Kræft i huden

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Hudfunktion
  Kræft i huden
  Hvorfor alternativ behandling?
  Grundkur - kurforslag
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Zoneterapi
  Akupunktur
  Hydroterapi
  Magnetterapi
  Medicin

  Ingen råd her på siden er erstatning for den medicinske løsning som iværksættes.

  HUDFUNKTION

  Huden er et selvregulerende organ. Man regner med at for hver 28 dag der er gået, har hornlaget fornyet sig. Når man bliver ældre ændres hudens evne til regeneration. Midt i tyverne holder huden op med at vokse, og fra dette tidspunkt starter ældningsprocessen. Med alderen bliver huden også tykkere, som gør at bl.a. rynker bliver ses lettere. Huden kan nu se træt, livløs og grålig ud.

  Huden har forskellige funktioner
  • Det er et beskyttelsesorgan.
  • Sanseorgan. Smertesans, tryksans, kulde-varme.
  • Depotorgan.
  • Varmeregulerende. (Karforsyning og fedtlag)
  • Udskillelsesorgan.
  • Affaldsstofferne udskilles i små molekyler af beskeden størrelse.

  HUDKRÆFT

  Der findes forskellige former for hudkræft. Kræft udgående fra modermærker (malignt melanom) ses betydelige sjældnere end kræft som udgår fra hudens vækstlag. Kræft fra hudens vækstlag forekommer ca. 15 gange oftere end fra modermærker.

  Ved almindelig hudkræft skelnes der mellem kræft udgående fra det basale vækstlag og kræft udgående fra andre vækstlag end det basale. Ved almindelig hudkræft skal man lægge mærke til sår som ikke vil lægges, eller svulster som opstår i huden.

  Modermærkekræft er betydelig mere farlig end den normale kræft i huden. Denne type cancerform udgår fra pigmenter i huden. Ved kræft i modermærker skal lægge mærke til farven og formen.

  Ved kræft ses ofte en sort/brunlig farve som ikke er jævn. Modermærkerne er ujævne i kanten, og der kan være andre hudreaktioner omkring modermærket. Man skal altid være opmærksomme på modermærker der vokser.

  En del alternative behandlere der beskæftiger sig med irisanalyse har gjort den erfaring at denne type cancer oftere ses hos folk den "psoriske konstitution". Se irisanalyse under alternative behandlingsformer.

  HVORFOR ALTERNATIV BEHANDLING?

  Brystkræft er en meget alvorlig sygdom, og man skal ikke regne med at finde mirakler indenfor nogen af de alternative behandlingsformer.

  Ved at følge de råd som er her på siden vil man kunne være med til at reducere en række af de gener der er knyttet til cancer, samt styrke kroppens immunforsvar.

  Når dem der har cancer søger alternativ behandling, skyldes det en livs vilje og ønske om selv at handle og tage medansvar for situationen.

  Hvis der er noget en kræftpatient ikke skal gøre, er det at gå hjem og leve som før. Et ordsprog siger: "Når slangen er efter dig så vend dig om og spørg hvad den vil" Eller se på dragen og giv den et navn.

  GRUNDKUR - KURFORSLAG

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger. Der vil bl.a. være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være godt at indtage, samt i hvilke doseringer og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi prøver herudover at samle alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de bedste for netop dig kombineret med den medicinske behandling til opnåelse af større velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at klikke ind på Spørg naturterapeuterne.

  KOSTRÅD VED HUDCANCER

  Kost og tilskud vil kun være en hjælp i behandlingen.

  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en mere komplet oversigt over egnede fødevarer.

  GODE FØDEVARER

  Frugter og grøntsager som bl.a. pærer, blommer, abrikoser hyben, solbær, blåbær, solbær, melon, grøn peber, tomater, rosenkål, hvidkål, blomkål, grønkål og broccoli.
  Indeholder bioflavonoider med antioxidant virkning. De er vigtige i kræftforebyggelsen.

  Kosten bør indeholde mange antioxidanter for at beskytte cellerne mod angreb fra frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der har mistet en elektron. Man kæder en overproduktion af frie radikaler sammen med en øget risiko for DNA-skader og dermed for udvikling af cancer.

  Frie radikaler er ikke farlige, såfremt produktionen af dem sker kontrolleret, og at mængden af antioxidanter er til stede.

  Frie radikaler prøver at skaffe sig den manglende elektron ved at angribe den nærmeste molekyle, hvilket ofte kan være cellemembraner ude om cellen eller en cellemembranen inde omkring cellekernen.

  Cellekernen kan tage skade ved et kraftigt angreb og der kan komme forstyrrelser i celledelingen.

  De frie radikaler lever kort tid, men de kan anrette kraftige kædereaktioner, såfremt de ikke standses hurtigt. Fire af de vigtigste antioxidanter til at neutralisere frie radikaler er: E-vitamin, C-vitamin, Beta-Caroten og Selen.

  Kålgrønsager indeholder indoler der er svovlforbindelser som fremmer aktiviteten af afgiftende enzymer.

  Løg og hvidløg

  1. Quercetin er en bioflavonoid som findes meget i løg. Quercetin er et af de vigtigste kræftbekæmpende stoffer.
  2. Hvidløg indeholder stoffer der virker som gift på kræftceller. (Ajoen)

  Svovlforbindelser fremmer den kræftbekæmpende evne hos makrofager og T-lymfocytter.

  Fiberstoffer (Opløselige fibre) findes i havreklid, bælgfrugter, brunt brød, gryn, frugter, grøntsager Fibre nedsætter østrogenniveauet.

  Opløselige fibre gør blodsukkeret nemmere at kontrollere, hvilket er vigtigt for dannelsen af gode eikosanoider.

  Eikosanoider er en form for vævshormoner dannet ud fra fedtsyrer, hvor gode eikosanoider stimulerer immunreaktioner og hæmmer ukontrolleret celledeling, mens dårlige eikosanoider hæmmer immunreaktioner og fremmer celledeling.

  En betingelse for at fremme produktion af gode eikosanoider er at sænke niveauet af insulin. Det gøres bl.a. ved at spise 5-6 måltider om dagen, og indtage fødeemner der sikrer et stabilt blodsukker, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi. I bogen Din mad er din medicin står under de enkelte fødevarer angivet om de har høj eller lav glycæmisk værdi.

  Laks, makrel, sardin og sild

  • Indeholder omega-3 fedtsyrer.
  • Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig.
  • Fiskeolie/EPA hæmmer aktivitet af delta-5-saturase, det enzym der omdanner DGLA til arachidonsyre. (Dårlig eikosanoid)

  Kæmpenatlys, solbærkerner, frøolie fra hjulkroneblomster og havregryn.

  • Indeholder Gamma-Linolensyre.
  • Denne type fedtsyre er med i dannelsen af gode eikosanoider.
  • Gamma-linolensyre (GLA) forbedrer alle cellemembraners funktion.
  • GLA forbedrer alle cellemembraners funktion. GLA er vigtig for optimal funktion af immunforsvar og kan bruges ved cancer til at begrænse ondartede cellers vækst.

  Sojabønne
  Sojabønne indeholder et stof genistein som i forsøg har vist sig at kunne blokere for enzymprocesser der fremmer for kræftcellers vækst i huden.

  Andre gode fødeemner: Fuldkornsprodukter, syrnede mælkeprodukter, ingefær og mandler.

  DÅRLIGE FØDEVARER MM.

  Fedt, fed mad.
  Man ved ikke helt, hvordan fedt kan påvirke udviklingen af de enkelte kræftsygdomme. Fedt påvirker kroppens produktion af kønshormoner, som man ved spiller en rolle ved visse kræftlidelser.

  Oksekød og svinekød
  Arachidonsyre findes meget i okse- og svinekød. Det er byggesten for dårlige eikosanoider, heriblandt PGE2 som svækker immunforsvaret ved at hæmme aktivitet af naturlige dræberceller.

  Leukotriener er en anden type dårlig eikosanoid, der hjælper ondartede tumorer med at danne nye blodkar. Dårlige eikosanoider har også betydning i udviklingen af metastaser.

  Koffein fra kaffe, cola og te
  Koffein kan hæmme optagelsen af vitaminer og mineraler.

  Alkohol
  Det svækker leverfunktion og giver dårligere fedtfordøjelse, dårligere afgiftning og generel svækket immunforsvar.

  TILSKUD

  E-vitamin
  E-vitamin beskytter mod en række forskellige kræftformer. E-vitamin neutraliserer frie radikaler som angriber kroppens celler. Ved kemo- og stråleterapi bør der anvendes E-vitamin i store doser til beskyttelse af de raske celler.

  C-vitamin
  C-vitamin er betydningsfuld antioxidant. C-vitamin styrker immunsystemet især T-lymfocytter.

  A-vitamin
  A-vitamin hindrer skadevirkning af frie radikaler. Er med til at opretholde stærk hud og slimhinder. Amerikansk undersøgelse viser, at disse tre vitaminer kan nedsætte risikoen for at udvikle den mest almindelige form for hudkræft, basal celle-karcinom, ganske betydelig.

  Beta-Caroten
  Det er en kraftig antioxidant som har andre fordele. Beta-Caroten stimulerer dannelsen af immunprodukter som dræber svulstceller.

  Selen
  Beskytter cellemembranerne. Selen stimulerer kroppens produktion af glutathion som har kraftig antioxidant virkning.

  Kæmpenatlysolie og fiskeolie
  Essentielle fedtsyrer er gavnlige.

  PRAKTISKE OPLYSNINGER

  En tur med skrubbecreme eller hamphandske en-to gange om måneden stimulerer blodcirkulationen i huden og dermed udskillelsen af affaldsstoffer.

  Sauna og et koldt brusebad bagefter sætter også gang i hudens blodomløb.

  Overdreven solbadning får huden til at ældes før tid. Solens ultraviolette stråler trænger dybt ind i huden og ødelægger denne, hvilket er den primære årsag til hudkræft. Solcreme beskytter mod skoldning men ikke mod solens farlige stråler.

  Når man har solbadet eller opholdt sig i solen beskyttes huden bedst ved at påsmøre olivenolie lige efter. Olien kan opfange skadelige ilt-forbindelser som kan ødelægge huden.

  Rygning mindsker hudens elasticitet og formindsker blodgennemstrømningen. Det gør, at huden ældes og ødelægges. Nye undersøgelser tyder på, at rygning har noget større betydning for visse former for hudkræft end først antaget.

  PLANTER

  Under Alternative behandlingsformer kan man under phytoterapi finde oversigt over en række planter og se, hvordan man anvender dem.

  Stedmoderblomst
  Ved forskellige hudproblemer. Drikkes som almindelig te.

  Egebark
  Alle former for hudsygdomme.

  Aloe
  Ved alle former for hudproblemer i hudens øverste lag.

  Løvetand, Marietidsel, artiskok, svaleurt og cikorie
  Leverstimulerende te. Leveren er central i afgiftningsprocesserne. Hvis lever og nyrer ikke fungerer tilstrækkelig afgiftende kan det belaste huden som udskillelsesorgan.

  Gyldenris
  Nyrestimulerende. Vigtigt for afgiftning.

  Ginkgo biloba
  Kan beskytte mod stråleskader.

  HOMØOPATI

  Lycopodium
  Aktiver leveren og hæver stofskiftet. Modvirker appetitløshed.

  Casticum compositum
  Er et godt middel sammen med stråleterapi. Det nedsætter strålens generende virkning som kvalme og appetitløshed.

  CELLESALTE

  Calcium phos.
  Kan bruges som supplement i cancerbehandling. Bruges ved stråleskader til genopbyggelse af immunforsvaret.

  Kalium sulph.
  Stimulerer huden og holder den fugtig. Så den kan udøve sin funktion som den "tredje nyre". Ved alle hudlidelser.

  ZONETERAPI

  Der findes skitser til føddernes zoner under zoneterapi.

  Gode zoner ved cancerterapi
  Lever, nyrer, nedre lymfe, øvre lymfe, immunforsvar og milt.

  AKUPUNKTUR

  Alle kan få glæde af akupunktur principper ved at anvende akupressur, hvor man fastholder et tryk på akupunkturpunkterne. Kroppens punkter findes beskrevet under akupunktur.

  Ved nåleindstik
  Hudproblemer: Co4, Co11, B40, Lu5, Lu7.
  Afgiftende: Le14, Le3, G35, G36, B65, N9.

  HYDROTERAPI

  Her er nævnt forskellige muligheder som kan anvendes betinget af den aktuelle helbredelsestilstand.

  1. Skiftevis varmt og koldt brusebad.
   • Sådanne bade stimulerer mange legemsfunktioner, navnlig binyrer og andre endokrine kirtler.
   • Lad først bruseren give varmt vand i 4-5 minutter, så kroppen bliver varmet op.
   • Slå så hurtigt over til koldt vand i 10-15 sekunder.
   • Så igen 4-5 minutters varmt vand.
   • Det gentages to gange eller mere, men det skal afsluttes med det kolde bad.
   • Efter badet tørres med håndklæde, og så bruges børste massage.
  2. Et koldt styrtebad er behandling som udøver en foryngende og helbredende virkning på hele organismen.
   • Det er stimulerende på blodomløbet, kirtelsystemet, forbedrer stofskiftet, øger musklernes spændstighed og styrker nervesystemet.
   • Kroppens immunsystem forbedres, og kroppen undgår bedre infektioner.
   • Det har indvirkning på alle legemets vitale organer og stimulerer livsenergien.
   • Jo kraftigere strålerne hamrer løs på kroppen, desto større terapeutisk værdi får brusebadet.
   • Et koldt brusebad kan tages to gange om dagen, morgen og aften.
  3. Tørbørstningen virker som massage for hudens blodkar, nerver, underhudens væv, og den øverst liggende muskulatur.
   • Det skal ikke finde sted på områder, hvor der er celleforandringer.
   • Endvidere virker det aktiverende på lymfekredsløbet, så affaldsstoffer bedre når frem til udskillelsesorganer. (Hud, nyrer og tarm)
   • Det gennemføres i forbindelse med morgenvask. Man skal bruge en badebørste med naturhår.
   • Under hydroterapi Alternative behandlingsformer er der beskrevet, hvordan man gør.

  MAGNETTERAPI

  Hvad er magnetterapi?

  • Magnetterapi kan forbedre cellerespirationen.
  • Kan reducere gener og bivirkninger ved konventionel medicin.

  MEDICIN

  En vævsundersøgelse af huden vil afgøre om man har hudkræft. Behandling er operativ fjernelse af svulst eller stråler.

  Stråleterapi har til formål at ødelægge kræftceller. Der anvendes forskellige typer stråler, hvoraf røntgenstråler er det mest brugt. En anden type stråling er elektronstråling der i modsætning til røntgen ikke trænger så dybt ind i væv.

  Ved strålebehandling er det muligt at rette et mere præcist angreb på en tumor end ved kemoterapi. En uheldig egenskab er ligesom ved kemoterapien, at også sunde celler bliver påvirket at stråler. Stråleterapi kan give nogle af de samme bivirkninger som kemoterapi dog ofte i mindre grad.

  Det kan give reaktioner som mavetarmforstyrrelser, kvalme, opkast, appetitløshed, træthed, diarre, vægttab, mundtørhed, hudproblemer, hårtab og fald i antallet af røde og hvide blodlegemer.

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved