Tyktarmskræft

Netshop
Spørg naturterapeuterne
Phytoterapi/ planter
Homøopati
Cellesalte
Aromaterapi
Akupunktur
Øreakupunktur
Zoneterapi
Spenglersan/ Enderlein
Massage
Schröpfkoph terapi
Baunscheidterapi
Neuralterapi
Hydroterapi
Healing
Magnetterapi
  INDHOLDSEMNER:

  Tyktarmskræft
  Symptomer
  Testikelkræft og seksualitet
  Hvorfor alternativ behandling?
  Grundkur - kurforslag
  Kostråd
  Tilskud
  Planter
  Homøopati
  Cellesalte
  Zoneterapi
  Akupunktur
  Healing, Aura og ædelsten
  Medicin

  Ingen råd her på siden er erstatning for den medicinske løsning som iværksættes.

  KRÆFT I TYKTARMEN

  Kræft i tyktarm er den næst hyppigste kræftform i mave- og tarmkanalen kun overgået af mavekræft.

  Årsagen til tyktarmskræft er ikke kendt, men følgende faktorer regnes at have betydning for cancerudvikling:

  • Kosten indeholder for få af de plantefibre der er med til at sikre en bedre og hurtigere fordøjelse. Fibre som findes i grøntsager, frugter og fuldkornsprodukter vil stimulere peristaltikken, tarmens bevægelser, og der vil ske en hurtigere og bedre fordøjelse. Fiberfattigt mad kommer til at opholde sig lang i tarmen hvilket fremmer gæringsprocesser og produktion af giftstoffer som belaster tarmens slimhinde. Fiberrig mad reducerer skadevirkninger af fed mad.
  • Tyktarmskræft ses efter lang tids belastning af tarmen, og derfor ses sygdommen ses derfor sjældent hos folk under 40 år. Tyktarmskræft forekommer 4 gange hyppigere i vestlige lande, hvilket er relateret til fiber- og fedtindhold i maden.
  • En nedbrudt bakterieflora bl.a. ved hyppig brug af antibiotika vil også gøre tarmens slimhinde mere sårbar. Når man bekæmper en infektion med bakterier, skal man være opmærksom på, at også tarmbakterierne bliver ødelagte. Selvfølgelig bliver disse tilstande normaliseret igen, men ved overdreven forbrug af antibiotika kan det være en risikofaktor. Når tarmfloraen bliver reduceret, belastes tarmens slimhinde mere af gærings-, og forrådnelsesprocesser i tarmen.
  • Nogle sygdomme medfører en højere hyppighed af tyktarmskræft. Det er bl.a. tyktarmsbetændelse og arvelige faktorer vedrørende polypdannelse i tyktarmen.
  SYMPTOMER

  Af svulsterne i tyktarmen sidder langt de fleste i det nederste stykke.

  • Træthed, vægttab.
  • Blod i afføringen.
  • Ændrede afføringsvaner. Oftest med større hyppighed. (Diarre)
  • Smerter når afføring passerer grundet svulsten.

  Andre symptomer er betinget af lokalisation. Det er sådan, at hvis svulsten sidder i den højre side af bughulen, kan den vokse sig forholdsvis stor inden symptomer mærkes idet afføring på dette sted er ret vandholdig. Første symptom her kunne være blodmangel pga. skjult blødning.

  Svulster i den venstre giver langt tidligere problemer. Der er mindre plads hvilket giver sig udtryk i kolikagtige smerter, oppustethed, forstoppelse eller diareer.

  Symptomer fra svulster i endetarmen ligner de venstresidige svulsters symptomer. Smerter er lokaliseret til endetarmen. Der vil være blødninger, og hæmorroider ses hyppigt.

  HVORFOR ALTERNATIV BEHANDLING

  Cancer er en meget alvorlig sygdom, og man skal ikke regne med at finde mirakler indenfor nogen af de alternative behandlingsformer.

  Ved at følge de råd som er her på siden vil man kunne være med til at reducere en række af de gener der er knyttet til cancer, samt styrke kroppens immunforsvar.

  Når dem der har cancer søger alternativ behandling, skyldes det en livs vilje og ønske om selv at handle og tage medansvar for situationen.

  At kunne se en mening med sin sygdom kan være væsentlig for et godt forløb, bruger man alt for meget tid på at spørge: Hvorfor lige mig kan man godt blive indhyllet i passivitet og opgivenhed.

  Hvis der er noget en kræftpatient ikke skal gøre, er det at gå hjem og leve som før. Et ordsprog siger: "Når slangen er efter dig så vend dig om og spørg hvad den vil" Eller se på dragen og giv den et navn.

  Lægevidenskaben arbejder meget med et reduktionistisk menneskesyn, hvor cellens mindste detaljer studeres uden sammenhæng med helheden.

  GRUNDKUR - KURFORSLAG

  Naturterapeuterne kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge. Det er en individuel kostplan og rådgivning ud fra personlige oplysninger. Der vil bl.a. være angivet hvilke vitaminer og mineraler der vil være godt at indtage, samt i hvilke doseringer og i hvor lang tid de bør indtages.

  Vi prøver herudover at samle alle de råd og muligheder som vi vurderer værende de bedste for netop dig kombineret med den medicinske behandling til opnåelse af større velvære.

  Du kommer i kontakt med naturterapeuterne ved at klikke ind på Spørg naturterapeuterne.

  KOSTRÅD

  Kost og tilskud vil kun være en hjælp i behandlingen. De tjener mere til forebyggelse af kræft i tyktarmen.

  I bogen Din mad er din medicin (Aschehoug) findes en mere komplet oversigt over egnede fødevarer.

  GODE FØDEVARER

  Fuldkornprodukter, klid, nødder, bælgfrugter, frugter og grøntsager.
  Indeholder uopløselige fibre der øger afføringsvolumen, så der sker stimulering af tarmens peristaltik.

  Fibre binder sig til galdesyrer i tyktarmen og neutraliserer dem, så de ikke kan fremkalde sår og derved sætte mulige kræftprocessen i gang.

  "600 g frugt eller grøntsager vil sikre den nødvendige fibermængde."

  Man bør spise en kost der giver 30-35 g kostfibre hver dag. Hvis man pludselig begynder at spise en masse kostfibre kan det give oppustethed og luft i maven. Øg gradvis opdosering.

  Dadler, rabarber, figner, svesker og blommer
  Fødevarer med afførende virkning.

  Mælkesyrebakterier, yoghurt, surmælksprodukter

  Fremmer peristaltik i tarmene. Styrker tarmslimhinden. Neutraliserer skadelige stoffer i tyktarmen.

  Fede fisk som makrel, sild og laks
  Fiskeolie undertrykker de forstadier der fører til tyktarmskræft. Fede fisk hæmmer væksten af polypper.

  Essentielle fedtsyrer menes at kunne mindske størrelsen af svulster og deres tendens til at sprede sig. Man skal spise 250 g hver dag.

  Blåbær, hindbær, kirsebær, tørrede ribs og solbær. (Også svesker og dadler)
  Indeholder naturlige salicylater, med aspirinlignende virkning. Kan være med til at forebygge tyktarmskræft.

  Fedtfattige mælkeprodukter
  Indeholder kalcium som synes at kunne undertrykke de fysiologiske hændelser der fører til tyktarmskræft. Det hæmmer delingen af overfladecellerne i tyktarmens slimhinder, og forhindrer derved hurtig cellevækst.

  Broccoli og andre grøntsager i korsblomtfamilien
  Indeholder indoler der virker som modgift på kræftfremkaldende stoffer.

  Løg og hvidløg

  1. Quercetin er en bioflavonoid som findes meget i løg. Quercetin er et af de vigtigste kræftbekæmpende stoffer. Løg kan være med til at uskadeliggøre kræftfremmende stoffer herunder nitrosaminer og aflatoksin der sættes i forbindelse med visse kræftformer.
  2. Hvidløg indeholder stoffer der virker som gift på kræftceller (Ajoen). Svovlforbindelser fremmer den kræftbekæmpende evne hos makrofager og T-lymfocytter. Undersøgelser viser at mennesker der spiser regelmæssig hvidløg, ikke udvikler visse kræftformer i samme grad som mennesker der ikke spiser hvidløg. Det gælder især mavekræft og tarmkræft. Et fed om dagen giver beskyttelse.

  Sojabønner
  Sojabønne indeholder et stof genistein som i forsøg har vist sig at kunne blokere for enzymprocesser der fremmer for kræftcellers vækst. DÅRLIGE FØDEVARER MM.

  Fiberfattige produkter
  Hvid brød, hvid pasta. Nedsætter peristaltik i tarmene.

  Kød
  Bør reduceres. Rødt kød synes at være særligt farlig. Hollandsk undersøgelse viser sammenhæng mellem indtagelse af konserveret kød, især pølser, og øget risiko for tyktarmskræft.

  Fed mad
  Animalsk fedt øger risikoen for at udvikle kræftforstadier i form af polypper. Fedt får tyktarmens mikroorganismer til at danne mere galdesyre som er kræftfremkaldende. Der vil dannes sår og der vil opstå delingsvækst i forsøg på at hele tyktarmsvægen. Det kan på lang sigt fremme dannelsen tyktarmspolypper og muligvis ondartede svulster.

  Alkohol
  Alkohol kan øge risikoen for at udvikle tyktarmskræft. Øl synes at være værst.

  TILSKUD

  Tilskud som måske kan være med til at forebygge og tyktarmskræft.

  E-vitamin
  E-vitamin beskytter mod en række forskellige kræftformer. E-vitamin neutraliserer frie radikaler som angriber kroppens celler. Ved kemo- og stråleterapi bør der anvendes E-vitamin i store doser til beskyttelse af de raske celler.

  Amerikansk undersøgelse af kvinder over 67 viser, at E-vitamin tilskud nedsætter risiko for tyktarmskræft.

  Calcium i doser af 1200-1400 mg om dagen vil kunne forebygge tyktarmskræft. En undersøgelse viser, at risikoen for at udvikle tyktarmskræft er tre gange større hos dem der spiser lidt kalk end dem, som får kalktilskud.

  Man har konstateret at dem med høje D-vitamin niveauer, havde lavere risiko for at udvikle tyktarmskræft.

  Beta-Caroten er måske godt. En australsk undersøgelse viser, at begyndende kræftaktivitet i tyktarmen kan bremses med Beta-Caroten i daglige doser på 30 mg.

  Selen bremser i forsøg udviklingen af forskellige slags kræftknuder hos dyr med op til 100 %. Mennesker med lavt selenindhold er formodentlig mere disponeret for kræft i tyktarm.

  C-vitamin
  C-vitamin er betydningsfuld antioxidant. C-vitamin styrker immunsystemet især T-lymfocytter.

  PLANTER

  Under Alternative behandlingsformer kan man under phytoterapi finde oversigt over en række planter og se, hvordan man anvender dem.

  Ipe roxo
  Immunstyrkende.

  Echinacea (Rød solhat)
  Immunstyrkende.

  Ingefær
  Mod kvalme.

  Ginkgo biloba
  Kan beskytte mod stråleskader.

  Grøn chi te og Afrikansk Myntete
  Traditionel te i cancerbehandling.

  Lakridsrod
  Indeholder forbindelser som har vist sig at kunne neutralisere visse hurtigt voksende kræftceller.

  Løvetand, Marietidsel, artiskok, svaleurt og cikorie
  Leverstimulerende te. Leveren er central i afgiftningsprocesserne.

  Gyldenris
  Nyrestimulerende. Vigtigt for afgiftning.

  HOMØOPATI

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om homøopati.

  Arsenicum album
  Udmattethed og afmagring.

  Acidum nitricum
  Udmattet, kraftløs, hårde kirtler.

  Lycopodium
  Aktiver leveren og hæver stofskiftet. Modvirker appetitløshed.

  Mercurius solubilis
  Lymfesystemet.

  Casticum compositum
  Er et godt middel sammen med stråleterapi. Det nedsætter strålens generende virkning som kvalme og appetitløshed.

  CELLESALTE

  Calcium phos.
  Kan bruges som supplement i cancerbehandling. Bruges ved stråleskader til genopbyggelse af immunforsvaret.

  Calcium flour.
  Et støttemiddel ved alle svulster.

  ZONETERAPI

  Der findes skitser til føddernes zoner under zoneterapi.

  Gode zoner til øget velvære
  Fordøjelsessystemet, lymfesystemet, lever, nyrer, immunforsvar og milten.

  AKUPUNKTUR

  Alle kan få glæde af akupunktur principper ved at anvende akupressur, hvor man fastholder et tryk på akupunkturpunkterne. Kroppens punkter findes beskrevet under akupunktur.

  Ved nåleindstik
  Kan bruges som hjælpeterapi til lindring af gener forbundet med cancer og stråleterapi. Ved svækkede patienter skal man ikke bruge mange nåle. (6-10 max.)

  Specifik
  Tyktarmsproblemer: M25 (Colons mu-punkt), M37 (Nedre He-sea punkt for colon), B25 (Colons shu-punkt)

  Mulige punkter
  Homøostase: M36, C011, MP6.
  Afgiftende: Le14, Le3, G35, G36, B65, N9.
  Styrkende punkter: N3, B23, N7, Ren4, Ren6.
  Afslappende virkning: Du20, H7, Ks6.
  Vægttab: Le13, B25, B30, M38, MP9, G34.
  Kvalme: Ks6, MP4, M36, Ren12.
  Forstoppelse: 3E6, M25, B25.
  Appetitløshed: B20, B21, Bl25, KS6, MP4, Ren12.
  Mundtørhed: Lu7.

  HEALING ÆDELSTEN OG MEDITATION

  "Chakraerne er energicentre der ligger forskellige steder på kroppen som skal trække energi fra den omgivende atmosfære ind i kroppen for at oplade denne."

  ÆDELSTEN DER KAN BRUGES

  Sulfur
  Virker udrensende. Giver et roligt åndedræt placeret på solar-plexus.

  Bjergkrystal
  Kan bruges overalt på kroppen. Virker meget udrensende og kan opløse blokeringer.

  Topas, gylden
  Relateret til solar-plexus. Giver roligt åndedræt. Skaber glæde.

  Diamant
  Kan bruges overalt virker helbredende og genopbyggende. Den forstærker andre sten. Giver klarhed.

  Unakit
  Skaber større klarhed og forståelse. Relateret til hjerte- og rodcenter.

  Under Alternative behandlingsformer kan der læses mere om ædelsten og chakraer.

  MEDICIN

  Kemoterapi er cellegift. Der kan være flere forskellige stoffer som er i stand til at slå visse celler ihjel. Medicin føres med blodet rundt til cellerne. Kræftceller påvirkes så de enten dør eller svækkes, idet de er mindre robuste end raske celler.

  En bivirkning ved kemoterapi er, at det også påvirker nogle af kroppens raske celler. Nogle typer af raske celler i bl.a. slimhinder, hår, hud og knoglemarv fornyer sig hurtigere end andre celler, hvorved bivirkninger ofte ses i disse typer celler.

  Det giver bl.a. reaktioner som mavetarmforstyrrelser, kvalme, opkast, appetitløshed, træthed, diarre, vægttab, mundtørhed, hudproblemer, hårtab og fald i antallet af røde og hvide blodlegemer.

  Stråleterapi har til formål at ødelægge kræftceller. Der anvendes forskellige typer stråler, hvoraf røntgenstråler er det mest brugt. En anden type stråling er elektronstråling der i modsætning til røntgen ikke trænger så dybt ind i væv.

  Ved strålebehandling er det muligt at rette et mere præcist angreb på en tumor end ved kemoterapi. En uheldig egenskab er ligesom ved kemoterapien, at også sunde celler bliver påvirket at stråler. Stråleterapi kan give nogle af de samme bivirkninger som kemoterapi dog ofte i mindre grad.

Nyttige links:

Allergi
Lungekreft
Candida
Tarmfloraen
Astma
Åreforkalkning
Migrene
Ulcerøs kolitt
Tarmproblemer
Diabetes
Immunforsvar
Karsykdommer
Karsykdommer
Gallestein
Endometriose
Tykktarmskreft
Hjerteinsuffisiens
Prostataproblemer
Revmatisme
Stoffskiftesykdommer
Forøyelse
Homeopathic
Worldvide Consultation
Iris diagnosis
Consultation
Konsultation
Irisanalyse
Alternativ klinik

TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved