Brystkræft

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Introduktion til Brystkræft
  Undersøgelse af brystet
  Andre symptomer
  Hvorfor alternativ behandling?
  Grundkur - kurforslag
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Hydroterapi
  Zoneterapi
  Akupunktur
  Magnetterapi
  Aromaterapi
  Healing, ædelsten og meditation
  Medicin

  Ingen råd her på siden er erstatning for den medicinske løsning som iværksættes.

  BRYSTKRÆFT

  I brystet er der noget kirtelvæv, som fremstiller mælk i perioden, hvor kvinden kan føde børn. I dette kirtelvæv kan cancer opstå. Det opstår i en af kirtelvævets celler og kan registreres, når det har bredt sig til det omkringliggende støttevæv, hvor der dannes en knudelignende størrelse i brystet. Brystcancer kan i sjældne tilfælde opstå i støttevæv omkring brystet.

  I 75% af alle konstaterede tilfælde af brystkræft er kvinden over 50 år. Det er en farlig sygdom, og hvert år dør der ca. 500 kvinder af brystkræft. Risikoen for at dø af brystkræft hænger meget sammen med om sygdommen breder sig til lymfebanerne.

  Brystkræft er hos kvinder den mest almindelige kræftform, og derfor bør kvinder undersøge sig selv jævnligt hvilket vil sige en gang om måneden.

  I brystet kan der nemt opstå forskellige godartede knudedannelser, derfor skal man ikke lade sig gribe af panik, idet der i langt den overvejende del af tilfældene er tale om godartede knudedannelser.

  Lidelsen rammer flest kvinder, men er faktisk meget farligere, hvor den rammer mænd, idet kvinders opmærksomhed vedrørende knuder i brystet er større. Antallet af mænd der får brystkræft er stigende, men beskeden i antal.

  Der er forsket meget inden for brystkræftområdet og der synes at være visse mønstre.

  Man er mere disponeret:

  • Jo ældre man er ved overgangsalderens start.
  • Jo yngre man er ved den første menstruation.
  • Hvis man aldrig har født børn.
  • Hvis ens mor eller søster har haft det.
  • Hvis ens far har haft brystkræft, er risikoen for at man kan få det som kvinde 16 gange over gennemsnittet.
  • Hvis man bliver behandlet langvarigt med østrogener i overgangsalderen.
  • Hvis man bruger p-piller med østrogenindhold. Dokumenteret igen i ny undersøgelse, august 2002
  • Hvis man drikker alkohol. Nylig undersøgelse (December 2002) dokumenter alkohols sammenhæng med brystkkræft. Alkohol kan påvirke østrogenniveauet i kroppen.
  • Hvis man har natarbejde. Forstyrrelser i kroppens melatoninproduktion kan opstå ved natarbejde og menes at være en mulig årsag til brystkræft.
  • Hvis man ryger 6-7 år efter første menstruation. (Risikoen er dobbelt så stor)

  UNDERSØGELSE AF BRYSTET

  Undersøgelse skal ikke ske i forbindelse med menstruation, hvor brystet er hævet.

  En god ide er det at starte med at dele brystet op i fire kvadranter med udgangspunkt i brystvorten. 70 % af alle brystkræfttilfælde sidder i 1.kvadrat. (øverste venstre)

  1. Man iagttager/ser om der er ind- eller optrækning af brystvorterne, om der er synlig knude under huden. Huden kan være trukket ind svarende til placering. Knudedannelse i brystet er som regel det første symptom.
  2. Derefter ser man om brystvorterne sidder i samme højde. Man kigger efter indtrækning/optrækning af brystvorten. Brystet kan være mere fast/ mindre forskydelig/bevægelig end normalt.
  3. Ved undersøgelse mærker man med to fingre ved at gå brystet igennem ud fra de fire kvadrater. Hvis andre undersøger en, kan man ved kvadraterne 1 og 2 godt stå op mens man ligger ned ved 3 og 4.
  4. En knude fast og glat og velafgrænset er næsten altid en godartet kirtelknude/cyste. Ondartede knuder er som regel uregelmæssige, med en ujævn overflade. De er hårde og svære at afgrænse. En ondartet knude er som regel ikke øm.
  5. Man kan udføre det som selvundersøgelse med eventuel spejl til hjælp. Hvis man finder noget vil det altid begynde at hæve, hvis man begynder at røre ved det.

  ANDRE SYMPTOMER

  • Skrumpning af brystet, eller væske evt. med blod fra brystvorten.
  • Eksem eller sår på brystet.

  Hvis symptombilledet kunne tyde på en kræftknude vil det næste skridt være: Røntgenundersøgelse, mammografi og ultralydsundersøgelse.

  HVORFOR ALTERNATIV BEHANDLING?

  Brystkræft er en meget alvorlig sygdom, og man skal ikke regne med at finde mirakler indenfor nogen af de alternative behandlingsformer.

  Når dem der har cancer søger alternativ behandling, skyldes det en livs vilje og ønske om selv at handle og tage medansvar for situationen.

  At kunne se en mening med sin sygdom kan være væsentlig for et godt forløb, bruger man alt for meget tid på at spørge: Hvorfor lige mig kan man godt blive indhyllet i passivitet og opgivenhed.

  Hvis der er noget en kræftpatient ikke skal gøre, er det at gå hjem og leve som før. Et ordsprog siger: "Når slangen er efter dig så vend dig om og spørg hvad den vil" Eller se på dragen og giv den et navn.

  Lægevidenskaben arbejder meget med et reduktionistisk menneskesyn, hvor cellens mindste detaljer studeres uden sammenhæng med helheden.

  GRUNDKUR - KURFORSLAG

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger. Der vil bl.a. være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være godt at indtage, samt i hvilke doseringer og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi prøver herudover at samle alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de bedste for netop dig kombineret med den medicinske behandling til opnåelse af større velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at klikke ind på Spørg naturterapeuterne.

  KOSTRÅD VED BLÆRECANCER

  Kost og tilskud vil kun være en hjælp i behandlingen.

  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en mere komplet oversigt over egnede fødevarer.

  GODE FØDEVARER

  Sojabønner, sojaprodukter
  Indeholder flere planteøstrogene stoffer der kan påvirke østrogen indholdet i blodet. Soja kan blokere for de receptorer, østrogen normalt benytter sig af, hvilket ser ud til at kunne reducere blodøstrogenniveauet.
  Det reducerer de celler der deler sig i brystet, og det giver enzymer bedre mulighed for at udbedre eventuelle DNA skader.
  (Nogle undersøgelser hævder, at sojaprodukter i større mængder kan have en uheldig virkning mht. brystkræft)

  Mono-umættet fedt fra bl.a. avocado eller olivenolie
  Denne type fedt har lettere østrogenneutraliserende effekt, og det kan bruges til beskyttelse mod bl.a. brystkræft

  Hørfrø
  Hørfrø indeholder også svage østrogenforbindelser og kan beskytte mod bl.a. brystkræft. Det er fedtsyrerne som giver den terapeutiske virkning.

  Frøene skal kværnes, idet fedtsyrerne først derved bliver tilgængelige. De skal spises senest en halv time efter, at de er kværnet, og de skal røres op i noget flydende.

  Spinat, persille, bønner, bælgfrugter, peanuts, dild og lucerne
  Fødeemner der kan blokere for østrogens skadelige virkning.

  Frugter og grøntsager som bl.a. pærer, blommer, abrikoser hyben, solbær, blåbær, solbær, melon, grøn peber, tomater, rosenkål, hvidkål, blomkål, grønkål og broccoli.
  Indeholder bioflavonoider med antioxidant virkning. Kosten bør indeholde mange antioxidanter for at beskytte cellerne mod angreb fra frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der har mistet en elektron. Man kæder en overproduktion af frie radikaler sammen med en øget risiko for DNA-skader og dermed for udvikling af cancer.

  De frie radikaler lever kort tid, men de kan anrette kraftige kædereaktioner, såfremt de ikke standses hurtigt. Fire af de vigtigste antioxidanter til at neutralisere frie radikaler er: E-vitamin, C-vitamin, Beta-Caroten og Selen.

  Kålgrønsager øger omsætningen af østrogen og ”forbrænder” dette hormon. Kålgrønsager indeholder indoler der er svovlforbindelser som fremmer aktiviteten af afgiftende enzymer.

  Løg og hvidløg

  1. Quercetin er en bioflavonoid som findes meget i løg. Quercetin er et af de vigtigste kræftbekæmpende stoffer.
  2. Løg kan være med til at uskadeliggøre kræftfremmende stoffer.
  3. Hvidløg indeholder stoffer der virker som gift på kræftceller. (Ajoen)

  Svovlforbindelser fremmer den kræftbekæmpende evne hos makrofager og T-lymfocytter.

  Fiberstoffer (Opløselige fibre) findes i havreklid, bælgfrugter, brunt brød, gryn, frugter, grøntsager Fibre nedsætter østrogenniveauet.

  Opløselige fibre gør blodsukkeret nemmere at kontrollere, hvilket er vigtigt for dannelsen af gode eikosanoider. Eikosanoider er en form for vævshormoner dannet ud fra fedtsyrer, hvor gode eikosanoider stimulerer immunreaktioner og hæmmer ukontrolleret celledeling, mens dårlige eikosanoider hæmmer immunreaktioner og fremmer celledeling.

  En betingelse for at fremme produktion af gode eikosanoider er at sænke niveauet af insulin. Det gøres bl.a. ved at spise 5-6 måltider om dagen, og indtage fødeemner der sikrer et stabilt blodsukker, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi. I bogen Din mad er din medicin står under de enkelte fødevarer angivet om de har høj eller lav glycæmisk værdi.

  Man ved, at der på bl.a. brystcellers overflade sidder insulinreceptorer, ligesom der sidder østrogenreceptorer. For meget insulin kan bevirke at cellerne vokser og måske udvikler sig til kræftceller.

  Laks, makrel, sardin og sild

  • Indeholder omega-3 fedtsyrer.
  • Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig.
  • Fiskeolie/EPA hæmmer aktivitet af delta-5-saturase, det enzym der omdanner DGLA til arachidonsyre. (Dårlig eikosanoid)
  • Spis ca. 400 g fede fisk om ugen eller tag tilskud som forebyggelse.

  Kæmpenatlys, solbærkerner, frøolie fra hjulkroneblomster og havregryn.

  • Indeholder Gamma-Linolensyre.
  • Denne type fedtsyre er med i dannelsen af gode eikosanoider.
  • Gamma-linolensyre (GLA) forbedrer alle cellemembraners funktion.
  • GLA forbedrer alle cellemembraners funktion. GLA er vigtig for optimal funktion af immunforsvar og kan bruges ved cancer til at begrænse ondartede cellers vækst.

  Andre gode fødeemner: Fuldkornsprodukter, syrnede mælkeprodukter, ingefær og mandler.

  DÅRLIGE FØDEVARER MM.

  Oksekød og svinekød
  Arachidonsyre findes meget i okse- og svinekød. Det er byggesten for dårlige eikosanoider, heriblandt PGE2 som svækker immunforsvaret ved at hæmme aktivitet af naturlige dræberceller.

  Leukotriener er en anden type dårlig eikosanoid, der hjælper ondartede tumorer med at danne nye blodkar. Dårlige eikosanoider har også betydning i udviklingen af metastaser.

  Planteolier
  Mængden af flerumættede fedtsyrer gennem planteolier bør begrænses, da disse kan konverteres til dårlige eikosanoider. Nogle planteolier har en østrogenfremmende effekt.

  Margarine og kager Indeholder transfedtsyrer som måske kan være medudviklende til cancer.

  Koffein fra kaffe, cola og te
  Koffein kan hæmme optagelsen af vitaminer og mineraler. Meget Kaffe kan være med til at udvikle godartede brystknuder (kaffeknuder).

  Alkohol
  Det svækker leverfunktion og giver dårligere fedtfordøjelse, dårligere afgiftning og generel svækket immunforsvar. Nye undersøgelser (2002/December) dokumenterer en sammenhæng mellem brystkræft og alkohol.

  Alkohol fremmer risiko for brystkræft. Undersøgelser viser, at bare to genstande om dagen kan øge risikoen for brystkræft med 50%.

  Højt alkoholindtag giver risiko for større spredning ved brystkræft.

  Fedt
  De der spiser animalsk fedt har højeste dødelighed indenfor brystkræftområdet. Man ved ikke helt, hvordan fedt kan påvirke udviklingen af de enkelte kræftsygdomme. Fedt påvirker kroppens produktion af kønshormoner, som man ved spiller en rolle ved visse kræftlidelser som bl.a. brystkræft.

  TILSKUD

  E-vitamin
  E-vitamin beskytter mod en række forskellige kræftformer. E-vitamin neutraliserer frie radikaler som angriber kroppens celler. Ved kemo- og stråleterapi bør der anvendes E-vitamin i store doser til beskyttelse af de raske celler.

  C-vitamin
  C-vitamin er betydningsfuld antioxidant. C-vitamin styrker immunsystemet især T-lymfocytter.

  A-vitamin
  I store doser har det vist sig at kunne få cancerceller og cancercelleforstadier til at opføre sig mere normalt igen. A-vitamin kontrollerer celledelingen, således at denne forløber mere vildt, hvis der mangler A-vitamin. Hindrer skadevirkning af frie radikaler.

  Beta-Caroten
  Det er en kraftig antioxidant som har andre fordele. Beta-Caroten stimulerer dannelsen af immunprodukter som dræber svulstceller.

  Australsk undersøgelse viser, at der betydelig større overlevelseschancer hos en gruppe kvinder med brystkræft, hos dem som tog Beta-Caroten.

  Selen
  Beskytter cellemembranerne. Selen stimulerer kroppens produktion af glutathion som har kraftig antioxidant virkning. Der er vist sammenhæng med lav selenindtagelse og øget kræftfremkomst i bryst.

  Fiskeolie
  Et forsknings resultat viser, at daglig dosis svarende ca. 3500 mg fiskeolie (Omega-3) kan nedsætte unormal cellevækst.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  • Motion kan reducere kroppens stressniveau og give bedre cellerespiration.
  • Kraftig motion giver stor produktion af frie radikaler som kan ødelægge celler.
  • Overvægt ses mere hyppigt inden for en række cancerformer.
  • Vand hjælpe kroppen til at udnytte antioxidanter bedre og er med til at afgifte kroppen. Drik 1½ - 2L. dagligt.

  PLANTER

  Ipe roxo
  Hæmmende på visse tumorer.

  Echinacea (Rød solhat)
  Immunstyrkende.

  Ingefær
  Mod kvalme.

  Ginkgo biloba
  Kan beskytte mod stråleskader.

  Grøn chi te og Afrikansk Myntete
  Traditionel te i cancerbehandling.

  Lakridsrod
  Indeholder forbindelser som har vist sig at kunne neutralisere visse hurtigt voksende kræftceller.

  Løvetand, Marietidsel, artiskok, svaleurt og cikorie
  Leverstimulerende te. Leveren er central i afgiftningsprocesserne.

  Gyldenris
  Nyrestimulerende. Vigtigt for afgiftning.

  HOMØOPATI

  Arsenicum album
  Udmattethed og afmagring.

  Acidum nitricum
  Udmattet, kraftløs, hårde kirtler.

  Lycopodium
  Aktiver leveren og hæver stofskiftet. Modvirker appetitløshed.

  Mercurius solubilis
  Lymfesystemet.

  Casticum compositum
  Er et godt middel sammen med stråleterapi. Det nedsætter strålens generende virkning som kvalme og appetitløshed.

  Homøopatiske salver
  Hvis stoffer skal bruges til indgnidning skal det ske i lymfatisk væv nær cancerområde.

  CELLESALTE

  Calcium phos.
  Kan bruges som supplement i cancerbehandling. Bruges ved stråleskader til genopbyggelse af immunforsvaret.

  Calcium flour.
  Et støttemiddel ved alle svulster.

  HYDROTERAPI

  Her er nævnt forskellige muligheder som kan anvendes betinget af den aktuelle helbredelsestilstand.

  1. Skiftevis varmt og koldt brusebad.
   • Sådanne bade stimulerer mange legemsfunktioner, navnlig binyrer og andre endokrine kirtler.
   • Lad først bruseren give varmt vand i 4-5 minutter, så kroppen bliver varmet op.
   • Slå så hurtigt over til koldt vand i 10-15 sekunder.
   • Så igen 4-5 minutters varmt vand.
   • Det gentages to gange eller mere, men det skal afsluttes med det kolde bad.
   • Efter badet tørres med håndklæde, og så bruges børste massage.
  2. Et koldt styrtebad er behandling som udøver en foryngende og helbredende virkning på hele organismen.
   • Det er stimulerende på blodomløbet, kirtelsystemet, forbedrer stofskiftet, øger musklernes spændstighed og styrker nervesystemet.
   • Kroppens immunsystem forbedres, og kroppen undgår bedre infektioner.
   • Det har indvirkning på alle legemets vitale organer og stimulerer livsenergien.
   • Jo kraftigere strålerne hamrer løs på kroppen, desto større terapeutisk værdi får brusebadet.
   • Et koldt brusebad kan tages to gange om dagen, morgen og aften.
  3. Tørbørstningen virker som massage for hudens blodkar, nerver, underhudens væv, og den øverst liggende muskulatur.
   • Endvidere virker det aktiverende på lymfekredsløbet, så affaldsstoffer bedre når frem til udskillelsesorganer. (Hud, nyrer og tarm)
   • Det gennemføres i forbindelse med morgenvask. Man skal bruge en badebørste med naturhår.
   • Under hydroterapi Alternative behandlingsformer er der beskrevet, hvordan man gør.

  ZONETERAPI

  Der findes skitser til føddernes zoner under zoneterapi.

  Gode zoner ved cancerterapi
  Bryst, lever, nyrer, nedre lymfe, øvre lymfe, immunforsvar, milt.

  AKUPUNKTUR

  Alle kan få glæde af akupunktur principper ved at anvende akupressur, hvor man fastholder et tryk på akupunkturpunkterne. Kroppens punkter findes beskrevet under akupunktur.

  Ved nåleindstik
  Ved svækkede patienter skal man ikke bruge mange nåle. (6-10 max.)

  Specifik - Brystproblemer
  Ren17-21, B14-17 (+ huatuojiaji punkter i samme segment)
  3E8 (distalt for siden af brystet)
  Ks6 (distalt for brystkassen)
  M18 (regulerer brystkirtlen)
  MP18 (hævelse i brystkirtlen, smerter i brystet)
  B51, Ks1.

  Nogle af lokale punkter kan anvendes på det modsatte bryst.

  Generel
  Homøostase:
  Afgiftende:
  Styrkende:
  Afslappende:
  Vægttab:
  Kvalme:
  Forstoppelse:
  Appetitløshed:
  Mundtørhed:
  M36, C011, MP6.
  Le14, Le3, G35, G36, B65, N9.
  N3, B23, N7, Ren4, Ren6.
  Du20, H7, Ks6.
  Le13, B25, B30, M38, MP9, G34.
  Ks6, MP4, M36, Ren12.
  3E6, M25, B25.
  B20, B21, Bl25, KS6, MP4, Ren12.
  Lu7.

  MAGNETTERAPI

  Hvad er magnetterapi?

  • Magnetterapi kan forbedre cellerespirationen.
  • Kan reducere gener og bivirkninger ved konventionel medicin.

  AROMATERAPI

  Gode olier til større velvære

  1. Cypressolie: Anvendelse: 2-3 dråber 3 gange dagligt på en sukkerknalde eller sammen med lidt honning.
  2. Estragonolie: Anvendelse: 3-5 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  3. Kryddernellikeolie: Anvendelse: 2-4 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  4. Vintergrøn: Anvendelse: 3 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
  Anvend ikke mere end en olie dagligt.

  HEALING, ÆDELSTEN OG MEDITATION

  "Mennesket er at betragte som en energimæssig enhed. Der findes ikke nogen organisk sygdom uden følelsesmæssige forstyrrelser, ligesom der heller ikke eksisterer nogen følelsesmæssige forstyrrelser uden fysiologiske konsekvenser."

  "Chakraerne er energicentre der ligger forskellige steder på kroppen som skal trække energi fra den omgivende atmosfære ind i kroppen for at oplade denne."

  "Sygdom opstår når energistrømmen ikke er åben hvilket kan fremkalde blokeringer. Mønstre i underbevidstheden kan besværliggøre optagelsen af energi. Terapi tager sigte mod at genetablere hele individets funktion, og det tager sigte mod at aktivere eller bane vej for et højere selv i personen, hvor selvhelbredende kræfter aktiveres."

  Hjertechakraet ligger omkring hjerteområde midt på brystbenet. Hjertechakraets farve er grøn (eventuel lidt rødligt og gult), og det står for energiforsyning til hjerte, kredsløb, lunger og luftveje.

  Centret aktiverer hjertefølelserne. Energistrømmen flyder frit når man kan give kærlighed og handle udfra uselviske beslutninger.

  Oplevelser af vrede og angst er knyttet til hjertechakraet. Således kan tilbageholdte aggressioner og vrede være til skade for energistrømmen i hjertet.

  Hvis de negative mønstre fylder meget og chakraets energi er blokeret kan det forstærke problemer med lungerne.

  Ædelsten som kan bruges på hjertecenteret

  Serpentin:
  • Relateret til hjertecenter og solarplexus.
  • Trækker følelser frem og ind i hjertet så de kan filtreres.

  Rhodonit:
  • Relateret til hjertecenter.
  • Virker udrensende.
  • Fjerner uro.

  Krysocolla:
  • Relateret til hjerte-, solar plexus og kronechakraet.
  • Rensende og åbnende sten.

  Bjergkrystal:
  • Kan bruges overalt på kroppen.
  • Virker meget udrensende og kan opløse blokeringer.
  • Indeholder meget kiselsyre.

  Andre sten:
  Malakit og amazonit over hjerteområde.

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Kræft kan behandles ved stråleterapi, kemoterapi, hormonbehandling og operation.

  Kemoterapi er cellegift. Der kan være flere forskellige stoffer som er i stand til at slå visse celler ihjel. Medicin føres med blodet rundt til cellerne.

  Kræftceller påvirkes så de enten dør eller svækkes, idet de er mindre robuste end raske celler. En bivirkning ved kemoterapi er, at det også påvirker nogle af kroppens raske celler.

  Nogle typer af raske celler i bl.a. slimhinder, hår, hud og knoglemarv fornyer sig hurtigere end andre celler, hvorved bivirkninger ofte ses i disse typer celler.

  Det giver bl.a. reaktioner som mavetarmforstyrrelser, kvalme, opkast, appetitløshed, træthed, diarre, vægttab, mundtørhed, hudproblemer, hårtab og fald i antallet af røde og hvide blodlegemer.

  Stråleterapi har til formål at ødelægge kræftceller. Der anvendes forskellige typer stråler, hvoraf røntgenstråler er det mest brugt. En anden type stråling er elektronstråling der i modsætning til røntgen ikke trænger så dybt ind i væv.

  Ved strålebehandling er det muligt at rette et mere præcist angreb på en tumor end ved kemoterapi. En uheldig egenskab er ligesom ved kemoterapien, at også sunde celler bliver påvirket at stråler. Stråleterapi kan give nogle af de samme bivirkninger som kemoterapi dog ofte i mindre grad.

Nyttige links:

Allergi
Lungekreft
Candida
Tarmfloraen
Astma
Åreforkalkning
Migrene
Ulcerøs kolitt
Tarmproblemer
Diabetes
Immunforsvar
Karsykdommer
Karsykdommer
Gallestein
Endometriose
Tykktarmskreft
Hjerteinsuffisiens
Prostataproblemer
Revmatisme
Stoffskiftesykdommer
Forøyelse
Homeopathic
Worldvide Consultation
Iris diagnosis
Consultation
Konsultation
Irisanalyse
Alternativ klinik

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved