Testikelkræft

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Testikelkræft
  Symptomer
  Testikelkræft og seksualitet
  Hvorfor alternativ behandling?
  Grundkur - kurforslag
  Kostråd
  Tilskud
  Praktiske oplysninger
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Hydroterapi
  Zoneterapi
  Akupunktur
  Magnetterapi
  Aromaterapi
  Healing, Aura og ædelsten
  Medicin

  Ingen råd her på siden er erstatning for den medicinske løsning som iværksættes.

  TESTIKELKRÆFT

  Det er den hyppigste kræftform blandt yngre mænd. Sygdommen kan deles op i to grupper afhængigt af kræftsvulstens udseende. Den ene type rammer typisk folk i alderen fra 20-35 år, mens den anden type rammer folk i alderen 25-45 år.

  Årsagerne til testikelkræft kendes ikke, men det ses oftere hos folk hvor den ene eller begge testikler ikke er sunket ordentlig ned i pungen.

  Man har diskuteret hvorvidt slag, betændelse eller for den sags skyld stramme bukser kan være medudviklende, men der er ikke noget klart mønster.

  SYMPTOMER

  • De første symptomer er ofte knude på, eller forstørrelse af den ene testikel som opdages ved en tilfældighed.
  • Hvis der mærkes noget usædvanligt skal man kontakte læge, så sygdommen begrænses til testikelområdet og ikke breder sig til lymfeknuderne.
  • Senere i forløbet ikke kontrolleret vægttab. Cytokriner er stoffer som dannes af cancercellerne, og de stimulerer energiomsætningen ved bl.a. at øge proteinomsætningen. Disse stoffer sænker også appetitten.
  • Den kraftige celledeling kræver meget energi, og det kan give træthed.
  TESTIKELKRÆFT OG SEKSUALITET

  Psykiske aspekter ved sygdommen kan være generende og belastende og påvirke seksualitetslysten.

  Det behøver ikke påvirke seksualiteten, da den raske testikel vil danne tilstrækkelig med sædceller og mandlig kønshormon.

  Sædkvaliteten er dårligere hos folk med testikelkræft. Den medicinske behandling kan forværre denne kvalitet yderligere.

  HVORFOR ALTERNATIV BEHANDLING

  Cancer er en meget alvorlig sygdom, og man skal ikke regne med at finde mirakler indenfor nogen af de alternative behandlingsformer.

  Når dem der har cancer søger alternativ behandling, skyldes det en livs vilje og ønske om selv at handle og tage medansvar for situationen.

  At kunne se en mening med sin sygdom kan være væsentlig for et godt forløb, bruger man alt for meget tid på at spørge: Hvorfor lige mig kan man godt blive indhyllet i passivitet og opgivenhed.

  Hvis der er noget en kræftpatient ikke skal gøre, er det at gå hjem og leve som før. Et ordsprog siger: "Når slangen er efter dig så vend dig om og spørg hvad den vil" Eller se på dragen og giv den et navn.

  Lægevidenskaben arbejder meget med et reduktionistisk menneskesyn, hvor cellens mindste detaljer studeres uden sammenhæng med helheden.

  GRUNDKUR - KURFORSLAG

  Ved næsten alle sygdomme, med undtagelse af cancersygdomme, foreslås en grundkur sammensat af alternative produkter til indtagelse gennem 5-10 uger som kan købes hos Bionordic.

  Ved cancersygdomme har Bionordic valgt ikke at foreslå en grundkur, idet det af nogle kunne opfattes som en kur mod cancer, hvilket vi vurderer ikke ligger inde for alternative produkters muligheder.

  Ved at kontakte "naturterapeuterne" sammensætter vi gerne detaljeret brug af produkter, som vi mener kan reducere nogle af de gener som kan høre en kræftsygdom til, ud fra den enkeltes sygdomshistorie.

  KOSTRÅD

  Kost og tilskud vil kun være en hjælp i behandlingen.

  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en mere komplet oversigt over egnede fødevarer.

  GODE FØDEVARER

  Frugter og grøntsager som bl.a. pærer, blommer, abrikoser hyben, solbær, blåbær, blå druer, grøn peber, tomater, rosenkål og broccoli.
  Indeholder bioflavonoider med antioxidant virkning. De er vigtige i kræftforebyggelsen.

  Kosten bør indeholde mange antioxidanter for at beskytte cellerne mod angreb fra frie radikaler. Frie radikaler er molekyler der har mistet en elektron. Man kæder en overproduktion af frie radikaler sammen med en øget risiko for DNA-skader og dermed for udvikling af cancer.

  Frie radikaler er ikke farlige, såfremt produktionen af dem sker kontrolleret, og at mængden af antioxidanter er til stede.

  Frie radikaler prøver at skaffe sig den manglende elektron ved at angribe den nærmeste molekyle, hvilket ofte kan være cellemembraner ude om cellen eller en cellemembranen inde omkring cellekernen.

  Cellekernen kan tage skade ved et kraftigt angreb og der kan komme forstyrrelser i celledelingen.

  De frie radikaler lever kort tid, men de kan anrette kraftige kædereaktioner, såfremt de ikke standses hurtigt. Fire af de vigtigste antioxidanter til at neutralisere frie radikaler er: E-vitamin, C-vitamin, Beta-Caroten og Selen.

  Kålgrønsager indeholder indoler der er svovlforbindelser som fremmer aktiviteten af afgiftende enzymer.

  Løg og hvidløg

  1. Quercetin er en bioflavonoid som findes meget i løg. Quercetin er et af de vigtigste kræftbekæmpende stoffer.
  2. Hvidløg indeholder stoffer der virker som gift på kræftceller. (Ajoen)

  Svovlforbindelser fremmer den kræftbekæmpende evne hos makrofager og T-lymfocytter.

  Fiberstoffer (Opløselige fibre) findes i havreklid, bælgfrugter, brunt brød, gryn, frugter, grøntsager
  Opløselige fibre gør blodsukkeret nemmere at kontrollere, hvilket er vigtigt for dannelsen af gode eikosanoider.

  Eikosanoider er en form for vævshormoner dannet ud fra fedtsyrer, hvor gode eikosanoider stimulerer immunreaktioner og hæmmer ukontrolleret celledeling, mens dårlige eikosanoider hæmmer immunreaktioner og fremmer celledeling.

  En betingelse for at fremme produktion af gode eikosanoider er at sænke niveauet af insulin. Det gøres bl.a. ved at spise 5-6 måltider om dagen, og indtage fødeemner der sikrer et stabilt blodsukker, hvilket vil sige fødevarer med lav glycæmisk værdi. I bogen Din mad er din medicin står under de enkelte fødevarer angivet om de har høj eller lav glycæmisk værdi.

  Laks, makrel, sardin og sild

  • Indeholder omega-3 fedtsyrer.
  • Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig.
  • Fiskeolie/EPA hæmmer aktivitet af delta-5-saturase, det enzym der omdanner DGLA til arachidonsyre. (Dårlig eikosanoid)

  Kæmpenatlys, solbærkerner, frøolie fra hjulkroneblomster og havregryn.

  • Indeholder Gamma-Linolensyre.
  • Denne type fedtsyre er med i dannelsen af gode eikosanoider.
  • Gamma-linolensyre (GLA) forbedrer alle cellemembraners funktion.
  • GLA forbedrer alle cellemembraners funktion. GLA er vigtig for optimal funktion af immunforsvar og kan bruges ved cancer til at begrænse ondartede cellers vækst.

  Andre gode fødeemner: Fuldkornsprodukter, syrnede mælkeprodukter, ingefær og mandler.

  DÅRLIGE FØDEVARER MM.

  Fedt, fed mad

  Man ved ikke helt, hvordan fedt kan påvirke udviklingen af de enkelte kræftsygdomme. Fedt påvirker kroppens produktion af kønshormoner, som man ved spiller en rolle ved visse kræftlidelser.

  Oksekød og svinekød
  Arachidonsyre findes meget i okse- og svinekød. Det er byggesten for dårlige eikosanoider, heriblandt PGE2 som svækker immunforsvaret ved at hæmme aktivitet af naturlige dræberceller.

  Leukotriener er en anden type dårlig eikosanoid, der hjælper ondartede tumorer med at danne nye blodkar. Dårlige eikosanoider har også betydning i udviklingen af metastaser.

  Koffein fra kaffe, cola og te
  Koffein kan hæmme optagelsen af vitaminer og mineraler.

  Alkohol
  Det svækker leverfunktion og giver dårligere fedtfordøjelse, dårligere afgiftning og generel svækket immunforsvar.

  TILSKUD

  E-vitamin
  E-vitamin beskytter mod en række forskellige kræftformer. E-vitamin neutraliserer frie radikaler som angriber kroppens celler. Ved kemo- og stråleterapi bør der anvendes E-vitamin i store doser til beskyttelse af de raske celler.

  C-vitamin
  C-vitamin er betydningsfuld antioxidant. C-vitamin styrker immunsystemet især T-lymfocytter.

  A-vitamin
  Lungecancer har vist sig at være forbundet med meget lav indtagelse af A-vitamin. I store doser har det vist sig at kunne få cancerceller og cancercelleforstadier til at opføre sig mere normalt igen. A-vitamin kontrollerer celledelingen, således at denne forløber mere vildt, hvis der mangler A-vitamin. Hindrer skadevirkning af frie radikaler.

  Beta-Caroten
  Det er en kraftig antioxidant som har andre fordele. Beta-Caroten kan i kroppen omdannes til retinolsyre, som i mange lande bruges til behandling af cancer i blære og blod. Beta-Caroten stimulerer dannelsen af immunprodukter som dræber svulstceller.

  Selen
  Beskytter cellemembranerne. Selen stimulerer kroppens produktion af glutathion som har kraftig antioxidant virkning. Der er vist sammenhæng med lav selenindtagelse og øget kræftfremkomst i tyktarm, endetarm, bugspytkirtel, bryst og æggestokke.

  Kæmpenatlysolie og fiskeolie
  Essentielle fedtsyrer er gavnlige.

  PRATISKE OPLYSNINGER

  Motion kan reducere kroppens stressniveau og give bedre cellerespiration. Kraftig motion giver stor produktion af frie radikaler som kan ødelægge celler.

  Cykling er en dårlig form for motion. En hård saddel og stramme cykelbukser er en uheldig kombination.

  Undgå tætsiddende bukser.

  Overvægt ses mere hyppigt inden for en række cancerformer.

  Vand hjælper kroppen til at udnytte antioxidanter bedre og er med til at afgifte kroppen. Drik 1½ - 2L. dagligt.

  PLANTER

  Under Alternative behandlingsformer kan man under phytoterapi finde oversigt over en række planter og se, hvordan man anvender dem.

  Ipe roxo
  Immunstyrkende.

  Echinacea (Rød solhat)
  Immunstyrkende.

  Ingefær
  Mod kvalme.

  Ginkgo biloba
  Kan beskytte mod stråleskader.

  Grøn chi te og Afrikansk Myntete
  Traditionel te i cancerbehandling.

  Lakridsrod
  Indeholder forbindelser som har vist sig at kunne neutralisere visse hurtigt voksende kræftceller.

  Løvetand, Marietidsel, artiskok, svaleurt og cikorie
  Leverstimulerende te. Leveren er central i afgiftningsprocesserne.

  Gyldenris
  Nyrestimulerende. Vigtigt for afgiftning.

  HOMØOPATI

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om homøopati.

  Arsenicum album
  Udmattethed og afmagring.

  Lycopodium
  Aktiver leveren og hæver stofskiftet. Modvirker appetitløshed.

  Mercurius solubilis
  Lymfesystemet.

  Casticum compositum
  Er et godt middel sammen med stråleterapi. Det nedsætter strålens generende virkning som kvalme og appetitløshed.

  Homøopatiske salver
  Hvis stoffer skal bruges til indgnidning skal det ske i lymfatisk væv nær cancerområde.

  Hepar sulfuris
  Hævede betændte lymfekirtler.

  Spongia
  Hævede testikler D12.

  CELLESALTE

  Calcium phos.
  Kan bruges som supplement i cancerbehandling. Bruges ved stråleskader til genopbyggelse af immunforsvaret.

  Calcium flour.
  Et støttemiddel ved alle svulster.

  HYDROTERAPI

  Her er nævnt forskellige muligheder som kan anvendes betinget af den aktuelle helbredelsestilstand.

  1. Skiftevis varmt og koldt brusebad.
   • Sådanne bade stimulerer mange legemsfunktioner, navnlig binyrer og andre endokrine kirtler.
   • Lad først bruseren give varmt vand i 4-5 minutter, så kroppen bliver varmet op.
   • Slå så hurtigt over til koldt vand i 10-15 sekunder.
   • Så igen 4-5 minutters varmt vand.
   • Det gentages to gange eller mere, men det skal afsluttes med det kolde bad.
   • Efter badet tørres med håndklæde, og så bruges børste massage.
  2. Et koldt styrtebad er behandling som udøver en foryngende og helbredende virkning på hele organismen.
   • Det er stimulerende på blodomløbet, kirtelsystemet, forbedrer stofskiftet, øger musklernes spændstighed og styrker nervesystemet.
   • Kroppens immunsystem forbedres, og kroppen undgår bedre infektioner.
   • Det har indvirkning på alle legemets vitale organer og stimulerer livsenergien.
   • Jo kraftigere strålerne hamrer løs på kroppen, desto større terapeutisk værdi får brusebadet.
   • Et koldt brusebad kan tages to gange om dagen, morgen og aften.
  3. Tørbørstningen virker som massage for hudens blodkar, nerver, underhudens væv, og den øverst liggende muskulatur.
   • Det skal ikke finde sted på områder, hvor der er celleforandringer.
   • Endvidere virker det aktiverende på lymfekredsløbet, så affaldsstoffer bedre når frem til udskillelsesorganer. (Hud, nyrer og tarm)
   • Det gennemføres i forbindelse med morgenvask. Man skal bruge en badebørste med naturhår.
   • Under hydroterapi Alternative behandlingsformer er der beskrevet, hvordan man gør.

  ZONETERAPI

  Der findes skitser til føddernes zoner under zoneterapi.

  Gode zoner til øget velvære
  Testikler, lever, nyrer, nedre lymfe, øvre lymfe, immunforsvar, milt.

  AKUPUNKTUR

  Alle kan få glæde af akupunktur principper ved at anvende akupressur, hvor man fastholder et tryk på akupunkturpunkterne. Kroppens punkter findes beskrevet under akupunktur.

  Ved nåleindstik
  Kan bruges som hjælpeterapi til lindring af gener forbundet med cancer og stråleterapi. Ved svækkede patienter skal man ikke bruge mange nåle. (6-10 max.)

  Specifik
  Testikelproblemer: Ren2-6, B27-34, Mp6, N8, M29-30, Le2-3.
  Manglende nedstigning af testikel (kryptorkisme): Le1, Le11-12 (moxa), M30, Le4.

  Mulige punkter
  Homøostase: M36, C011, MP6.
  Afgiftende: Le14, Le3, G35, G36, B65, N9.
  Styrkende punkter: N3, B23, N7, Ren4, Ren6.
  Afslappende: Du20, H7, Ks6.
  Vægttab: Le13, B25, B30, M38, MP9, G34.
  Kvalme: Ks6, MP4, M36, Ren12.
  Forstoppelse: 3E6, M25, B25.
  Appetitløshed: B20, B21, Bl25, KS6, MP4, Ren12.
  Mundtørhed: Lu7.

  MAGNETTERAPI

  Hvad er magnetterapi?

  • Magnetterapi kan forbedre cellerespirationen.
  • Kan reducere gener og bivirkninger ved konventionel medicin.

  AROMATERAPI

  GODE OLIER

  Cypressolie
  Anvendelse: 2-3 dråber 3 gange dagligt på en sukkerknalde eller sammen med lidt honning.

  Estragonolie
  Anvendelse: 3-5 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Kryddernellikeolie
  Anvendelse: 2-4 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Vintergrøn
  Anvendelse: 3 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

  Anvend ikke mere end en olie dagligt.

  HEALING AURA OG ÆDELSTEN

  "Mennesket er at betragte som en energimæssig enhed. Der findes ikke nogen organisk sygdom uden følelsesmæssige forstyrrelser, ligesom der heller ikke eksisterer nogen følelsesmæssige forstyrrelser uden fysiologiske konsekvenser."

  "Chakraerne er energicentre der ligger forskellige steder på kroppen som skal trække energi fra den omgivende atmosfære ind i kroppen for at oplade denne."

  Rodchakraet er placeret ved skambenet og det forsyner primært benene og hofteområdet med energi. Bag på kroppen over korsbenet ligger et andet center som har nogenlunde samme funktioner. Rodchakraets farve er rød energien fra chakraet går bl.a. testikler.

  Mentalt har centret med hvor sikkerhed og tryghed i verden at gøre. Ubalance kan gøre bange for ikke at kunne slå til og føre sine planer ud i livet. Når fundamentet ikke er i orden opstår der usikkerhed. Ubalance viser sig som for lidt eller for meget materielt fikseret samt for lidt jordforbindelse.

  ÆDELSTEN DER KAN BRUGES

  Granat, rød
  Relateret til rod- og harachakra. Øger viljestyrke og produktivitet. God ved seksuelle ubalancer.

  Koral, sort
  Relateret til rodchakraet. Virker udrensende såvel fysisk som psykisk.

  Unakit
  Skaber større klarhed og forståelse. Relateret til hjerte- og rodcenter.

  Okseøje
  Relateret til rodcenter. Virker beroligende og skaber tryghed. Skaber jordforbindelse.

  Bjergkrystal
  Kan bruges overalt på kroppen. Virker meget udrensende og kan opløse blokeringer. Indeholder meget kiselsyre.

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Ved vedvarende hæshed bør man lade sig undersøge. Strubekræft behandles med røngtenstråler. Hvis sygdommen er mere fremskreden kan det være nødvendigt at operere, hvilket efterfølgende giver vejrtrækningsproblemer.

  Kemoterapi er cellegift. Der kan være flere forskellige stoffer som er i stand til at slå visse celler ihjel. Medicin føres med blodet rundt til cellerne. Kræftceller påvirkes så de enten dør eller svækkes, idet de er mindre robuste end raske celler.

  En bivirkning ved kemoterapi er, at det også påvirker nogle af kroppens raske celler. Nogle typer af raske celler i bl.a. slimhinder, hår, hud og knoglemarv fornyer sig hurtigere end andre celler, hvorved bivirkninger ofte ses i disse typer celler.

  Det giver bl.a. reaktioner som mavetarmforstyrrelser, kvalme, opkast, appetitløshed, træthed, diarre, vægttab, mundtørhed, hudproblemer, hårtab og fald i antallet af røde og hvide blodlegemer.

  Stråleterapi har til formål at ødelægge kræftceller. Der anvendes forskellige typer stråler, hvoraf røntgenstråler er det mest brugt. En anden type stråling er elektronstråling der i modsætning til røntgen ikke trænger så dybt ind i væv.

  Ved strålebehandling er det muligt at rette et mere præcist angreb på en tumor end ved kemoterapi. En uheldig egenskab er ligesom ved kemoterapien, at også sunde celler bliver påvirket at stråler. Stråleterapi kan give nogle af de samme bivirkninger som kemoterapi dog ofte i mindre grad.

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved