Blærehalskirtelkræft/Prostatacancer

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Introduktion til Prostatacancer
  Symptomer
  Hvorfor alternativ behandling?
  Grundkur - kurforslag
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Hydroterapi
  Zoneterapi
  Akupunktur
  Magnetterapi
  Aromaterapi
  Healing, ædelsten og meditation
  Medicin

  Ingen råd her på siden er erstatning for den medicinske løsning som iværksættes.

  PROSTATACANCER

  Prostatakirtlen kaldes også blærehalskirtlen. Kirtlen findes kun hos mænd, og den er placeret ved det øverste af urinrøret lige under blæren hos mænd. Den er på størrelse med en kastanie.

  Prostata fremstiller sædvæske, hvilket gør det muligt for sædcellerne at komme frem til ægget. Sædvæsken blandes ved udløsning med sæden.

  Prostatacancer er en af de hyppigst forekommende kræftformer hos mænd. Det er en kræftform der oftest rammer folk omkring 60 års alderen. Hvis den rammer yngre, viser det sig ofte, at andre i familien har haft sygdommen.

  Det er en langsomt udviklende sygdom, så langsom at dens udvikling mange gange overhales af andre alderdomsrelaterede sygdomme. Sygdommen er især farlig, hvis den spreder sig til omkringlæggende væv eller lymfebanerne.

  Årsagen til cancer i prostata kendes ikke. Når kirtlen vokser er årsagen det mandlige kønshormon testosteron, som omdannes til et beslægtet stof dihydrotestosteron (DHT) via enzymet 5-alpha-reductase. DHT stimulerer celledelingen, hvilket resulterer i en forstørrelse af kirtlen. Testosteronniveauet falder med alderen. Man kan ikke påvise nogen ydre årsag til prostatacancer.

  SYMPTOMER

  En forstørrelse kan have to former. Den ene form er hyperplasie, hvor kirtlen vokser, fordi der kommer flere celler. Ved cancer er det den midterste prostata lab der vokser. Det mærkes gennem endetarmen. Det føles gummiagtig med forhærdninger.

   • Vandladningsbesvær.
   • Slap urinstråle.
   • Hyppige vandladninger.
   • Efterdryp.
   • Der kan opstå smerter ved roden af penis, over skambenet.
   • Sygdommen kan medføre nedsat sædmængde og potensforstyrrelser.
   • Med tiden ikke kontrolleret vægttab.
   • Disse stoffer sænker også appetitten.
   • Celledeling kræver meget energi, og det kan give træthed.

  Cytokriner er stoffer som dannes af cancercellerne, og de stimulerer energiomsætningen ved bl.a. at øge proteinomsætningen.

  HVORFOR ALTERNATIV BEHANDLING?

  Cancer er en meget alvorlig sygdom, og man skal ikke regne med at finde mirakler indenfor nogen af de alternative behandlingsformer. Ved at følge de råd som er her på siden vil man kunne være med til at reducere en række af de gener der er knyttet til cancer, samt styrke kroppens immunforsvar.

  Når dem der har cancer søger alternativ behandling, skyldes det en livs vilje og ønske om selv at handle og tage medansvar for situationen.

  At kunne se en mening med sin sygdom kan være væsentlig for et godt forløb, bruger man alt for meget tid på at spørge: Hvorfor lige mig kan man godt blive indhyllet i passivitet og opgivenhed.

  Hvis der er noget en kræftpatient ikke skal gøre, er det at gå hjem og leve som før. Et ordsprog siger: "Når slangen er efter dig så vend dig om og spørg hvad den vil" Eller se på dragen og giv den et navn.

  Lægevidenskaben arbejder meget med et reduktionistisk menneskesyn, hvor cellens mindste detaljer studeres uden sammenhæng med helheden.

  GRUNDKUR - KURFORSLAG

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger. Der vil bl.a. være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være godt at indtage, samt i hvilke doseringer og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi prøver herudover at samle alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de bedste for netop dig kombineret med den medicinske behandling til opnåelse af større velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at klikke ind på Spørg naturterapeuterne.

  KOSTRÅD VED PROSTATACANCER

  Kost og tilskud vil kun være en hjælp i behandlingen.

  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en mere komplet oversigt over egnede fødevarer.

  GODE FØDEVARER

  Frugter og grøntsager som bl.a. pærer, blommer, abrikoser hyben, solbær, blåbær, blå druer, grøn peber, tomater, rosenkål og broccoli.

  Indeholder bioflavonoider med antioxidant virkning. De er vigtige i kræftforebyggelsen.

  Kosten bør indeholde mange antioxidanter for at beskytte cellerne mod angreb fra frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der har mistet en elektron. Man kæder en overproduktion af frie radikaler sammen med en øget risiko for DNA-skader og dermed for udvikling af cancer.

  Frie radikaler er ikke farlige, såfremt produktionen af dem sker kontrolleret, og at mængden af antioxidanter er til stede. Frie radikaler prøver at skaffe sig den manglende elektron ved at angribe den nærmeste molekyle, hvilket ofte kan være cellemembraner ude om cellen eller en cellemembranen inde omkring cellekernen. Cellekernen kan tage skade ved et kraftigt angreb og der kan komme forstyrrelser i celledelingen.

  De frie radikaler lever kort tid, men de kan anrette kraftige kædereaktioner, såfremt de ikke standses hurtigt. Fire af de vigtigste antioxidanter til at neutralisere frie radikaler er: E-vitamin, C-vitamin, Beta-Caroten og Selen.

  Kålgrønsager indeholder indoler der er svovlforbindelser som fremmer aktiviteten af afgiftende enzymer.

  Løg og hvidløg

  1. Quercetin er en bioflavonoid som findes meget i løg. Quercetin er et af de vigtigste kræftbekæmpende stoffer.
  2. Hvidløg indeholder stoffer der virker som gift på kræftceller. (Ajoen)

  Svovlforbindelser fremmer den kræftbekæmpende evne hos makrofager og T-lymfocytter.

  Fiberstoffer (Opløselige fibre)
  Havreklid, bælgfrugter, brunt brød, gryn, frugter, grøntsager Opløselige fibre gør blodsukkeret nemmere at kontrollere, hvilket er vigtigt for dannelsen af gode eikosanoider.

  Eikosanoider er en form for vævshormoner, hvor gode eikosanoider stimulerer immunreaktioner og hæmmer ukontrolleret celledeling, mens dårlige eikosanoider hæmmer immunreaktioner og fremmer celledeling.

  En betingelse for at fremme produktion af gode eikosanoider er at sænke niveauet af insulin. Det gøres bl.a. ved at spise 5-6 måltider om dagen, og indtage fødeemner der sikrer et stabilt blodsukker, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi.

  I bogen Din mad er din medicin står under de enkelte fødevarer angivet om de har høj eller lav glycæmisk værdi.

  Laks, makrel, sardin og sild

  • Indeholder omega-3 fedtsyrer.
  • Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig.
  • Fiskeolie/EPA hæmmer aktivitet af delta-5-saturase, det enzym der omdanner DGLA til arachidonsyre. (Dårlig eikosanoid)

  Kæmpenatlys, solbærkerner, frøolie fra hjulkroneblomster og havregryn.

  • Indeholder Gamma-Linolensyre.
  • Denne type fedtsyre er med i dannelsen af gode eikosanoider.
  • GLA forbedrer alle cellemembraners funktion. GLA er vigtig for optimal funktion af immunforsvar og kan bruges ved cancer til at begrænse ondartede cellers vækst.

  Andre gode fødeemner: Fuldkornsprodukter, syrnede mælkeprodukter, ingefær og mandler.

  DÅRLIGE FØDEVARER MM.

  Fedt, fed mad
  Man ved ikke helt, hvordan fedt kan påvirke udviklingen af de enkelte kræftsygdomme. Fedt påvirker kroppens produktion af kønshormoner, som man ved spiller en rolle ved visse kræftlidelser.

  Oksekød og svinekød
  Arachidonsyre findes meget i okse- og svinekød. Det er byggesten for dårlige eikosanoider, heriblandt PGE2 som svækker immunforsvaret ved at hæmme aktivitet af naturlige dræberceller.

  Leukotriener er en anden type dårlig eikosanoid, der hjælper ondartede tumorer med at danne nye blodkar. Dårlige eikosanoider har også betydning i udviklingen af metastaser.

  Koffein fra kaffe, cola og te
  Koffein kan hæmme optagelsen af vitaminer og mineraler.

  Alkohol
  Det svækker leverfunktion og giver dårligere fedtfordøjelse, dårligere afgiftning og generel svækket immunforsvar.

  Sukker rige fødevarer, sødemidler
  Brugen af sødemidler er blandt de potentielle årsager til blærecancer.

  TILSKUD

  E-vitamin
  E-vitamin beskytter mod en række forskellige kræftformer. E-vitamin neutraliserer frie radikaler som angriber kroppens celler. Ved kemo- og stråleterapi bør der anvendes E-vitamin i store doser til beskyttelse af de raske celler.

  C-vitamin
  C-vitamin er betydningsfuld antioxidant. C-vitamin styrker immunsystemet især T-lymfocytter.

  A-vitamin
  I store doser har det vist sig at kunne få cancerceller og cancercelleforstadier til at opføre sig mere normalt igen. A-vitamin kontrollerer celledelingen, således at denne forløber mere vildt, hvis der mangler A-vitamin. Hindrer skadevirkning af frie radikaler. A-vitamin er med til at opretholde stærke slimhinder.

  Beta-Caroten
  Det er en kraftig antioxidant som har andre fordele. Beta-Caroten kan i kroppen omdannes til retinolsyre, som i mange lande bruges til behandling af cancer i blære og blod. Beta-Caroten stimulerer dannelsen af immunprodukter som dræber svulstceller.

  Selen
  Beskytter cellemembranerne. Selen stimulerer kroppens produktion af glutathion som har kraftig antioxidant virkning.

  Zink
  Blærehalskirtlen har brug for meget zink. Zink kan blokere for tungmetallet kadmium som kan fremme cancerogene processer.

  Kæmpenatlysolie og fiskeolie
  Et forsknings resultat viser, at daglig dosis svarende ca. 3500 mg fiskeolie (Omega-3) i nogle tilfælde kunne nedsætte unormal cellevækst.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  1. Overvægt vil øge trykket mod blære prostata.
  2. Dyrk let motion. Gang og let jogning er med til at holde blærehalskirtlen i god form.
  3. Når man tisser må man ikke klippe strålen over, da dette er generende for prostata.
  4. Drik masser af vand, idet kirtlen irriteres, hvis urinen er for koncentreret.
  5. Vand hjælper kroppen til at udnytte antioxidanter bedre og er med til at afgifte kroppen - Drik 1½ -2L. dagligt.
  6. Reducerer stressniveau. Hvis man er stresset er man ofte tilbøjelig til at trække bækkenbundens muskler sammen. Det er generende for prostata.
  7. Følgende øvelse er god for prostatakirtlen.
   • Lig på ryggen og træk knæene så langt op muligt.
   • Tryk fodsålerne mod hinanden.
   • Øvelsen gentages så mange gange som muligt.

  PLANTER

  Savpalme, Sabal
  Indeholder forbindelser der reducerer omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron ved at påvirke enzymer.

  Ipe roxo
  Hæmmende på visse tumorer.

  Echinacea (Rød solhat)
  Immunstyrkende.

  Ingefær
  Mod kvalme.

  Ginkgo biloba
  Kan beskytte mod stråleskader.

  Grøn chi te og Afrikansk Myntete
  Traditionel te i cancerbehandling.

  HOMØOPATI

  Arsenicum album
  Udmattethed og afmagring.

  Acidum nitricum
  Udmattet, kraftløs, hårde kirtler og prostatakræft.

  Lycopodium
  Aktiver leveren og hæver stofskiftet. Modvirker appetitløshed.

  Casticum compositum
  Er et godt middel sammen med stråleterapi. Det nedsætter strålens generende virkning som kvalme og appetitløshed.

  Homøopatiske salver
  Hvis stoffer skal bruges til indgnidning skal det ske i lymfatisk væv nær cancerområde.

  CELLESALTE

  Nat.sulph.
  Mod prostataproblemer.

  Calcium phos.
  Kan bruges som supplement i cancerbehandling. Bruges ved stråleskader til genopbyggelse af immunforsvaret.

  Calcium flour.
  Et støttemiddel ved alle svulster.

  HYDROTERAPI

  1. Tørbørstningen virker som massage for hudens blodkar, nerver, underhudens væv, og den øverst liggende muskulatur.
   • Endvidere virker det aktiverende på lymfekredsløbet, så affaldsstoffer bedre når frem til udskillelsesorganer. (Hud, nyrer og tarm)
   • Det gennemføres i forbindelse med morgenvask.
   • Man skal bruge en badebørste med naturhår.
   • Under hydroterapi Alternative behandlingsformer er der beskrevet, hvordan man gør.
  2. Eventuel siddebade.

  ZONETERAPI

  Der findes skitser til føddernes zoner under zoneterapi.

  Gode zoner ved cancerterapi
  Prostatakirtel, blære, urinleder, testikler, nederste del af ryggen, lever, nyrer, nedre lymfe, øvre lymfe, immunforsvar, milt.

  AKUPUNKTUR

  Alle kan få glæde af akupunktur principper ved at anvende akupressur, hvor man fastholder et tryk på akupunkturpunkterne. Kroppens punkter findes beskrevet under akupunktur.

  Ved nåleindstik
  Kan bruges som hjælpeterapi til lindring af gener forbundet med cancer og stråleterapi. Ved svækkede patienter skal man ikke bruge mange nåle. (6-10 max.)

  Mulige punkter
  Prostataproblemer:
  Vandladningsproblemer:
  Immunforsvaret:
  Afgiftende:
  Styrkende:
  Afslappende:
  Vægttab:
  Kvalme:
  Forstoppelse:
  Appetitløshed:
  Mundtørhed:
  Du1-4, B27-30, Ren2-4
  Ren2, Ren3, Mp6, B39
  M36, C011, MP6, Du14
  Le14, Le3, G35, G36, B65, N9
  N3, B23, N7, Ren4, Ren6
  Du20, H7, Ks6
  Le13, B25, B30, M38, MP9, G34
  Ks6, MP4, M36, Ren12
  3E6, M25, B25
  B20, B21, Bl25, KS6, MP4, Ren12
  Lu7.

  MAGNETTERAPI

  Hvad er magnetterapi?

  • Magnetterapi kan forbedre cellerespirationen.
  • Kan reducere gener og bivirkninger ved konventionel medicin.

  AROMATERAPI

  Gode olier

  1. Cypressolie: Anvendelse: 2-3 dråber 3 gange dagligt på en sukkerknalde eller sammen med lidt honning.
  2. Estragonolie: Anvendelse: 3-5 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  3. Kryddernellikeolie: Anvendelse: 2-4 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  4. Vintergrøn: Anvendelse: 3 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Anvend ikke mere end en olie dagligt.

  HEALING, ÆDELSTEN OG MEDITATION

  "Mennesket er at betragte som en energimæssig enhed. Der findes ikke nogen organisk sygdom uden følelsesmæssige forstyrrelser, ligesom der heller ikke eksisterer nogen følelsesmæssige forstyrrelser uden fysiologiske konsekvenser."

  "Chakraerne er energicentre der ligger forskellige steder på kroppen som skal trække energi fra den omgivende atmosfære ind i kroppen for at oplade denne."

  "Sygdom opstår når energistrømmen ikke er åben hvilket kan fremkalde blokeringer. Mønstre i underbevidstheden kan besværliggøre optagelsen af energi. Terapi tager sigte mod at genetablere hele individets funktion, og det tager sigte mod at aktivere eller bane vej for et højere selv i personen, hvor selvhelbredende kræfter aktiveres."

  Rodchakraet er placeret ved skambenet og det forsyner primært benene og hofteområdet med energi. Bag på kroppen over korsbenet ligger et andet center som har nogenlunde samme funktioner. Rodchakraets farve er rød, og energien fra chakraet går bl.a. til prostata

  Harachakraet er beliggende mellem kønsben og navlen ca. 3-4 centimeter over skambenets midtlinie. De dominerende farver er gul, rød og orange, og energien fra hara går til bl.a. prostatakirtlen.

  Ædelsten som kan bruges ved prostataproblemer

  Karneol:
  • Relateret til hara-centret.
  • Virker blodrensende.
  • Giver udholdenhed.

  Granat, rød:
  • Relateret til rod- og harachakra.
  • Øger viljestyrke og produktivitet.
  • God ved seksuelle ubalancer.

  Krysolit:
  • Relateret til hjerte-, hals- og solarplexus.
  • Virker åbnende og igangsættende.

  Bjergkrystal:
  • Kan bruges overalt på kroppen.
  • Virker meget udrensende og kan opløse blokeringer.
  • Indeholder meget kiselsyre.

  Unakit:
  • Skaber større klarhed og forståelse.
  • Relateret til hjerte- og rodcenter.

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Indikation af prostatacancer:

  1. Første laver lægen undersøgelse, hvor han føler prostata gennem endetarmen. Der mærkes efter hårde områder.
  2. En blodprøve kan måle indholdet af nogle enzymer som typisk vil være forhøjet ved cancer.
  ! Godartede forstørrelser kan dog også føre til forhøjede enzymværdier.

  Hvis man skal være sikker i en cancerdiagnose, må man undersøge væv fra prostata.

  Behandling
  Succes og indgreb er betinget af om cancer kun sidder i prostatakirtelen.

  • Ved operation kan der efterfølgende opstå vandladningsproblemer. Hos 8 ud af 10 vil der opstå potensproblemer.
  • Man kan også foretage strålebehandling. (Evt. med radioaktive korn). Af bivirkninger ved traditionel strålebehandling ses blære og tarmgener samt potensforstyrrelser i mindre grad end ved operation.
  • Hormonbehandling har til formål at hæmme de mandlige hormoners virkning på prostatakirtlen.

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved