Version:
Bestilling Indkøbskurv Profil Kontakt Links
Tilmeld nyhedsbrevet
  Sygdomme og symptomer: Erectile dysfunction < tilbage 

Titel: Erectile dysfunction

Fofatter: bionordic

Dato: 11. September 2003

Kategori: Sygdomme og symptomer
Indholdsemner:
IMPOTENS

Impotens kan defineres som mandens manglende evne til at få tilstrækkelig rejsning og gennemføre et samleje. Impotens er en lidelse som kan ramme alle mænd i perioder, men det ses betydelig hyppigere, jo ældre man bliver. Man regner med, at 25 % af alle der har passeret 65 år har potensproblemer.

Der er forskellige årsager til impotens:

 • Det kan være træthed, medicinindtagelse, alkohol, rygmarvsskader, bækkenskader og prostata problemer. Ernæringsmæssige faktorer kan også påvirke seksualdriften.
 • Åreforkalkning er en hyppig årsag til impotens hos ældre. Forhøjet blodtryk og rygning fremskynder åreforkalkningsprocessen.
 • Impotens og for tidlig sædafgang kan skyldes psykiske spændinger. Mange får præstationsangst som udløser adrenalin frigørelse, hvilket får blodet til løbe de forkerte steder hen. Frygten for ikke at »kunne klare det« bliver først psykologisk og dybt rodfæstet efter flere fiaskoer.
 • Diabetes kan påvirke nerverne, således at meddelelserne fra hjernen ikke når frem til penis.
 • Hormonmangel. For at blive stimuleret seksuelt må en mand have tilstrækkelig med testosteron. Hormonel ubalance er bl.a. årsag til, at mange alkoholikere bliver impotente.
 • Leversygdom. Folk med leverproblemer kan ikke styre mængden af østrogen i blodet, der opsamles for meget kvindeligt hormon. Sådanne mænd mister gradvis deres maskulinitet.
Hvis det er mere fysisk betonet problem, vil man ikke have erektion, mens man sover. Dette kan testes ved at placere noget som kan ødelægges ved udvidelse rundt om penis skaftet om aftenen. Hvis det er væk om morgenen er det ikke fysisk betonet. Erektion om morgenen skyldes, at blæren er fyldt.

Når erektion opstår er det et samspil mellem hjerne, hormonsystem, blodkarsystem og nervesystem. Ved en ophidselse sendes der besked via rygmarven til nerver i penis. Nerveender frigiver stoffer i svulmelegemet i penis, hvilket får penis til at udvides og fyldes med blod. Under denne udvidelse aflukkes venekredsløbet i penis der normalt sender blod væk fra penis.

SPØRG NATURTERAPEUTERNE

Bionordic tilbyder en grundig analyse af dit problem.

Bionordic kan hjælpe dig med at sammensætte et forløb som du skal følge i en periode.
For at kunne give dig det bedst mulige program, er vi nødt til at kende lidt til din historie. Vi tilbyder individuel kostplanlægning og rådgivning ud fra personlige oplysninger og andre informationer relateret til din historie.

Vi samler alle de råd og muligheder, som vi vurderer værende de vigtigste for netop dig fra den alternative verden, og integrerer dem i det forløb som planlægges til opnåelse af velvære.

Udover kostplanlægning vil der være er individuel rådgivning med udførlige forklaringer og skitser i relation til vitaminer, mineraler (eksakte doseringsangivelser) urtemedicin, homøopati, cellesalte (biokemi), mental træning, hydroterapi, akupressur, zoneterapi og andre relevante behandlingsmetoder.

Du modtager typisk mellem 8-12 A4 sider via mail relateret til dit problem.

Svar indenfor 72 timer efter at vi har modtaget din betaling.

Klik her for mere information

KOSTRÅD

I bogen [Din mad er din medicin] findes flere kostemner som kan integreres ved impotens. Herudover findes en masse nyttig information om mad og sundhed.

Oplysninger:

 • Et stort måltid sent på aftenen vil kunne fremkalde træthed.
 • Hvis maden er alt for fedtfattig vil det kunne reducere lysten, idet kolesterol er vigtig i transporten af testosteron.
 • De flerumættede fedtsyrer som ikke kan ikke dannes af kroppen selv, men må tilføres kaldes de essentielle fedtsyrer (EFA.) Fedtsyrerne er forløbere for nogle stoffer som hedder prostaglandiner. Ved at tilføre forkerte fedtstoffer, spise forkert og være i mangel af nogle vitaminer og mineraler kan der dannes prostaglandiner som virker sammentrækkende i blodkarrene.
Gode fødevarer
De fede fisk som laks, makrel, sardiner og sild Essentielle fedtsyrer som findes meget i fede fisk er med til at fremme produktion af stoffer der fremmer karsammentrækning. Essentielle fedtsyrer er vigtige for kroppens hormonsystem.
Kæmpenatlysolie, havregryn (GLA) Essentielle fedtsyrer som Gamma-Linolensyre er med til at fremme produktion af stoffer der fremmer karsammentrækning.
Solsikkeolie, sesamolie og andre planteolier Kroppen kan selv danne Gamma-linolensyre ud fra linolsyre der findes i planteolierne. Indeholder E-vitamin og fedtsyrer som er vigtige for hormonsystemet.
Skaldyr Er en god kilde til en række sporstoffer som bl.a. zink der har betydning for hormonbalance.
Græskarkerner Indeholder også meget zink.
Havre Beroligende og brugt inden for folkemedicin til styrkelse af seksualfunktioner.
frugter, grøntsager og fuldkornsprodukter En øvrig kost med hovedvægt på disse.

Eksempler på dårlige fødevarer
Kød Byggesten for visse stoffer (Dårlige prostaglandiner/thromboxaner) der får blodpladder til at klumpe sammen, og får blodkar til at trække sig sammen. Fremmer forkalkningsprocesser i arterievægen.
Lakrids Sænker testosteronniveauet.
Fed mad og mættet fedt Fremmer kolesterol og åreforkalkning i kredsløbet.
Brød, slik, kager, kiks, desserter, chips, junk Indeholder transfedtsyrer som nedsætter testosteronniveauet.
Alkohol Nedsætter potensen.

TILSKUD

Tilskud og vitaminer
E-vitamin Giver bedre blodgennemstrømning og påvirker dannelse af kønshormoner.
Lecitin Leverer fedtsyrer til prostaglandinprocessen. Nogle af de gode prostaglandiner gør blodet mere letflydende.
Zink Har betydning for hormonbalance og sædkvalitet.
Kæmpenatlysolie Regulerer hormonbalancen. Indeholder essentielle fedtsyrer der er vigtige for testosterondannelsen.
Magnesium og B3 vitamin
B-kompleks
Kan også bruges ved impotens.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 • Musik kan påvirke forskellige lystcentre i hjernen.
 • Lær at slappe af. Stress og frygt betyder øget aktivitet af det sympatiske nervesystem, og så er alle råd nyttesløse. Under Alternative behandlingsformer kan du læse om autogen træning og lære hvordan du bliver bedre til at slappe af.
 • Undgå overvægt. Fedme påvirker hormonbalancen med forskydning i retning af højere østrogenniveauer.
 • Nogle typer medicin som blodtryksmedicin, antihistaminer, beroligende medicin og antidepressiv medicin kan påvirke evnen til at opnå erektion. Man vurderer, at der er op imod 200 forskellige slags medicin der kan påvirke erektionen.
 • Rygning fremmer åreforkalkning..
PLANTER

I planteindekset findes de enkelte planter beskrevet
Ginkgo biloba Øger blodcirkulationen. Der er foretaget undersøgelser der viser erektions forbedring hvor åreforkalkning var årsagen.
Pollen og avena sativa Øger potensen.
Yohimbe Barken kan bruges, hvor impotens enten kan skyldes psykisk eller fysisk betonede faktorer. Forsøg viser, at helt op til 40 % med fysiologiske årsager blev i stand til at gennemføre samleje. Lægemidlet som er udvundet af planten bruges nemmest.
Ginseng Vitaliserende. Styrkende.
Ashwaganda Ayurevedisk plante med betydning for den mandlige seksualitet.

HOMØOPATI

Eksempler på homøopatiske midler der bliver brugt
Agnus Castus Kan måske bruges ved impotens.
Petroselinum Kan måske bruges ved impotens.
Lycopodium Kan måske bruges ved impotens og for tidlig sædafgang.
Nux vomica Nervøsitet, hjertebanken, seksuel lyst uden kraft.
Argentum nitricum Nervesystemet. (Det der ikke styres af viljen),udmattelse, åndelige og fysisk svækkelse, impotens.
Testis Compositum Komplekspræparat fra firmaet Heel som indeholder de fleste af ovenstående midler samt mange andre i forskellig styrke (Købes hos bionordic!)
4 ampuller om ugen i 5 uger.

CELLESALTE

Cellesalte
Natrium Muriaticum Blodmangel. Lyst til sex men uden evne.
Natrium Phosphoricum og Kalium Phosphoricum Hvis nervesvaghed er årsagen.

HYDROTERAPI

 1. Kuhnebade:
 2. Koldt sædebad én gang om dagen stimulerer Gnid genitalierne varme efter hvert bad. Svømning i havvand er også virkningsfuld.

 3. Sædebad:
 4. Ca. 50-100 gram tørrede urter sættes i et koldt udtræk natten over. Dagen efter opvarmes det, sies, og hældes i badevandet. Forskellige urter kan bruges. Badet skal have en varighed af ca. 30 min. Badebandet skal nå op over nyrerne.

  Sædebadet fremmer blodcirkulationen i underlivsorganerne. Vandet skal have en konstant temperatur på ca. 37 grader. Man er nød til at hælde varmt vand på for at holde temperaturen.

  Sædebade fremmer specielt blodcirkulation i alle underlivsorganer.

  Det kan tages 1-2 gange ugentlig. Badet vil påvirke sædcellerne den pågældende dag.

  Sædebade i 2-3 minutter kan også foretages i koldt vand.

 5. Sauna ophold kan øge kønskirtlers aktivitet.
 6. Læs under Hydroterapi hvordan man laver et terapeutisk saunaophold.

 7. Et koldt brusebad stimulerer kønskirtlers aktivitet og forbedrer blodomløbet.
 8. Kneipps fodbad mod stagnationer i underlivsområde. Hertil bruges to baljer. 40-45 grader varmt vand i den ene, 10-15 grader i den anden. Der skal minimum være 20-30 cm dybt. Hold fødderne i det varme vand i 4-5 minutter, så i det kolde i 30 sekunder. Det gentages to gange mere.
 9. Det kolde sædebad har en stimulerende og styrkende virkning på forplantningsorganer og rygraden. Har "foryngende virkning" som resultat af øget blodtilførsel til de vitale centrer. Vandet bør være 10-15 grader varmt, og badet bør vare 4-5 minutter. Efter badet tørrer man sig varm med et håndklæde.
 10. Kneipps vekselbad
 11. Ikke kun bækkenregionens organer også kirtler stimuleres. Alle andre legemsfunktioner har godt af et sådant bad. Det er gavnligt for alle med nedsat vitalitet.

  Til det varme/kolde bad må man have to badekar eller et par store vaskebaljer Sædet skal bare kunne dækkes af vand. Det ene bruges til det varme vand og det andet bruges til det kolde vand.

  Det varme vand skal have ca. legemstemperatur (38-40 grader), og det kolde skal være10-15 grader. Sid først ca. 4-5 minutter i det varme vand, så 5-10 sekunder i det kolde. Det gentages to gange. Et sædebad kan tages 2-3 gange om ugen.

AKUPUNKTUR

Eksempler på nogle punkter der kan bruges til nåleindstik.
Meridianpunkter kan findes under Akupunktur.

Der kan være forskellige årsager:

 1. Nyre-yang xu:
 2. Kan skyldes fysisk træthed, stress m.m. Der vil ikke være et energioverskud.

  Symptomer:
  Træthed, føler sig stresset, manglende lyst, svaghed/ømhed i lændeområde.

  Ren4 (Aktiverer yuan-energi (reserve energi) fra nyren)
  Ren6 (Aktiverer nyre yang)
  N7 (Nyrens moderpunkt, Gerne moxa)
  B23 (Nyrens shu-punkt)
  N3 (Nyrens yuan sourcepunkt)
  Du4 (Ved nyre-yang-xu)
  B31 (Nærer nyren, Styrker T3 (Nederste centrale kropsrum), afbalancerer kønshormoner)
  B32 (Svaghed, kulde i T3)
  M29, M30, Le11 (Gode lokalpunkter.)
  MP4 (Styrer Chong-meridianen)
  Moxa er meget velegnet på Ren-punkter og blæremeridian punkter.

 3. Qi-xu i hjerte og miltkredsen:
 4. Kan skyldes psykisk, intellektuel belastning som optager tankerne.

  Symptomer:
  Søvnløshed, uro, har svært ved at fokusere på noget bestemt uden at tankerne springer, manglende opmærksomhed, har svært ved at få nye impulser integreret så der kommer ro og balance.

  B15 (Hjertets shu-punkt)
  B21 (Miltens shu-punkt)
  MP6 (Styrker miltkredsen)
  H7 (Beroliger shen, hjertets yuan sourcepunkt)
  M40 (Er kroppens slimpunkt, slim slører shen)

 5. Qi-blokering:
 6. Der vil være for meget angst og nervøsitet som blokerer. Man griber for meget tankemæssigt ind, istedet for at lade tingene ske.

  B18 (Leverens shu-punkt- Bruges hvor leveren er svær at kontrollere)
  B19 (Galdeblærens shu-punkt)
  Le2 (Et af de bedste sederende punkter mod lever-yang)
  3E18 (Specialpunkt for angst/nervøsitet)
  Ren6 (Yuan source for yin i nedre kropshalvdel)
  DU20 (Sedativt punkt)
  DU24 (Mod skræk, angst, nervøsistet)
  EX2 (Le-ild/Vind)
  H4 (Nervøsistet, fobier)
  N4, B52 (Noget dybere angst)

 7. Hormonelle forstyrrelser:
 8. G21 (Bruges ved forskellige hormonelle lidelser)
  B31 (Afbalncerer kønshormoner)
  B39 (Meridianlidelser i sanjiaokredsen som er relateret til hormonhomøostasen)
  Co18 (Hormonpunkt for skjoldbruskkirtlen)

 9. For tidlig sædafgang:
 10. Moxa på B23, Du4, Ren4, Ren6, N3, N7 og Ekstrapunkt o,5 cun lateralt fra B52. Moxa B43 højre side.

  Anvendelige punkter i øret:
  Ydre kønsorganer, testikler, sædblærer, endokrin (hormonsystem), shenmen. Psykiske punkter.

ZONETERAPI

Under Alternative behandlingsformer findes der information om zoneterapi herunder også skitser over føddernes zoner.

Gode zoner: Testikler, nyre, prostata, hypofyse.

MASSAGE

Massage virker afslappende.

Det autonome nervesystem kaldes også det ubevidste nervesystem. Det er delt op i det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem.

Mange mennesker i vort samfund er domineret af det sympatiske nervesystem, fordi de lever en stresset hverdag med mange impulser som forstyrrer den indre ro og balance.

De sympatiske virkninger er knyttet til stor kropslig aktivitet og reaktioner på forskellige former for stress. Det hæver blodtrykket, udspiller blodkar i hjerne, hjerte, luftrørs forgreninger og muskler for at disse kan arbejde hurtigt og mere effektivt. Det sympatisk system virker også sammentrækkende på blodkar i hud og de organer som er uden betydning i stress situationer.<å> Det bevirker en overproduktion af adrenalin og vil gøre det svært for kroppen at slappe af.

SCHRÖPFKOPH-TERAPI

Anvendes inden for den tyske heilpraktik.

Ved den blodige Schröpfkoph-terapi perforer man huden med små stik, hvorved man kan suge blod ud ved påsætning af sugekopper. Man kan suge blod ud i mængder hvad svarer til mellem 5 og 200 ml.

I et væv, hvor man kan bruge denne form for Schröpfkoph-terapi, vil der være opstået en oversyrings tilstand. Viskositet af blodet har ændret sig, og tilførselen af frisk ilt er blevet besværliggjort. Syre kan ikke borttransporteres, og lokale ødemtilstande vil opstå. Der vil ske en opsvulmning.

Vi har igen områder som bliver sat ud af kroppens fysiologi, og man kan tale om "störfelder". Oftest har området størrelsen af en femkrone, og dette område vil være smertefuld ved tryk. I denne tilstand ses mere vare og rødme end i den anden tilstand.

Ved den blodige Schröpfkoph-terapi perforer man huden med små stik på 5-8 mm, hvorved man kan suge blod ud ved påsætning af sugekop.

Et måske velegnet område findes mellem segment L2 og L3 ved vinkel af Os sacrum. Behandling kan foretages ca. en gang om måneden, men kun hvis der er behandlingsværdige områder i de beskrevne områder. Giver bedre gennemblødning af det lille bækken og forbedrer hormonproduktion.

Man påfører først huden en række stik med en dybde på ca. 5-8 mm i forløb med blæremeridianen. Man suger blod ud, tømmer sugekopperne, og sætter dem på igen.

AROMATERAPI

Aromaterapi
Fyrrenålsolie Anvendelse: 5-6 dråber på sukkerknald eller sammen med lidt honning 3 gange dagligt.
Kamilleolie Anvendelse: 2-3 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
Kardemommeolie Anvendelse: 3-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
Kryddernellikeolie Anvendelse: 2-4 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
Pebermynteolie Anvendelse: 2-5 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
Rosmarinolie Anvendelse: 3 dråber 4 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning
Sort peberolie Anvendelsesområder: 1-2 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.
Ylang Ylang olie Anvendelse: 3 dråber 3 gange dagligt på sukkerknald eller sammen med lidt honning.

MAGNETTERAPI

En del alternative behandlere bruger magnetterapi i deres behandling.

Magnetterapis virkning kendetegnes ved forøget forsyning af blod til karrene og forbedret vævsiltoptagelse. Den forøgede blodforsyning skyldes ikke forøgelse af blodtryk og hjerteslag men ved en udvidelse af det arterielle blodkarnet og en reduktion af blodkarnettets strømningsmodstand.

Magnetterapi kan være en hensigtsmæssig behandling mod impotens, hvor årsagen er dårlig blodforsyning. Ofte vil der være en reaktion efter 3-4 behandlinger.

HEALING, ÆDELSTEN OG MEDITATION

Mennesket er at betragte som en energimæssig enhed. Der findes ikke nogen organisk sygdom uden følelsesmæssige forstyrrelser, ligesom der heller ikke eksisterer nogen følelsesmæssige forstyrrelser uden fysiologiske konsekvenser.

Sygdom opstår når energistrømmen ikke er åben hvilket kan fremkalde blokeringer. Mønstre i underbevidstheden kan besværliggøre optagelsen af energi. Terapi tager sigte mod at genetablere hele individets funktion, og det tager sigte mod at aktivere eller bane vej for et højere selv i personen, hvor selvhelbredende kræfter aktiveres.

Chakraerne er energicentre der ligger forskellige steder på kroppen som skal trække energi fra den omgivende atmosfære ind i kroppen for at oplade denne.

Rodchakraet er placeret ved skambenet og det forsyner primært benene, hofteområde og testikler med energi. Bag på kroppen over korsbenet ligger et andet center som har nogenlunde samme funktioner. Rodchakraets farve er rød. Mentalt har centret med hvor sikkerhed og tryghed i verden at gøre.

Harachakraet er beliggende mellem kønsben og navlen ca. 3-4 centimeter over skambenets midtlinie. De dominerende farver er gul, rød og orange og energien fra hara går til bl.a. kønsorganer. Hvis centret er i balance er livsglæden og spontaniteten stor.

Hvis de negative mønstre fylder meget og disse chakraers energi er blokeret kan det give problemer som impotens.

Ædelsten som bl.a. kan bruges til meditation over ovennævnte chakraer
Granat Relateret til rod- og harachakra. God ved seksuelle ubalancer. Øger viljestyrke og produktivitet.
Solsten Relateret til hara-, hjertechakraet og det tredje øje. Hvad er årsagen til et problem, denne sten kan måske give svaret.
Karneol Relateret til hara-centret som det aktiverer. Giver udholdenhed.

Under Alternative behandlingsformer findes mere viden om chakraer.

MEDICIN

 1. Viagra er medicin mod impotens.
 2. Viagra hjælper ikke på lysten, men kun på den seksuelle funktion når lysten er til stede. Firmaet hævder, at Viagra sikrer 70 % af alle mænd med impotens rejsning fra 25 minutter til 4 timer. Det bør tages en time før seksuel aktivitet.

  Bivirkninger:
  Det kan sænke blodtrykket let hos normale, og i kraftig grad hos mennesker i behandling med nitroglycerin præparater mod angina pectoris. Viagra forstærker en blodtrykssænkende virkning af nitroglycerinpræparater. Det frarådes folk med hjerte og leversvækkelse og nylige blodpropper.

  Der har været rapporteret om uheldig virkning ved samtidig indtagelse af hårmiddel indeholdende minoxidill. (Regaine)

 3. Injektionsbehandling
 4. Midler til injektion indeholder stoffet alprostadil som er en prostaglandin E-1, der efter indsprøjtning i svulmelegemet i penis virker ved at fremme blodfylden i denne.

  Bivirkninger:
  Kan give smertefuld erektion eller brændende fornemmelse i penis. Der kan forekomme blodansamlinger på injektions stedet, bindevævsdannelse, rødme af huden, smerter i testiklerne og blodtryksfald ved hurtig oprejsning.

 5. Karudvidende midler
 6. Produkter:
  Papaverin, Regitin, Yohimbin.

  Karudvidende midler virker godt, hvor karrene er sunde og ikke angrebet af åreforkalkning. Ved åreforkalkning vil blodet forsvinde fra de syge kar, hvilket kan give et kraftigt blodtryksfald. Stoffet kan ikke bruges ved blodpropper i centralarterierne, fordi blodet vil fjernes fra disse og gå ud i arme og ben, hvor der ikke er brug for det.

 7. Mekaniske hjælpemidler.
 8. • Gummiring om roden af penis.

  • Vakuumpumpe som via et undertryk skaber erektion.

  • Indsættelse af protese i penis.


Tilbage | Home | Sygdomme | Behandlingsformer | Vitaminer og mineraler | Mad & sundhed | Graviditet & fødsel | Online konsultation | Netshop | Telefonguiden
  Korte nyheder
Mælkesyre - Venstredrejede - Højredrejede: Bionordic

Hvad er naturmedicin?

De danske børn drikker alt for meget sodavand og spiser for meget slik. Det kan have alvorlige konsekvenser for helbredet.

Alternative redskaber til hvordan man kan styrke og afgifte blodet. En del af nævnte produkter kan købes i netshoppen. Det kan være hensigtsmæssigt at fokusere på afgiftning/styrkelse af blodet en gang om året.

Tarmskylning er en gammel metode at rense sin tyktarm på for at fjerne gammel afføring med skadelige bakterier.

Rygning kan også forringe børns intellekt.

Mobilstråling kan ændre arveanlæg viser nye undersøgelser

Nye undersøgelser viser at man har en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme når man lider af tandsygdommen paradentose

Nye teknikker til afhjælpning af bruskskader

Medicinens Fundamentalisme Monopolisering og Menneskerettigheder – en aktuel problematik.

  Alternativ information
"Hvad fortæller kroppen" er titlen på en ny spændende bog fra forlaget Aschehoug som er i butikkerne netop nu.

Barnløshed - Hvad skal man være opmærksom på

Syre-base balancen i kroppen

Hvordan fungerer lymfekredsløbet

Sådan hjælper du kroppens immunforsvar

Sådan udrenser du kroppen

Nervesystemets indflydelse på fordøjelse og andet

Electro-magnetfelt resonans terapi:Majbrith Knudsen

Magnetterapi: Asta Hansen

Homøopatisk kurguide: Per Westergaard Hansen

Ayurveda - En naturlig lægevidenskab - Morten Krabbe

Behandling af emotionelle problemer med Akupunktur. Af Akupunktør og Zoneterapeut Claus Sørensen

Hyperikum (Prikbladet perikon) er en lægeplante der bruges i stadig højere grad mod lette depressioner. Planten indeholder en række kemiske stoffer, men man mener især, at stoffet hypericin har betydning for dens virkning mod lette depressioner.

Vær opmærksom ved brugen af Ginkgo biloba!
Især hvis man anvendes blodfortynnende medicin skal man være ekstra opmærksom på de mulige konsekvenser.

Planter blivre i stigende grad brugt til udvinding af medicn ved forskellige slags lidelser. I Danmark forskes der også inden for området.

Mange mennesker ved ikke at deres blodtryk er forhøjet, idet de ingen gener har i forbindelse hermed

Kinesiologi hjælper adfærd, koncentration og indlæring hos skolebørn

Læs i denne artikel hvordan kinesiologi kan hjælpe dig med personlig udvikling

Tankefeltterapi er en ny terapiform som ikke mange kender. Terapien benytter principper fra meridianlæren.

Leveren er kroppens vigtigste afgiftningsorgan. Læs her hvordan du styrker dens funktioner.

Nyrerne er vigtige for kroppens afgiftning. Læs her hvordan du styrker nyrernes funktion.

Lymfesystemet er vigtigt for kroppens afgiftning. Læs her hvad du kan gøre.

Terapeutiske planter - Indeks A

Chlorella er en encellet grøn ferskvandsalge med masser af terapeutiske muligheder

Sådan fremstiller du Kombucha-svampen som mange mennesker har gode erfaringer med.

 Diverse artikler
Indledning

Link over artikler relateret til nye bionordic