Mavekræft

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Mavekræft
  Symptomer
  Hvorfor alternativ behandling?
  Grundkur - kurforslag
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Hydroterapi
  Zoneterapi
  Akupunktur
  Magnetterapi
  Aromaterapi
  Ædelsten og krystalterapi
  Medicin

  Ingen råd her på siden er erstatning for den medicinske løsning som iværksættes.

  MAVEKRÆFT

  Mavekræft er en af de mest forekommende kræftformer i fordøjelseskanalen. Årsagen til mavekræft er ikke kendt, men der er forskellige faktorer som regnes at have afgørende betydning.

  1. Folk der har gastritis (mavekatar) og mavesår har større sandsynlighed for at udvikle sygdommen
  2. I nogle familier ses sygdommen oftere. Der er en arvelig tilbøjelighed.
  3. Kosten har betydning. Cancer i maven forekommer 10 gange så hyppigt i Japan som i USA. Man vurderer indtagelsen af røgede madvarer som en væsentlig faktor, idet japanske indvandrere ikke synes genetisk mere betingede.
  4. Rygning og alkohol.
  5. Andre muligheder: Det psykiske aspekt, det fysiske aspekt, miljøpåvirkninger
  SYMPTOMER

  • Træthed.
  • Smerter i maven som er ret konstante. (I modsætning til mavesår, hvor smerterne kommer i perioder)
  • Blødning kan vise sig i afføring eller opkast.
  • Hvis det sidder i nærheden af maveporten, kan det hindre normal mavetømning, hvilket kan give smerter efter måltidet.
  • Ikke kontrolleret vægttab. Cytokriner er stoffer som dannes af cancercellerne, og de stimulerer energiomsætningen ved bl.a. at øge proteinomsætningen. Disse stoffer sænker også appetitten. Især kød virker frastødende.
  HVORFOR ALTERNATIV BEHANDLING

  Cancer er en meget alvorlig sygdom, og man skal ikke regne med at finde mirakler indenfor nogen af de alternative behandlingsformer.

  Ved at følge de råd som er her på siden vil man kunne være med til at reducere en række af de gener der er knyttet til cancer, samt styrke kroppens immunforsvar.

  Når dem der har cancer søger alternativ behandling, skyldes det en livs vilje og ønske om selv at handle og tage medansvar for situationen.

  At kunne se en mening med sin sygdom kan være væsentlig for et godt forløb, bruger man alt for meget tid på at spørge: Hvorfor lige mig kan man godt blive indhyllet i passivitet og opgivenhed.

  Hvis der er noget en kræftpatient ikke skal gøre, er det at gå hjem og leve som før. Et ordsprog siger: "Når slangen er efter dig så vend dig om og spørg hvad den vil" Eller se på dragen og giv den et navn.

  Lægevidenskaben arbejder meget med et reduktionistisk menneskesyn, hvor cellens mindste detaljer studeres uden sammenhæng med helheden.

  GRUNDKUR - KURFORSLAG

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger. Der vil bl.a. være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være godt at indtage, samt i hvilke doseringer og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi prøver herudover at samle alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de bedste for netop dig kombineret med den medicinske behandling til opnåelse af større velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at klikke ind på Spørg naturterapeuterne.

  KOSTRÅD

  Kost og tilskud vil kun være en hjælp i behandlingen.

  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en mere komplet oversigt over egnede fødevarer.

  GODE FØDEVARER

  Broccoli (dokumenteret beskyttende virkning), rå bladselleri, agurker, gulerødder, grøn peber, tomater, salat, kål, kinakål, spinat, squash, aubergine og grønne bønner.
  Indeholder bioflavonoider med antioxidant virkning. De er vigtige i kræftforebyggelsen.

  Kosten bør indeholde mange antioxidanter for at beskytte cellerne mod angreb fra frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der har mistet en elektron. Man kæder en overproduktion af frie radikaler sammen med en øget risiko for DNA-skader og dermed for udvikling af cancer.

  Frie radikaler er ikke farlige, såfremt produktionen af dem sker kontrolleret, og at mængden af antioxidanter er til stede.

  Frie radikaler prøver at skaffe sig den manglende elektron ved at angribe den nærmeste molekyle, hvilket ofte kan være cellemembraner ude om cellen eller en cellemembranen inde omkring cellekernen.

  Cellekernen kan tage skade ved et kraftigt angreb og der kan komme forstyrrelser i celledelingen.

  De frie radikaler lever kort tid, men de kan anrette kraftige kædereaktioner, såfremt de ikke standses hurtigt. Fire af de vigtigste antioxidanter til at neutralisere frie radikaler er: E-vitamin, C-vitamin, Beta-Caroten og Selen.

  Frugter som bl.a. pærer, blommer, abrikoser hyben, solbær, blåbær og blå druer. Indeholder bioflavonoider med antioxidant virkning De er vigtige i kræftforebyggelsen.

  Løg og hvidløg

  1. Quercetin er en bioflavonoid som findes meget i løg. Quercetin er et af de vigtigste kræftbekæmpende stoffer. "Undersøgelser viser, at mennesker der spiser regelmæssig hvidløg, ikke udvikler visse kræftformer i samme grad som mennesker der ikke spiser hvidløg. Det gælder især mavekræft og tarmkræft".
  2. Hvidløg indeholder stoffer der virker som gift på kræftceller. (Ajoen)

  Svovlforbindelser fremmer den kræftbekæmpende evne hos makrofager og T-lymfocytter.

  Fiberstoffer (Opløselige fibre) findes i havreklid, bælgfrugter, brunt brød, gryn, frugter, grøntsager
  Opløselige fibre gør blodsukkeret nemmere at kontrollere, hvilket er vigtigt for dannelsen af gode eikosanoider.

  Eikosanoider er en form for vævshormoner dannet ud fra fedtsyrer, hvor gode eikosanoider stimulerer immunreaktioner og hæmmer ukontrolleret celledeling, mens dårlige eikosanoider hæmmer immunreaktioner og fremmer celledeling.

  En betingelse for at fremme produktion af gode eikosanoider er at sænke niveauet af insulin. Det gøres bl.a. ved at spise 5-6 måltider om dagen, og indtage fødeemner der sikrer et stabilt blodsukker, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi. I bogen Din mad er din medicin står under de enkelte fødevarer angivet om de har høj eller lav glycæmisk værdi.

  Laks, makrel, sardin og sild

  • Indeholder omega-3 fedtsyrer.
  • Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig.
  • Fiskeolie/EPA hæmmer aktivitet af delta-5-saturase, det enzym der omdanner DGLA til arachidonsyre. (Dårlig eikosanoid)

  Kæmpenatlys, solbærkerner, frøolie fra hjulkroneblomster og havregryn.

  • Indeholder Gamma-Linolensyre.
  • Denne type fedtsyre er med i dannelsen af gode eikosanoider.
  • Gamma-linolensyre (GLA) forbedrer alle cellemembraners funktion.
  • GLA forbedrer alle cellemembraners funktion. GLA er vigtig for optimal funktion af immunforsvar og kan bruges ved cancer til at begrænse ondartede cellers vækst.

  Fedt-fattig mælk
  Har måske kræftbekæmpende egenskaber. Calcium kan hæmme delingen af overfladeceller i slimhinderne og være med til at forhindre cellevækst.

  Andre gode fødeemner: Fuldkornsprodukter, syrnede mælkeprodukter, ingefær og mandler.

  DÅRLIGE FØDEVARER MM.

  Fedt, fed mad

  Man ved ikke helt, hvordan fedt kan påvirke udviklingen af de enkelte kræftsygdomme. Fedt påvirker kroppens produktion af kønshormoner, som man ved spiller en rolle ved visse kræftlidelser.

  Oksekød og svinekød
  Arachidonsyre findes meget i okse- og svinekød. Det er byggesten for dårlige eikosanoider, heriblandt PGE2 som svækker immunforsvaret ved at hæmme aktivitet af naturlige dræberceller.

  Leukotriener er en anden type dårlig eikosanoid, der hjælper ondartede tumorer med at danne nye blodkar. Dårlige eikosanoider har også betydning i udviklingen af metastaser.

  Ved kød tilberedt under høje temperaturer udvikles PAH forbindelser som er kræftfremkaldende. (Stegemutagener ses ved temperatur mellem 140-250 C især i kød og fisk)

  Salt, barbecue, grill, konserveret kød hot dog, skinke, pålæg, bacon Indeholder meget natrium. Det irriterer maven og kan udløse mavekatar.

  Produkterne kan øge væksten af celler i kræftforstadiet og mangedoble virkningen af kræftfremkaldende kemikalier. Det virker værre hvor der er lav indtagelse af frugt og grøntsager.

  Konserverede kødprodukter indeholder meget nitrit.

  Koffein fra kaffe, cola og te
  Koffein kan hæmme optagelsen af vitaminer og mineraler.

  Alkohol
  Det svækker leverfunktion og giver dårligere fedtfordøjelse, dårligere afgiftning og generel svækket immunforsvar. Alkohol letter optagelsen af kræftfremkaldende stoffer fra mave-tarmkanalens øverste afsnit. Sygdommen er mere udbredt hos alkoholikere.

  Margarine, kager, fast-food, chips mm.
  Indeholder transfedtsyrer som bør reduceres.

  Farve- og tilsætningsstoffer
  En del kan være kræftfremkaldende især nitrit.

  Nitrat i kvælstof gødede grøntsager og drikkevand
  Nitrat kan omdannes bakterielt i maven til nitrit. Nitrit kan danne nitrosaminer med forskellige kvælstofforbindelser som er relateret til kræft i mave/tarmkanalen. Nitratindholdet varier i grøntsager efter hvor meget der er gødet. Højest indhold ses i salater og kinakål mest i vinterhalvåret.

  TILSKUD

  ! Bør ske i samråd med læge.

  E-vitamin
  E-vitamin beskytter mod en række forskellige kræftformer. E-vitamin neutraliserer frie radikaler som angriber kroppens celler. Ved kemo- og stråleterapi bør der anvendes E-vitamin i store doser til beskyttelse af de raske celler.

  C-vitamin
  C-vitamin er betydningsfuld antioxidant. C-vitamin styrker immunsystemet især T-lymfocytter.

  A-vitamin
  Lungecancer har vist sig at være forbundet med meget lav indtagelse af A-vitamin. I store doser har det vist sig at kunne få cancerceller og cancercelleforstadier til at opføre sig mere normalt igen. A-vitamin kontrollerer celledelingen, således at denne forløber mere vildt, hvis der mangler A-vitamin. Hindrer skadevirkning af frie radikaler. Er med til at opretholde stærke slimhinder.

  Beta-Caroten
  Det er en kraftig antioxidant som har andre fordele. Beta-Caroten stimulerer dannelsen af immunprodukter som dræber svulstceller.

  Selen
  Beskytter cellemembranerne. Selen stimulerer kroppens produktion af glutathion som har kraftig antioxidant virkning.

  Fiskeolie
  Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig. Man mener, at fiskeolie kan modvirke, at vandrende svulstceller fæstner sig andre steder. Fiskeolie/EPA hæmmer aktivitet af delta-5-saturase, det enzym der omdanner DGLA til arachidonsyre. (Dårlig eikosanoid)

  PRATISKE OPLYSNINGER

  Motion kan reducere kroppens stressniveau og give bedre cellerespiration. Kraftig motion giver stor produktion af frie radikaler som kan ødelægge celler.

  Vand hjælper kroppen til at udnytte antioxidanter bedre og er med til at afgifte kroppen. Drik 1½ - 2L. dagligt.

  PLANTER

  Under Alternative behandlingsformer kan man under phytoterapi finde oversigt over en række planter og se, hvordan man anvender dem.

  Ipe roxo
  Immunstyrkende.

  Echinacea (Rød solhat)
  Immunstyrkende.

  Ingefær
  Mod kvalme.

  Ginkgo biloba
  Kan beskytte mod stråleskader.

  Grøn chi te og Afrikansk Myntete
  Indeholder forbindelser som har vist sig at kunne neutralisere visse hurtigt voksende kræftceller. Betydningen af grøn chi i relation til cancerterapi er mindre end antaget, viser nye undersøgelser.

  Gyldenris
  Nyrestimulerende. Vigtigt for afgiftning.

  HOMØOPATI

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om homøopati.

  Conium
  Svaghed i mavekirtlerne D12.

  Staphisagria
  Anlæg for mavesvulster D12.

  Naja tripudians
  Sygt væv som skal regenerere. Mavesmerter.D12

  Casticum compositum
  Er et godt middel sammen med stråleterapi. Det nedsætter strålens generende virkning som kvalme og appetitløshed.

  Arsenicum album
  Udmattethed og afmagring.

  CELLESALTE

  Calcium phos.
  Kan bruges som supplement i cancerbehandling. Bruges ved stråleskader til genopbyggelse af immunforsvaret.

  Calcium flour.
  Et støttemiddel ved alle svulster.

  HYDROTERAPI

  1. Skiftevis varmt og koldt brusebad.
   • Sådanne bade stimulerer mange legemsfunktioner, navnlig binyrer og andre endokrine kirtler.
   • Lad først bruseren give varmt vand i 4-5 minutter, så kroppen bliver varmet op.
   • Slå så hurtigt over til koldt vand i 10-15 sekunder.
   • Så igen 4-5 minutters varmt vand.
   • Det gentages to gange eller mere, men det skal afsluttes med det kolde bad.
   • Efter badet tørres med håndklæde, og så bruges børste massage.
  2. Et koldt styrtebad er behandling som udøver en foryngende og helbredende virkning på hele organismen.
   • Det er stimulerende på blodomløbet, kirtelsystemet, forbedrer stofskiftet, øger musklernes spændstighed og styrker nervesystemet.
   • Kroppens immunsystem forbedres, og kroppen undgår bedre infektioner.
   • Det har indvirkning på alle legemets vitale organer og stimulerer livsenergien.
   • Jo kraftigere strålerne hamrer løs på kroppen, desto større terapeutisk værdi får brusebadet.
   • Et koldt brusebad kan tages to gange om dagen, morgen og aften.
  3. Tørbørstningen virker som massage for hudens blodkar, nerver, underhudens væv, og den øverst liggende muskulatur.
   • Det skal ikke finde sted på områder, hvor der er celleforandringer.
   • Endvidere virker det aktiverende på lymfekredsløbet, så affaldsstoffer bedre når frem til udskillelsesorganer. (Hud, nyrer og tarm)
   • Det gennemføres i forbindelse med morgenvask. Man skal bruge en badebørste med naturhår.
   • Under hydroterapi Alternative behandlingsformer er der beskrevet, hvordan man gør.
  4. Smerter kan lindres med ispose på maven og over det tilsvarende sted på rygsøjlen.

  ZONETERAPI

  Der findes skitser til føddernes zoner under zoneterapi.

  Gode zoner til øget velvære
  Mavesækken, maveport, lever, nyrer, nedre lymfe, øvre lymfe, immunforsvar, milt.

  AKUPUNKTUR

  Alle kan få glæde af akupunktur principper ved at anvende akupressur, hvor man fastholder et tryk på akupunkturpunkterne. Kroppens punkter findes beskrevet under akupunktur.

  Ved nåleindstik
  Kan bruges som hjælpeterapi til lindring af gener forbundet med cancer og stråleterapi. Ved svækkede patienter skal man ikke bruge mange nåle. (6-10 max.)

  Mulige punkter
  Maveproblemer: Ren12, Ren13, M36, B21, M45. (Øreakupunktur: Mavesæk.)
  Blod i afføringen: Ks4, Le6, M44, B17.
  Immunforsvaret: M36, C011, MP6, Du14.
  Afgiftende: Le14, Le3, G35, G36, B65, N9.
  Styrkende punkter: N3, B23, N7, Ren4, Ren6.
  Afslappende: Du20, H7, Ks6.
  Vægttab: Le13, B25, B30, M38, MP9, G34.
  Kvalme: Ks6, MP4, M36, Ren12.
  Forstoppelse: 3E6, M25, B25.
  Appetitløshed: B20, B21, Bl25, KS6, MP4, Ren12.
  Mundtørhed: Lu7.

  MAGNETTERAPI

  Hvad er magnetterapi?

  • Magnetterapi kan forbedre cellerespirationen.
  • Kan reducere gener og bivirkninger ved konventionel medicin.

  AROMATERAPI

  GODE OLIER

  Cypressolie
  Anvendelse: 2-3 dråber 3 gange dagligt på en sukkerknalde eller sammen med lidt honning.

  Estragonolie
  Anvendelse: 3-5 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Kryddernellikeolie
  Anvendelse: 2-4 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Vintergrøn
  Anvendelse: 3 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Anvend ikke mere end en olie dagligt.

  ÆDELSTEN OG KRYSTALTERAPI

  Solar-plexus chakraet findes mellem navlen og brystkassen. Den tilknyttede kirtel til dette chakra er bugspytkirtelen. Farven er gul (rødlig, grønlig) og chakraet har at gøre med energiforsyning til bl.a. maven.

  Balance i chakraet har at gøre med det at kunne stole på sin egen intuition. Når balancen er i orden forsvinder angst og aggressivitet, idet man bliver mere rolig.

  Hvis de negative mønstre fylder meget og chakraets energi er blokeret kan det give problemer med maven.

  ÆDELSTEN DER BRUGES VED PROBLEMER MED MAVEN

  Blondeagat
  Relateret til halschakra og solar plexus. Virker kølende og beroligende. Styrker selvværd.

  Citrin
  Har en beroligende virkning og bruges på solar-plexus. Fremmer realistisk tankegang.

  Rutilkvarts
  Relateret til hara-, solar plexus og hjertechakra afhængig af farven. Virker åbnende og afbalancerende. Gør det nemmere at skelne væsentlig fra uvæsentlig.

  Ametyst
  Den virker udrensende og beroligende. Giver åndelig styrke. Relateret til det tredje øje og kronechakraet.

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Man stiller diagnosen ved røngtenfotografering og vævsunderøsgelse.

  Kemoterapi er cellegift. Der kan være flere forskellige stoffer som er i stand til at slå visse celler ihjel. Medicin føres med blodet rundt til cellerne. Kræftceller påvirkes så de enten dør eller svækkes, idet de er mindre robuste end raske celler.

  En bivirkning ved kemoterapi er, at det også påvirker nogle af kroppens raske celler. Nogle typer af raske celler i bl.a. slimhinder, hår, hud og knoglemarv fornyer sig hurtigere end andre celler, hvorved bivirkninger ofte ses i disse typer celler.

  Det giver bl.a. reaktioner som mavetarmforstyrrelser, kvalme, opkast, appetitløshed, træthed, diarre, vægttab, mundtørhed, hudproblemer, hårtab og fald i antallet af røde og hvide blodlegemer.

  Stråleterapi har til formål at ødelægge kræftceller. Der anvendes forskellige typer stråler, hvoraf røntgenstråler er det mest brugt. En anden type stråling er elektronstråling der i modsætning til røntgen ikke trænger så dybt ind i væv.

  Ved strålebehandling er det muligt at rette et mere præcist angreb på en tumor end ved kemoterapi. En uheldig egenskab er ligesom ved kemoterapien, at også sunde celler bliver påvirket at stråler. Stråleterapi kan give nogle af de samme bivirkninger som kemoterapi dog ofte i mindre grad.

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved