenolie, avocado og nødder Monoumættet fedt påvirker balancen mellem HDL- og LDL-kolesterol. En kost rig på monoumættede fedtsyrer kan sænke triglyceridniveauer og reducere oxidation af fedtstoffer.
  Chili, broccoli, løg, hvidløg, bladselleri, tomater og andre grønsager Har en helt række kredsløbsfordele.
  Grapefrugter, citron og appelsin, ananas, solbær, blåbær, hindbær, kirsebær, brombær, jordnødder eller jordnøddesmør (virkning dokumenteret i undersøgelse offentliggjort november 2002) svesker og dadler Har en helt række fordele relateret til diabetes.
  Solbærkerner, havregryn og kæmpenatlys Indeholder Gamma-linolensyre. Essentielle fedtsyrer kan hjælpe mod diabetisk neuropati, som er smerter og bortfald af reflekser oftest i nedre ekstremiteter. Folk med sukkersyge har nedsat aktivitet af det enzym der skal omdanne linolsyre til gamma-linolensyre, hvilket gør tilførsel eksempelvis gennem kæmpenatlysolie hensigtsmæssig.
  Havreklid, bælgfrugter, gryn, frugter og grøntsager (fibre) Vandopløselige fibre (pektin) kan i doser af 20-25 g dagligt, medføre en reducering af blodglukose og blodlipider.
  Rødvin og alkohol I doser af 1-2 genstande dagligt forhindrer det sammenklumpning af blodet og øger HDL-kolesterol. (Det gode kolesterol) En øl er også godt, fordi det indeholder B6-vitamin som beskytter mod homocystein der kan beskadige blodkar.

  Man skal spise mellem 5-7 måltider dagligt for at sikre et stabilt blodsukkerniveau. Nedenstående kostråd tjener til beskyttelse af kredsløbet og regulering af blodsukkerbalance.

  Glycæmisk værdi angiver, hvor meget en fødevare kan forårsage stigning i blodsukkerværdi. Man skal spise fødevarer der ikke fremkalder pludselige og langvarige stigninger i blodsukkerniveauet, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi. (Se de enkelte fødevarer under [Mad og sundhed].

  Dårlige fødevarer:

  Fed mad, alkohol, kaffe (Hollandsk undersøgelse konkluderer at indtag af kaffe over 6 kopper dagligt kan have en positiv effekt på diabetes!!), salt, mad indeholdende meget mættet fedt skader kredsløbet på forskellig vis.

  TILSKUD

  Frie radikaler er molekyler der har mistet en elektron. Dette sker konstant under energiproduktion i kroppen. Det betyder ikke noget, hvis det bare sker kontrolleret, og at der antioxidanter til stede.

  Efterhånden som man ældes, risikerer arterierne at blive ødelagt af angreb fra de frie radikaler, medmindre der er tilstrækkelig med antioxidanter.

  E-vitamin øger insulinaktivitet. Diabetikers LDL-kolesterol er sårbart overfor iltning. Iltning fremmer dannelse af frie radikaler med øget risiko for hjerte- og karsygdomme. E-vitamin har antioxidant virkning. E-vitamin øger koncentrationen af det gode kolesterol (HDL) der forebygger forkalkning.

  Diabetikere omsætter mere C-vitamin end normale. C-vitamin hæver mængden af det gode kolesterol, som modvirker at blodkarrene indsnævres af plak. C-vitamin har kraftig antioxidant virkning som forhindrer dannelsen af oxideret LDL. Antioxidanter kan måske beskytte de insulinproducerende celler mod angreb fra frie radikaler. C-vitamin nedsætter mængden af sukkerstoffet sorbitol, der hos diabetikere kan hobe sig op i blodet. C-vitamin fremmer optagelsen af krom.

  Zink kaldes bugspytkirtlens mineral. Zink spiller en rolle i omsætningen af insulin.

  Fiskeolie indeholder essentielle fedtsyrer som modvirker blodpropper, åreforkalkning og forhøjet blodtryk.

  Magnesium hæmmer frigørelsen af tromboxan der bevirker at blodpladderne bliver klæbrige og lettere klumper sammen. Mangel på magnesium kan måske være udviklende for sukkersyge. Magnesium niveau i muskler fra folk med sukkersyge er i gennemsnit betydelig lavere end i normal gruppe, viser undersøgelse. Magnesium kan måske være med til at hindre udvikling af komplikationer som diabetisk retinopati i forbindelse med sukkersyge.

  Mangel på Krom kan føre til hjerte- og karsygdomme. Undersøgelser tyder på, at krom kan stimulere insulinets effektivitet.

  B6-vitamin har antioxidant virkning og beskytter mod homocystein, aminosyren som ødelægger blodkarrene.

  Beta-Caroten er god antioxidant der kan være med til at forhindre, at de insulinproducerende betaceller angribes af frie radikaler. Hvor der ingen produktion af insulin er disse processer irrelevante.

  Undersøgelser viser, at lavt Selen indhold gør mere sårbar for hjerte- og kredsløbssygdomme. De som havde et lavt selen niveau var 2-3 gange så tilbøjelige for at dø af hjertesygdomme, end de som havde et højt indhold. Selen beskytter arterierne ved at forebygge sammenklumpninger af blodpladerne. Selen har antioxidant virkning.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  1. Vægttab
  2. Ved vægtreduktion kan man hos nogle komme ind i den "funktionelle zone" af bugspytkirtlens produktionsmuligheder, hvor der kan komme overensstemmelse mellem produktion og forbrug. Når man tager på i vægt får man for mange celler der skal serviceres.

   Hvis man er særlig fed i maveregionen (æblelignende) er risikoen for hjerteanfald dramatisk øget, fordi fedme her indikerer forhøjede triglycerid værdier i blodet, lavt niveau af HDL kolesterol og et forhøjet blodtryk. Det alternative er den mere pære lignende udseende.

  3. En glukosemonitor
  4. Gør det muligt at holde øje med blodsukkerværdien, og på den måde undgås de svære følgesygdomme.

  5. Vær mådeholdende med tobak fordi:
  6. • Rygning har skylden får 80% af alle hjertetilfælde for de 30-40 årige.

   • Det øger blodtrykket og pulsen samt det farlige LDL-kolesterol.

   • Øger niveauet af homocystein.

  7. Motion
   • Gør at blodkarrene bliver mere elastiske.
   • Motion kan forebygge alders diabetes. For hver 500 ekstra kalorier der forbrændes falder risikoen med 6% for at udvikle sygdommen. Hjertets effektivitet forbedres.
   • Blodets evne til ilt-transport bliver forbedret.
   • Regelmæssig motion gør blodpladerne smidige, hvilket betyder at blodpladerne er langt mere modstandsdygtige over for sammenklumpninger i blodkarrene.
  PLANTER

  Te forslag: [Læs her] hvordan du bruger planterne.
  Bukkehorn Virker regulerende på blodsukkeret. Øger indholdet af det gode kolesterol.
  Mistelten Kan være med til at regulere bugspytkirtelfunktion.
  Cikorie Virker befordrende på bugspytkirtelfunktion.
  Neem Blodsukkerregulerende.
  Marietidsel Indvirker på bugspytkirtlen.
  Bønnebølge te Kan være med til at reducere insulinbehovet. (Ikke beskrevet i indeks over planter)
  Jambol Er velegnet ved gammelmandssukkersyge.
  Andre planter Rosmarin, blåbær blade som te, guar, lakridsrod og lægealant.

  HOMØOPATI

  [Klik her] for mere information om homøopati.
  Arsenicum album Afmagring, udmattet, æggehvideholdig urin, blodmangel.
  Zink chloratum (D6-D12) Afbalancerer bugspytkirtlen. evt. med Mag. Phos.

  CELLESALTE

  [Klik her] for mere information om cellesalte.
  Natrium sulfur Bugspytkirtelsygdomme og svagheder.

  AKUPUNKTUR

  Eksempler på nogle punkter der kan bruges til nåleindstik. Meridianpunkter kan findes under akupunktur. [Klik her] for mere information om emnet.

  Akupunktur er regulerende pga. af dens homøostatiske effekter. Behandling en gang om ugen vil være hensigtsmæssigt.

  Terapi:
  Coll, MP6, M36 (Generel homøostasepunkter)
  B20 (MP-shu)
  Le13 (MP-Mu)
  G21, Col8, 3E20, (Hormonsystemet)

  Evt. kombineret med følgende:

  Sultfølelse: Varme i M/Co
  MP2, M44, B21 (M-Shu), Ren12 (M-Mu)

  Tørst: M-varme
  Lu5, Lul0, Lull, B13, B17

  Polyuri: N-yin-xu-varme
  Ren4 , N7, N2, Le2, B23

  Ørepunkter: Endokrin, nyre, blære, lunge og tørstepunkt.

  ZONETERAPI

  Skitser over føddernes zoner kan findes under [Alternative behandlingsformer].

  Gode zoner: Pankreas. Solar plexus. Hypofyse. Øjne. Nyrer.

  SCHRÖPFKOPH-TERAPI

  Man bruger det i et område hvor man har en form for blodansamling. Inden for den kinesiske filosofi vil man karakteriser det som en yang-tilstand. Oftest har området størrelsen af en femkrone, og dette område vil være smertefuld ved tryk. I denne tilstand ses mere vare og rødme end i den anden tilstand.

  Ved 5-7 brysthvirvel ved forløb af ydre blæremeridian kan der være ømhed, hvilket kan indikere dårlig pankreas funktion.

  Man påfører først huden en række stik med en dybde på ca. 5mm i forløb med blæremeridianen. Man suger blod ud, tømmer sugekoppen, og sætter den på igen.

  Man kan suge blod ud i mængder hvad svarer til mellem 5 og 200 ml. Behandling kan foretages en gang om måneden.

  Læs mere om denne behandlingsform under [Alternative behandlingsformer].

  HYDROTERAPI

  For mere information omkring Hydroterapi [Klik her].

  Har til formål at forbedre blodcirkulationen.
  Varme bade/Doucher.
  Varme/Våde omslag med urter.

  HEALING OG ÆDELSTENE

  Bugspytkirtlen er det organ som har tættest kontakt til underbevidstheden og vil være meget påvirket af hvad der foregår her.

  Mentale faktorer som kan udløse reaktioner i bugspytkirtel:

  1. Chok reaktioner.
  2. Ofte er det personer som er for "pæne" og søde i situationer hvor det drejer sig om indviklede og komplekse forhold til andre personer vedrørende magt og modspil.
  3. Angst, nervøsitet og fremtidsbekymringer.
  Mentalt støtte til bugspytkirtlen: At undgå stressfaktorer.

  Solar-plexus chakraet findes mellem navlen og brystkassen. Den tilknyttede kirtel til dette chakra er bugspytkirtelen. Farven er gul (rødlig, grønlig) og chakraet har at gøre med energiforsyning til mave, tyndtarm, galdeblære, nyrer, lever, binyrer, milt og midterste del af ryggen. Balance i chakraet har at gøre med det at kunne stole på sin egen intuition. Når balancen er i orden forsvinder angst og aggressivitet, idet man bliver mere rolig.

  Ædelsten som kan bruges ved bugspytkirtelproblemer
  Botswana-agat Kan have forskellige farver og bruges forskellige steder bl.a. på solarplexus center. Virker beroligende.
  Citrin Har en beroligende virkning og bruges på solar-plexus.
  Tigerøje Relateret til solar-plexus. Skaber overblik og klar tankegang. Energivende.

  Under [Alternative behandlingsformer] findes mere viden om chakraer og ædelsten.

Nyttige links:

Allergi
Lungekreft
Candida
Tarmfloraen
Astma
Åreforkalkning
Migrene
Ulcerøs kolitt
Tarmproblemer
Diabetes
Immunforsvar
Karsykdommer
Karsykdommer
Gallestein
Endometriose
Tykktarmskreft
Hjerteinsuffisiens
Prostataproblemer
Revmatisme
Stoffskiftesykdommer
Forøyelse
Homeopathic
Worldvide Consultation
Iris diagnosis
Consultation
Konsultation
Irisanalyse
Alternativ klinik

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved