Galdesten

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Galdesten
  Spørg naturterapeuterne
  Kostråd
  Praktiske råd og oplysninger
  Tilskud
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Akupunktur
  Zoneterapi
  Aromaterapi
  Schröpfkoph-terapi
  Ædelsten og krystalterapi
  Medicin

  GALDESTEN

  Galdeblæren er placeret ved nederste ribben på højre side af kroppen bag og under leveren. Leveren producerer galde som opbevares i galdeblæren. Efter et måltid laver galdeblæren en sammentrækning, hvorved galden udtømmes til tolvfingertarmen, hvor det hjælper til med at fordøje fedtstoffer og optage fedtopløselige vitaminer.

  Galden indeholder kolesterol, galdefarvestof, lecitin og galdesalte, og det er udfra disse stoffer, at galdesten dannes. En af galdeblærens opgaver er at opsuge vand fra galden og opkoncentrere dette. Sker der en øget opsugning, øges risikoen for stendannelse i galdevejene.

  Galdesten kan dannes, når galden indeholder for meget kolesterol eller calcium, eller hvis ændringer i galdens konsistens ændrer trykforholdet mellem galde og lever.

  Galdesten kan have forskellig størrelse, og man kan udmærket have galdesten, uden at man registrerer det. Galdesten kan vokse, fordi de kan absorbere stof, og de største galdesten kan blive op til 5 cm. i tykkelse. De kan også flytte sig i galdeblæren, hvilket kan være med til at ødelægge galdeblæren. De giver problemer, når de sidder og generer i galdeblærens udløbsgang.

  Det er især kvinder som får galdestensproblemer og især dem som er overvægtige. I den vestlige verden har omkring 20 % af alle kvinder over 40 år galdesten, men ikke alle har gener af det. Ved mænd er det 7-8 % over 40 år som har galdesten. Der synes at være en arvelig tendens til udvikling af galdesten.

  Ved eksisterende leverskader er sandsynligheden for at der opstår galdesten 2-3 gange større. Det ses også hyppigere hos folk med tarmbetændelser og gravide. Folk der har for høje insulinniveauer i blodet er også mere tilbøjelige til at udvikle sten. Såfremt en sten direkte blokerer galdegangen, taler man om gulsot. Galdefarvestoffet træder ud i hud og slimhinder.

  Symptomer

  • Typiske symptomer på et galdestensanfald kommer ofte efter et fedtrig måltid
  • Kraftige smerter til højre i maven under ribbenene. Smerterne kan komme i anfald. Der kan være en kraftig smerteudstråling, og det kan stråle op i højre skulderområde. Smerterne bølger og går i takt med at galdevejen søger at trykke "forstoppelsen" ud.
  • Kvalme, opkast og oppustenhed er hyppige reaktioner.
  • Ofte ses smerter der udstråler i Galdeblære segmentet eller Mave segmentet (Akupunktur).
  • Afføring: Kan blive lysegrå, fedtglinsende og kitagtig.
  • Urin: Mørk grumset urin.
  • Erfaringen inden for den alternative verden viser, at ubalancer i leverområdet først manifester sig i det mentale. Der kan være reaktioner som irritabilitet.
  Komplikationer

  Galdesten kan give problemer med bugspytkirtlen.

  Hvis galdestensanfaldene er ledsaget af feber og kuldefornemmelse kan det være et tegn på galdeblærebetændelse. Søg læge ved mistanke om galdesten.

  Konsekvenser af en fjernelse af galdeblæren

  Kroppen kan ikke mere deponere galden, hvilket betyder at fedtindtaget skal kontrolleres meget.

  SPØRG NATURTERAPEUTERNE

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger og andet relateret til din historie.

  Der vil være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være bedst for dig samt i hvilke doseringer, og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi samler alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de vigtigste for netop dig, og integrerer dem i det forløb som planlægges til opnåelse af velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at [Klikke her].

  KOSTRÅD

  I bogen [Din mad er din medicin] findes flere kostemner som kan integreres ved galdestensproblemer samt detaljeret beskrivelse af de enkelte råd. Herudover findes en masse nyttig information om mad og sundhed.

  Spiseregler

  • Spis 6-7 måltider om dagen. Dette påvirker galdekolesterol indholdet og er med til at holde insulinniveauet konstant.
  • Spring ikke morgenmaden over. Uden stimulation af fødevarer danner galdeblæren utilstrækkelig med opløsningsdygtige galdesyrer som er med til at holde kolesterolet opløst.
  Gode fødevarer
  Ræddiker Et klassisk råd mod galdesten er friskpresset ræddikesaft. Man laver en gradvis opdosering og herefter gradvis neddosering. Yderligere information findes i bogen [Din mad er din medicin] eller som en del af den plan man modtager ved at [Spørge naturterapeuterne].
  Solsikkeolie eller andre olier Skal indtages mens tarmen er tom. Først ligger man en varmdunk på leveren en halv times tid inden man starter. Man drikker herefter den afmålte mængde olie og lægger sig på højre side.
  Solsikkeolie eller anden olie og saften fra 12 citroner Inden man påbegynder kuren må man kun have indtaget flydende kost i de sidste 30 timer. Man tager Olie og citron i bestemte forhold. Det gentages efter 20 minutter indtil der ikke er mere olie tilbage.
  Fibre: Fuldkorn, frugter og grøntsager Fibre påvirker konsistensen af kolesterol. Fibre giver mere stabil insulinkoncentration.
  Hvidløg, artiskok, endvie, radiser, mælkebøtte og løg Gode grøntsager der kan bruges ved galdestensproblemer.
  Alkohol i form af vin, øl eller andet 1/2 øl eller et halvt glas vin fremmer nedbrydningen af kolesterol.

  Dårlige fødevarer
  Kaffe Hvis man har galdesten, vil det stimulere galdeblæren til sammentrækning, og fremkalde galdestensanfald. Undersøgelser viser også, at kaffe måske kan måske forebygge mod galdesten. Koffein har en stimulerende virkning på galdeblæren, så den sender galdeblærens indholdsstoffer ud, så der ikke dannes sten.
  Meget mættet fedt fra smør, ost, kød Fremkalder øget kolesterolproduktion. Fed mad fremkalder frigivelse af et hormon som får galdeblæren til at trække sig sammen.
  Pas på med stærk, krydret, røget og stegt mad Vil irritere leveren.
  Kål og bønner Fødevarer der giver i luft i tarmen kan være med til sætte galdestenssmerter i gang.

  PRAKTISKE RÅD

  • Pas på med de mange kilo. Undersøgelser viser, at der er op til seks gange større risiko for at udvikle galdestensproblemer, hvis man er overvægtig. På den anden side må man heller ikke gå på en skrap slankekur, idet det også øger risikoen for galdesten betydelig.
  • Ved at dyrke motion kan man forebygge galdesten.
  • Drik 11/2 til 2 liter vand dagligt ved galdestensproblemer samt til forebyggelse af galdesten. Vand fortynder de sekreter der leder til galdesten.
  • Kvinder der tager østrogentilskud udvikler oftere galdestensproblemer. De har oftere højere strogenniveauer.
  • Lav et varmt omslag og placer det under ribbenene og i lændeområde.
  TILSKUD

  Vitaminer og tilskud
  C-vitamin Der er lavet undersøgelser der viser, at de kvinder som tog C-vitamin tilskud havde færre galdeblære problemer. Årsagen kan være, at C-vitamin er vigtigt i forbrænding og udnyttelse af fedtstoffer. Har man lavt HDL andel af det samlede kolesterol er man mere udsat. C-vitamin er med til at ændre balancen mellem LDL-kolesterol ("Det farlige") og HDL-kolesterol ("Det gode").
  Lecitin Påvirker viskositeten af kolesterol.

  PLANTER

  [Læs her] hvordan du bruger planterne.
  Artiskok Forbedrer galdens opløselighed.
  Pebermynte Kan påvirke galdens flydeevne.
  Gurkemeje Er god til at forebygge og behandle galdesten.
  Marietidsel Leverstimulerende og forbedrer galdens opløselighed. Fås som tabletter eller kan drikkes som te.
  Rød hestehov og Svaleurt Galdebetinget hovedpine. Svaleurt er god ved betændelse i galdeblæren.
  Jordrøg Regulerer forløbet i galdevejene. Øger galdestrømningen når denne er for svag, nedsætter galdestrømningen når denne er for stærk. Virker også på fjernsymptomer som højresidet hovedpine, og skulderbladssmerter.
  Jernurt Ved lever og galdesygdomme.
  Ingefær Kan bruges indvortes som udvortes ved galdesten. Udvortes kan man lave et varmt kompres som placeres omkring lever/galdeblære.

  HOMØOPATI

  Eksempler på homøopatiske midler der bliver brugt. [Klik her] for mere information om homoøpati.
  Chelidonium Galde/lever sygdomme. Fremmer galdeproduktion. Stimulerer leveren til øget arbejde.
  Ipecacuanha Galdestensanfald.
  Mercurius D2. Fremmer galdens flydeevne. D6 Beroligende på Galdeblæren. Virker bremsende på flydeevnen.
  Belladonna Smerter ved lever/galde
  Colocynthis Galdekolik.

  CELLESALTE

  [Klik her] for mere information om cellesalte.
  Natrium sulfuricum Afgiftende på leveren, stimulerer galdeproduktion. Når galdegangene i leveren er tilstoppet, og galden kommer i blodet.
  Natrium phos. og Silicea Forebyggende. For at undgå nydannelser.
  Magnesium phos Smerter og betændelse.

  AKUPUNKTUR

  Eksempler på nogle punkter der kan bruges til nåleindstik. Meridianpunkter kan findes under akupunktur. [Klik her] for mere information om emnet.

  Der er fire alarmpunkter der er ømme ved palpering, når der er lidelser i galdeblæren.

  G24, B19, G21 og EX35

  Årsag til galdesten:
  Stagnation i lever og galdeblærekredsen samt problemer med "væsketransport".

  Terapi:
  Le 3 (Sederende punkt ved alle typer stagnationer)
  Le14 (Mu-punkt for levermeridianen, sederende)
  G24 (Mu-punkt for galdeblæremeridianen)
  G34, Ex35 (Virker distalt mod kolik, påvirker galdeblærekredsen)
  B18, B19 (Shu punkter for henholdsvis lever og galdeblære)
  Ks6 (Hvis der er kvalme)
  M36 (Distalt for abdomen)
  MP9 (Transportfunktioner)
  3E6 (Dynamiserer Le-qi stagnation, god ved smerter under ribbensbuen)
  Le6: Galdekolik
  G34, 3E8, Le14 harmoniserer leveren.

  ZONETERAPI

  Under [Alternative behandlingsformer] findes der information om zoneterapi herunder også skitser over føddernes zoner.

  Gode zoner:
  • Lever/galde.
  • Nyre.
  • Tolvfingertarm.
  • Pancreas.
  • Solar plexus.

  AROMATERAPI

  [Klik her] for mere information om aromaterapi.
  Bergamotolie 5 dråber 3 gange dagligt.
  Citronolie 2-6 dråber 3 gange dagligt.
  Lavendelolie 3-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  Pebermynteolie Pebermynte påvirker galdens flydeevne. 2-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  Rosmarinolie 3 dråber 4 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  SCHRÖPFKOPH-TERAPI

  Anvendes inden for den tyske heilpraktik ved dårlig funktion af galdeveje.

  Ved den blodige Schröpfkoph-terapi perforer man huden med små stik, hvorved man kan suge blod ud ved påsætning af sugekopper. Man kan suge blod ud i mængder hvad svarer til mellem 5 og 200 ml.

  I et væv, hvor man kan bruge denne form for Schröpfkoph-terapi, vil der være opstået en oversyrings tilstand. Viskositet af blodet har ændret sig, og tilførselen af frisk ilt er blevet besværliggjort. Syre kan ikke borttransporteres, og lokale ødemtilstande vil opstå. Der vil ske en opsvulmning.

  Vi har igen områder som bliver sat ud af kroppens fysiologi, og man kan tale om "störfelder". Oftest har området størrelsen af en femkrone, og dette område vil være smertefuld ved tryk. I denne tilstand ses mere vare og rødme end i den anden tilstand. Ved den blodige Schröpfkoph-terapi perforer man huden med små stik på 5-8 mm, hvorved man kan suge blod ud ved påsætning af sugekop.

  Fra området af C7 til området omkring TH8 i højre side af ryggen kan påsættes 2 sugekopper.

  Behandling kan foretages ca. en gang om måneden, men kun hvis der er behandlingsværdige områder i de beskrevne områder.

  Under [Alternative behandlingsformer] findes der information om denne behandlingsform.

  ÆDELSTEN OG KRYSTALTERAPI

  Solar-plexus chakraet findes mellem navlen og brystkassen. Den tilknyttede kirtel til dette chakra er bugspytkirtelen. Farven er gul (rødlig, grønlig) og chakraet har at gøre med energiforsyning til bl.a. lever og galdeblære.

  Balance i chakraet har at gøre med det at kunne stole på sin egen intuition. Når balancen er i orden forsvinder angst og aggressivitet, idet man bliver mere rolig. Hvis de negative mønstre fylder meget og chakraets energi er blokeret kan det give problemer med lever og galdeblære.

  Ædelsten der kan bruges ved galdeblæreproblemer
  Obsidan, sort God ved leverlidelser, og renser leveren for giftstoffer. Vrede kan belaste leveren. Kan placeres på kroppen ved leverområde.
  Bjergkrystal Kan bruges overalt på kroppen. Virker meget udrensende og kan opløse blokeringer. Indeholder meget kiselsyre.
  Ildopal Relateret til hjertechakra og leverområde. Går ind i vrede og aggressioner. Den åbenbarer de følelser vi ikke har udtrykt og giver os mod til at stå ved dem.
  Citrin Har en beroligende virkning og bruges på solar-plexus.

  Under [Alternative behandlingsformer] kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Undersøgelser af kvinder i overgangsalder der modtog østrogentilskud viser, at de har betydelig større risiko for at få galdeproblemer og få galdeblæren fjernet, end kvinder der ikke modtog tilskud.

  Man giver smertestillende medicin ved galdestensanfald.

  Ultralydsscanning, røntgen og scanning kan vise om der galdesten.

  Nyttige links:

  Allergi
  Lungekreft
  Candida
  Tarmfloraen
  Astma
  Åreforkalkning
  Migrene
  Ulcerøs kolitt
  Tarmproblemer
  Diabetes
  Immunforsvar
  Karsykdommer
  Karsykdommer
  Gallestein
  Endometriose
  Tykktarmskreft
  Hjerteinsuffisiens
  Prostataproblemer
  Revmatisme
  Stoffskiftesykdommer
  Forøyelse
  Homeopathic
  Worldvide Consultation
  Iris diagnosis
  Consultation
  Konsultation
  Irisanalyse
  Alternativ klinik

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved