Nyresten

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Nyresten
  Spørg naturterapeuterne
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske råd
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Irisanalyse
  Akupunktur
  Zoneterapi
  Aromaterapi

  NYRESTEN

  Nyrerne er to parrede organer, som er næsten identiske og findes opad og bagtil i bughulen. De er bønneformede, og vejer hver ca. 150 g. Deres funktion er bl.a. at rense og filtrere det blod som gennemløber dem og udskille affaldsstoffer. Nyrerne indeholder tilsammen ca. 2 millioner filtre som sørger for at udskillelsesarbejdet kan udføres.

  Nyresten kan sætte sig fast flere steder, mest almindelig er der hvor den er blevet dannet dvs. overgang mellem nyre og urinvej. Den kan også kile sig fast i urinlederen. Stendannelse ses også i blæren.

  Hyppigheden af nyrestens tilfælde er stigende. Ca. 10 % af mænd og 5 % af alle kvinder får på et eller andet tidspunkt et nyrestenstilfælde. Når man en gang har dannet en nyresten, er risikoen for at man får det igen stor.

  Nyresten kan dannes af kalkaflejringer. Det kan ske fordi udskilningen af kalk er for stor, eller hvis der er en forstyrrelse i biskjoldbruskkirtlerne der regulerer kalkbalancen. Sten hvor calcium udgør hovedparten af råmaterialet udgør langt de fleste tilfælde af alle stendannelser. En bestem type, calciumoxalatsten, findes hos ca. 7 ud af med 10 med nyresten. En anden type sten med calciumsalte er calciumfosfatsten.

  Uratsten er en anden type sten som er forårsaget af for meget urinsyre. Urinsyre dannes under nedbrydning purinstoffer. Urinsyren binder sig til natrium, og blandingen af en syre og et metal resulterer i en krystallisering som kan give problemer i bl.a. nyrebækkenet. Af andre typer sten kan nævnes magnesiumammoniumfosfatsten og sten forårsaget af salte af aminosyren cystein.

  Der kan være flere medvirkende årsager til stendannelser. Der kan være en fysisk læsion som giver nedsat passage i urinvejene. Infektion eller hormonelle årsager kan også være med til at fremme stendannelse. Nyresten ses mere i nogle familier end andre.

  Nyresten kan variere meget i størrelse. Nogle kan være store og fylde hele nyrebækkenet, mens andre er ganske små. De små sten benævnes nyregrus.

  Symptomer

  Symptomerne registreres ofte, når stenen river sig løs og begynder at bevæge sig. Så længe stenen er i nyrerne er der sjældent problemer. Symptomerne vil være afhængig af, hvor stenen befinder sig.

  Generelle symptomer

  Smerter. Pludselige smerter i nedre dele af maven, lyske eller lænd kan skyldes nyresten. Hvis en sten blokerer kan det ødelægge nyrerne. Folk der har problemer med nyrerne har ofte en hudfarve som ser grå, nærmest lidt smudsigt ud. Der er ofte væskeansamlinger omkring øjnene.

  Symptomer ved sten i nyrer og nyrebækken:
  • Lændesmerter.
  • Blod i urinen.
  • Øget infektionsrisiko.

  Symptomer ved sten i urinlederne:
  • Smerten som stråler fra lænden ned i lysken og kønsorganer.
  • Smerterne kommer ofte anfaldsvis.

  Symptomer ved sten i blæren:
  • Vandladningsproblemer.
  • Blod i urinen.
  • Øget infektionsrisiko.

  SPØRG NATURTERAPEUTERNE

  Bionordic tilbyder en Online konsultation som koster 300,00 kr. Vi skal oplyse, at pengene skal være betalt/overført inden konsultation kan finde sted. Når vi har registreret din betaling, modtager du inden der er gået 72 timer en konsultation med de informationer, som vi har vurderet er relevante for dig. Bionordic skal oplyse, at denne konsultation ikke er tænkt som erstatning for lægeordineret medicin eller behandling.

  Eksempler på hvad bionordic´s produkt kan indeholde:

  • Vurdering og handleplan.
  • Individuel kostvejledning.
  • Vitaminer/Mineraler. Hvor lang tid? Hvor høje doser?
  • Individuel rådgivning i relation til plantemedicin, homøopati, cellesalte, hydroterapi, mentale træningsprogrammer og andet. Vi finder alle nyttige råd og oplysninger som passer til dine behov indenfor forskellige alternative behandlingsformer.
  • Hvordan skal jeg bruge akupressur (akupunktur uden nåle)? Hvor lang tid og hvordan? Skitser og forklaringer följer med bestillingen.
  • Zoneterapi. Hvor lang tid og hvordan? Skitser og forklaringer følger med bestillingen.
  • Andet nyttig information og oplysning samt praktiske råd.
  • Sammenfatning af de vigtigste ting i materialet.
  • Du modtager typisk mellem 8-12 A4 sider via mail relateret til dit problem.
  Ved at bestille Bionordic’s Online konsultation kommer du i besiddelse af en masse nyttige redskaber fra den alternative verden. Det giver dig mulighed for at blive mest mulig aktiv i forhold til en sygdomssituation, også selvom du i forvejen er i medicinsk behandling, eller alternativ behandling.
  Vi giiver dig svaret på, hvad du selv kan gøre for at være den bedst mulige medspiller i en sygdomssituation.

  Hvis du ikke synes vores Online konsultation er noget for dig, foreslår vi, at du integrerer råd fra siderne der omhandler ”Sygdomme og symptomer”.

  For at den individuelle rådgivning kan blive så præcis som mulig er vi nødt til at kende lidt til din historie. Det er generelle spørgsmål, hvoraf nogle, afhængigt af problemets karakter, kan være overflødige.

  Oplysningerne behandles med største diskretion.

  Klik for at bestille Online konsultation.

  KOSTRÅD

  I bogen [Din mad er din medicin] (Aschehoug) findes flere kostemner som kan integreres ved nyrestensproblemer. Herudover findes en masse nyttig information om mad og sundhed.

  Gode fødevarer
  Frugter Indeholder en masse fibre som nedsætter mængden af calcium og oxalat i tarmen som fremmer dannelse af nyresten.
  Grøntsager er generelt gode Er god kilde til fiberstoffer. Er fødevarer der har basisk virkning.
  Bønner, linser og valnødder Gode fødevarer ved nyresten.
  Tranebær Kan bevirke en ganske betydelig udskillelse af calciumoxalat.
  Skummetmælk andre mælkeprodukter God kilde til Calcium. Nogle mener, at moderat calcium indtagelse via kosten kan binde oxalat i tarmen og udskille det gennem afføring. Der er lidt forskellige opfattelser om calciumrige produkter er gode eller dårlige.

  I bogen [Din mad er din medicin] (Aschehoug) findes et detaljeret beskrivelse af alle de fødevarer som man bør undgå ved nyresten.

  Eksempler på dårlige fødevarer
  Oksekød, svinekød, fjerkræ, indmad og skaldyr Indeholder calcium, oxalat og purinstoffer hvilket er byggesten for sten.
  Fedt og fed mad Fedt bevirker større koncentration af oxalat i urinen, idet calcium bliver forhindret i at binde sig til oxalat.
  Rabarber, spinat, dild og blomkål. te, kakao, sardiner og rå korn Indeholder alle en del oxalsyre. Høje værdier af oxalat i urin synes at øge risiko for nyresten. Kun hvis man indtager ekstremt meget af denne gruppe bør man passe på.
  Salt Natrium er byggesten for sten.
  Ærter og asparges Indeholder purinstoffer.
  Æble- og grapejuice Bør undgås.
  Tilsætningsstoffer, smagsforstærkere (MSG), farvestoffer og konserveringsmidler En række stoffer indenfor disse grupper kan forøge tendens til stendannelse.
  Sukker Kan sammen med fedt, kød og proteinstoffer medvirke til produktion af oxalsyre i kroppen.

  TILSKUD

  Vitaminer og tilskud
  C-vitamin Ved mangel på C-vitamin er der problemer med at danne aminosyren cystein af en anden aminosyre, metionin. Der dannes i stedet cystin som er et uheldigt mellemprodukt der kan øge risikoen for dannelse af sten. Ved tilførsel af mere end kroppen har brug for vil askorbinsyre nedbrydes til oxalsyre. Der synes dog ikke være nogen klar sammenhæng mellem indtagelse af askorbinsyre og udskillelse af oxalat.
  B6-vitamin Ved mangel på dette vitamin vil der lettere kunne dannes oxalatsten. Dårlig calciumadministration stammer ofte fra mangel på B6-vitamin og magnesium.
  Magnesium Er med til at udskille calcium.
  K-vitamin Vitaminet hæmmer oxalatstendannelse.
  A-vitamin Tilskud ved nyresten. Bruges også forebyggende.
  Folinsyre Bør tages ved sten dannet af urinsyresalte. Det kan kombineres med bikarbonat for at gøre urinen mere basisk.
  D-vitamin Undgå D-vitamin tilskud, idet optagelsen af calcium kan blive forøget.
  Calcium Undgå også calcium tilskud.

  PRAKTISKE RÅD

  • Overvægt, et forhøjet blodtryk og stillesiddende arbejde er med til at øge risikoen for at få nyrestensproblemer.
  • Man skal ved hvert toiletbesøg holde øje med stenen. Når man tisser gennem en lille si kan man bedre kontrollere urinen.
  • Vand, mindsker de mulige skadevirkninger fremkaldt af calcium, oxalat og andre mineraler i urinen. Man skal drikke 8 glas fordelt over dagen.
  • Pas på med tungmetaller. Tungmetalbelastning medvirker til stendannelser. Kadmium som bl.a. findes i cigaretter er et godt eksempel på et tungmetal der kan være med til at danne sten.
  PLANTER

  [Læs her] hvordan du bruger planterne.
  Almindelig kvik (Kvikgræs) Planten er god ved betændelse og til forebyggelse af nyresten.
  Ingefær Varme omslag af klude der har trukket i ingefær. De placeres over nyreregion.
  Tusindgylden og berberis Begge er gode teer ved nyresten.
  Gyldenris Vanddrivende. God ved forskellige nyrelidelser.
  Java te Indeholder stoffer som nogle mener virker udvidende på uringangene.
  Persille Vanddrivende og god mod nyresten. 2-3 kopper dagligt i længere periode.
  Brændenælde Væskeophobninger og nyrelidelser.
  Vejpileurt Planten siges at kunne være med til at løsne sten.
  Agermåne, strandkrageklo, hyrdetaske og birkeblade I en blanding med lige dele af hver kan bruges ved nyresten.
  Vejbred i kombination med rødvin Nedenstående blanding kan tages, hvor man er lige ved at få et nyrestensanfald. 3 spsk. tørret vejbred, 2-3 kopper vand og 2-3 kopper rødvin. Rødvinen skal tilsættes efter at vandet og vejbred er opkogt og har trukket 20 minutter. Det sies herefter gennem et kaffefilter. 1/2 kop drikkes morgen, middag og aften

  HOMØOPATI

  Eksempler på homøopatiske midler der bliver brugt.[Klik her] for mere information om homoøpati.
  Juniperus (Enebær) Nyresten.
  Berberis Kan måske lindre smerter ved nyresten.
  Belladonna Akutte tilfælde af nyresten. Nyrekolik.
  Lachesis Ved kolikagtige smerter.
  Plumbum Ved nyresten (10 dråber hvert kvarter).

  CELLESALTE

  [Klik her] for mere information om cellesalte.
  Natrium phos. Forebyggende. Kan opløse krystaller.
  Magnesium phos. Kramper og smerter.
  Silecea Fremmer udskillelsen.
  Calcium fluor. For at fremme elasticiteten i urinveje.

  IRISANALYSE

 • Bionordic tilbyder som de første irisanalyse på internettet.
  Du kan få afdækket dine svagheder i kroppen.
  Prisen er 280 DKKR.

  Hvad kræves der af dig

  Et digitalkamera med en rimelig god zoomfunktion. Med et digitalkamera tager du billeder af henholdsvis dit højre og dit venstre øje.
  Øjnene sendes i digital form til:
  bionordic@bionordic.dk
  Du skal angive hvilket øje der er venstre og højre øje.

  Billederne behøver ikke være ultra skarpe, men de skal naturligvis have en karakter som gør en analyse mulig.
  Du skal ikke betale før vi har godkendt kvaliteten af dine billeder.

  2 forskellige former for irisanalyse

  1. Du kan vælge irisanalyse som led i en konsultation, hvor vi skal have oplysninger fra dig.
  Hvis den individuelle konsultation skal blive så præcis som mulig er vi nødt til at kende lidt til din historie (symptomer, sygdomshistorie, livsstil, madvaner, medicin, tidligere behandlinger og andet som du vurderer kan have betydning)

  2. Du kan også vælge en irisanalyse fordi du blot er nysgerrig og vil vide noget om hvilke belastninger og svagheder. Til denne form behøver vi ikke andet end billeder af dine øjne.
  Man kan på mange måder sammenligne en irisanalyse med at få lavet et kilometertjek på bilen, hvor svagheder lokaliseres, så man bliver i stand til at foretage sig korrektioner så belastningerne ikke udvikler sig til et problem på længere sigt.

  Hvad kan du forvente af vores produkt?

  Ved begge former for irisanalyse beskriver vi alle stærke og svage områder relateret til både det fysiske og psykiske.

  Vi giver dig redskaber i form af kostvejledning samt rådgivning i relation til vitaminer, mineraler, tilskud, plantemedicin, homøopati, cellesalte, hydroterapi, mentale træningsprogrammer og andet relevant ud fra det vi har studeret i øjnenes iris.

  Du modtager typisk 6-10 A4 sider.

  Du modtager produktet senest 72 timer efter, at vi har modtaget din betaling.

  Alle irisanalyser er udarbejdet af professionel irisanalytiker.

  ( Klik her for at bestille Online iriskonsultation)

  AKUPUNKTUR

  Eksempler på nogle punkter der kan bruges til nåleindstik. Meridianpunkter kan findes under akupunktur. [Klik her] for mere information om emnet.

  Gode terapipunkter:
  Mod nyresten: B23, G25, Mp6, N3
  For smerter: Co4, N5 med stærk stimulering.

  ZONETERAPI

  Under [Alternative behandlingsformer] findes der information om zoneterapi herunder også skitser over føddernes zoner.

  Gode zoner: Nyrer, blære, urinleder og nederste del af ryggen.

  AROMATERAPI

  Brug en af følgende olier
  Citronolie 2-6 dråber 3 gange dagligt i drik eller sammen med honning eller på sukkerknald.
  Enebærolie 2 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med honning. Skal ikke anvendes af folk med alvorlige nyresygdomme.
  Fyrrenålsolie 5-6 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning 3 gange dagligt. Bruges også til Inhalation.

  [Klik her] for mere information om aromaterapi.

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved